Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

AS Company: Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και τα μέλη στις Επιτροπές

tags :
AS Company: Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και τα μέλη στις Επιτροπές
Η ανακοίνωση της Εταιρείας
Η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία “AS ΕΜΠΟΡΙΚΗ- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Η/Υ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Α.Ε.” και το διακριτικό τίτλο “AS COMPANY S.A.”, με αριθμό ΓΕΜΗ 057546304000, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 σε συνδυασμό με τα άρθρα 4.1.3.1 και 4.1.3.6 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει σήμερα, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα παρακάτω:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στις 30/04/2024, και κατόπιν της από 30/04/2024 προηγούμενης εισήγησης της Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων, ομοφώνως, αποδέχθηκε τις παραιτήσεις των κ.κ. Μιχαήλ Ζαρκάδη και Ιωάννη Αποστολάκου, από τις θέσεις των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών ΔΣ και από τις θέσεις τους στις Επιτροπές της εταιρίας (του κ. Ζαρκάδη από την Επιτροπή Ελέγχου και την Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων και του κ. Αποστολάκου από την Επιτροπή Ελέγχου), οι οποίες υποβλήθηκαν στις 15/04/2024 και θα έχουν ισχύ από σήμερα, 30/04/2024, ήτοι από την ημερομηνία αντικατάστασής τους, ως τα παραιτηθέντα μέλη είχαν δηλώσει.
Ως νέα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προς αντικατάσταση των ανωτέρω παραιτηθέντων, για θητεία μέχρι την λήξη της θητείας του υφιστάμενου ΔΣ, ήτοι μέχρι την 02/06/2025 ή μέχρι τη σύγκλιση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του έτους 2025, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί μετά την 02.06.2025, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε τους κ.κ. Αθανάσιο Χρυσαφίδη και Γεώργιο Βλέτσο.
Προ της ανωτέρω εκλογής, το Διοικητικό Συμβούλιο, σε συνέχεια της από 30/04/2024 εισήγησης της Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων, διαπίστωσε ότι τα νέα ανεξάρτητα μέλη ΔΣ τηρούν άπαντα τα κριτήρια ατομικής και συλλογικής καταλληλότητας βάσει της Πολιτικής Καταλληλότητας της εταιρίας, καθώς και τα κριτήρια ανεξαρτησίας του άρθρου 9 του ν. 4706/2020.
Με την εκλογή των ανωτέρω ανεξάρτητων μελών πληρούνται οι απαιτήσεις της παρ. 4 του άρθρου 9 του ν. 4706/2020 αναφορικά με τον απαιτούμενο αριθμό των ανεξαρτήτων μελών του Δ.Σ.
Η εκλογή των δύο νέων ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών θα ανακοινωθεί στην αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 20/06/2024, σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ. 1 του ν. 4548/2018, η οποία και θα αποφασίσει για την οριστική απόδοση της ιδιότητας των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών στα ανωτέρω μέλη, είτε σε άλλο υφιστάμενο μέλος ή σε νέο μέλος που θα εκλέξει, για το υπόλοιπο της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου.
Κατόπιν της ανωτέρω εκλογής προς αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών, το Διοικητικό Συμβούλιο σε νέα συνεδρίασή του, στις 30/04/2024, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1. Ευστράτιος Ανδρεάδης του Κων/νου, Πρόεδρος του ΔΣ, Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.
2. Αναστασία Ανδρεάδου το γένος Άγγελου Κοζλακίδη, εκτελεστική Αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.
3. Θεοδώρα Κουφού του Δημητρίου, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. 
4. Κωνσταντίνος Ανδρεάδης του Ευστρατίου, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.
5. Απόστολος Πεταλάς του Δημητρίου, μη εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
6. Θεόφιλος Μεχτερίδης του Ιωάννη, μη εκτελεστικό μέλος. 
7. Αθανάσιος Χρυσαφίδης του Πασχάλη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
8. Γεώργιος Βλέτσος του Χρήστου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Στην ως άνω συνεδρίαση του Δ.Σ. ορίστηκαν εκ νέου οι αρμοδιότητες των μελών και παρασχέθηκαν οι εξουσίες εκπροσώπησης της Εταιρίας.

Περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά την ως άνω συνεδρίασή του, κατόπιν των ανωτέρω αλλαγών στο Δ.Σ., αποφάσισε τα εξής:
(1) Τον ορισμό των νέων ανεξάρτητων μελών ΔΣ κ.κ. Αθανάσιου Χρυσαφίδη και Γεώργιου Βλέτσου, ως μελών της Επιτροπής Ελέγχου, η οποία αποτελεί επιτροπή του Δ.Σ., προς αντικατάσταση των παραιτηθέντων, κ.κ. Ζαρκάδη και Αποστολάκου, κατόπιν της από 30/04/2024 πρότασης της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, αφού διαπιστώθηκε ότι αμφότερα τα ως άνω πρόσωπα διαθέτουν αποδεδειγμένα όλα τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, καθώς πληρούν όλες τις προϋποθέσεις του άρθρου 44 του ν. 4449/2017 και του ν. 3016/2002 και όλα τα κριτήρια ανεξαρτησίας, κατά την έννοια των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 3016/2002 και των παρ. 1 και 2 του άρθρου 9 του ν. 4706/2020. Επιπλέον διαθέτουν επαρκή γνώση στον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρία (χονδρεμπόριο), έχουν γνώση και κατανόηση των θεμάτων εταιρικής διακυβέρνησης και του σχετικού πλαισίου. Μετά τον ανωτέρω ορισμό, η Επιτροπή Ελέγχου προέβη, την ίδια ημερομηνία, ήτοι στις 30/04/2024, σε ανασυγκρότησή της σε σώμα και η σύνθεση της έχει ως ακολούθως:

1. Απόστολος Πεταλάς του Δημητρίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
2. Θεόφιλος Μεχτερίδης του Ιωάννη, μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ,
3. Αθανάσιος Χρυσαφίδης του Πασχάλη, μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ..
4. Γεώργιος Βλέτσος του Χρήστου, μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ..

(2) Τον ορισμό του νέου ανεξάρτητου μέλους ΔΣ, κ. Αθανάσιου Χρυσαφίδη, ως μέλους της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, η οποία αποτελεί επιτροπή του Δ.Σ., προς αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Ζαρκάδη, κατόπιν της από 30/04/2024 πρότασης της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, αφού διαπιστώθηκε ότι διαθέτει αποδεδειγμένα όλα τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και πληροί όλες τις προϋποθέσεις ανεξαρτησίας, κατά την έννοια των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 3016/2002 και των παρ. 1 και 2 του άρθρου 9 του ν. 4706/2020. Μετά τον ανωτέρω ορισμό, η Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων προέβη, την ίδια ημερομηνία, ήτοι στις 30/04/2024, σε ανασυγκρότησή της σε σώμα και η σύνθεση της έχει ως ακολούθως:

1. Απόστολος Πεταλάς του Δημητρίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
2. Θεόφιλος Μεχτερίδης του Ιωάννη, μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ.
3. Αθανάσιος Χρυσαφίδης του Πασχάλη, μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης