πάμε euro

EURO 2020, Ολλανδία - Ουκρανία 3-2: Έκανε τα εύκολα-δύσκολα, αλλά στο τέλος η Ολλανδία αντί για μαύρα τα έβαψε...πορτοκαλί!

EURO 2020, Ολλανδία - Ουκρανία 3-2: Έκανε τα εύκολα-δύσκολα, αλλά στο τέλος η Ολλανδία αντί για μαύρα τα έβαψε...πορτοκαλί!
3ος όμιλος: Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, η Ολλανδία, παρότι έβαλε δύσκολα στον εαυτό της, κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 της Ουκρανίας, με λυτρωτή τον Ντάμφρις στο 85’.
Σχετικά Άρθρα


Στο κορυφαίο ματς της διοργάνωσης ως τώρα, η Ολλανδία, παρότι έκανε τα εύκολα-δύσκολα, βλέποντας το 2-0 να γίνεται 2-2 στο 79', κατάφερε να φύγει νικήτρια από το Άμστερνταμ, χάρη στο γκολ του πολυτιμότερου της αναμέτρησης, Ντένζελ Ντάμφρις.

Γράφτηκε ιστορία στο συγκεκριμένο ματς, αφού σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ σε δεύτερο ημίχρονο αναμέτρησης, της οποίας το πρώτο μέρος έληξε χωρίς τέρματα.

 





Στα πρώτα δέκα λεπτά οι «μηχανές» στα κόκκινα 

 

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι άρχισε η αναμέτρηση για τους Ολλανδούς. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μέμφις Ντεπάι πήρε την μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή, πέρασε δύο αντιπάλους, πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και ο Μπούσχαν απέτρεψε ένα πολύ όμορφο γκολ. 

Τρία λεπτά αργότερα, οι «οράνιε» έκρυψαν την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Ντεπάι βρήκε τον προωθημένο Ντάμφρις, αλλά ο Ουκρανός τερματοφύλακας απομάκρυνε το σουτ του σε κόρνερ.

Πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά παιχνιδιού, η Ολλανδία κατέγραψε και τρίτη τελική προσπάθεια, όταν στο 7ο  λεπτό ο Ντάμφρις γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του Βαϊνάλντουμ κατέληξε ψηλά πάνω από την εστία


Η Ολλανδία είχε τα «ξεσπάσματα» αλλά εις το πηλίκο μηδέν
 

Μέχρι την συμπλήρωση μισής ώρας, ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει. Μια ολιγωρία της άμυνας στο 26’ που προσπάθησε να εκμεταλλευθεί ο Βέγκχορστ και η προσωπική ενέργεια του Γιαρμολένκο στο 30’, ήταν οι μόνες φάσεις που χαρακτηρίστηκαν ως επικίνδυνες

Ωστόσο, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η Ολλανδία με ένα δίλεπτο ξέσπασμα έφτασε κοντά στο 1-0. Αρχικά στο 39’, η μπάλα στρώθηκε στον Βαϊνάλντουμ στο ύψος του πέναλτι, σούταρε, αλλά ο Μπούσχαν ενστικτωδώς απέκρουσε.  

Ένα λεπτό αργότερα, η σέντρα του Ντεπάι βρήκε ξεχασμένο στο δεύτερο δοκάρι τον Ντάμφρις, ο οποίος δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ουκρανού γκολκίπερ. 

Με τον τρόπο αυτό, η Ουκρανία κατάφερε να μπει «αλώβητη» στα αποδυτήρια, ενώ λίγο έλειψε με την προσωπική ενέργεια του Γιαρμολένκο δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα, να σκοράρει κόντρα στη ροή του ματς. 


Το πρώτο ημίχρονο τις ευκαιρίες, το δεύτερο τα γκολ 

Ενώ το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού δεν ξεκίνησε με την ορμή του πρώτου, έμελλε να είναι αυτό που θα φέρει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. 

Στο 52' ο Ντάμφρις έκανε τη συρτή σέντρα από τη δεξιά πλευρά, ο αψεγάδιαστος ως τότε Μπουσχάν, ανέκοψε την πορεία της μπάλας χωρίς να υπολογίσει σωστά, αυτή στρώθηκε στον Τζίνι Βαϊνάλντουμ, ο οποίος με αριστερό πλασέ έγραψε το 1-0 για την Ολλανδία.

Χωρίς άγχος και τα πόδια «λυμένα», οι «οράνιε» δεν έριξαν ταχύτητα. Ο Ντάμφρις ήταν αδύνατο να περιοριστεί, κάνοντας «πάρτι» στη δεξιά πλευρά. Στο 58’ μπήκε από τη δεξιά πλευρά στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Βέγκχορστ των 25 γκολ τη φετινή σεζόν, που φυσικά δεν είχε πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα της Ουκρανίας


Το γκολ-ποίημα του Γιαρμολένκο έδωσε «ζωή» στο ματς 

Μετά το δεύτερο της γκολ, η Ολλανδία δεν έριξε ρυθμούς, ωστόσο, καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιουργούσε προϋποθέσεις.  

Ο Γιάρεμτσουκ προειδοποίησε στο 72’ με ένα σουτ εκτός περιοχής, μέχρις ότου ο Γιαρμολένκο στο 75’, ίσως με το πιο όμορφο γκολ του τουρνουά ως τώρα, έβαλε «φωτιά» στην αναμέτρηση.

Την ορμή από την έμπνευση του Γιαρμολένκο εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο η Ουκρανία, αφού μόλις τέσσερα λεπτά, μετά από εκτέλεση φάουλ-ακριβείας από τον Μαλινόφσκι, ο Γιάρεμτσουκ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. 


Buzzer
beater από τον MVP της αναμέτρησης

Σε μια εκπληκτική εμφάνιση, με συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του, ο Ντένζελ Ντάμφρις αποφάσισε να βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. Μετά από σέντρα του Νέιθαν Άκε, ο δεξιός φουλ μπακ της Αϊντχόφεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουσχάν με δυνατή κεφαλιά και έβαλε επίλογο σε αυτό το επικό παιχνίδι, χαρίζοντας τη νίκη στην Ολλανδία.


Ολλανδία (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Τίμπερ (88’ Βέλτμαν), Ντε Φράι, Μπλιντ (64’ Άκε), Φαν Άανχολτ (64’ Βίνταλ), Ντε Ρόον, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Βέγκχορστ (88’ Ντε Γιονγκ), Ντεπάι (90’ Μάλεν)

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούσχαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Ζιντσένκο, Μαλινόβσκι, Σιντόρτσουκ, Γιαρμόλενκο, Ζουμπκόβ (13’ Μάρλος λ. τρ., αντικαταστάθηκε στο 65’ από τον Σαπαρένκο), Γιάρεμτσουκ


Βαθμολογία (3ος όμιλος):
Αυστρία 3
Ολλανδία 3
Βόρεια Μακεδονία 0
Ουκρανία 0

Επόμενοι αγώνες (2η αγωνιστική):
Ουκρανία - Βόρεια Μακεδονία (17/06)
Ολλανδία - Αυστρία (17/06)

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης