Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τρίτος ελληνικός μονόκερος: Η αμερικανική Cadence δίνει 1,24 δισ. για την BETA CAE Systems

Τρίτος ελληνικός μονόκερος: Η αμερικανική Cadence δίνει 1,24 δισ. για την BETA CAE Systems
Η αμερικανική Cadence εξαγοράζει για 1,24 δισ. δολάρια την BETA CAE Systems που έχει παραγωγική βάση στη Θεσσαλονίκη
Στην εξαγορά της ελληνικής BETA CAE Systems προχωρά η αμερικανική Cadence αντί 1,24 δισεκ. δολ.
Η Cadence με έδρα την Καλιφόρνια θα πληρώσει περίπου 744 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές.
Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές λογισμικού που χρησιμοποιείται στον σχεδιασμό ημιαγωγών, η Cadence βοηθά τους κατασκευαστές τσιπ να αποφασίσουν πού θα τοποθετήσουν δισεκατομμύρια τρανζίστορ για να σχηματιστούν πολύπλοκα κυκλώματα.
Αλλά τα τελευταία έξι χρόνια, έχει προχωρήσει σε λογισμικό σχεδιασμού για τα μεγαλύτερα φυσικά συστήματα: από πλακέτες κυκλωμάτων μέχρι αεροπλάνα.
Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε έναν υπερυπολογιστή που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην προσομοίωση του τρόπου με τον οποίο ρέει ο αέρας γύρω από τους κινητήρες τζετ, μεταξύ άλλων χρήσεων.
Το λογισμικό της BETA CAE του χρησιμοποιείται ευρέως για την ανάλυση σχεδίων σε βιομηχανίες αυτοκινήτων και αεροδιαστημικής, όπως η Honda Motor Co (7267.T), η General Motors (GM.N) και η Lockheed Martin (LMT.N).
Η συμφωνία Cadence που ανακοινώθηκε την Τρίτη έρχεται αφότου ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της εταιρείας, η Synopsys, δήλωσε ότι θα δαπανήσει 35 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την Ansys, έναν άλλο κατασκευαστή λογισμικού φυσικής ανάλυσης.
Η συμφωνία BETA CAE αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του έτους και η Cadence αναμένει ότι η BETA CAE θα συνεισφέρει περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια στα έσοδά της για το 2024.
Έτσι, η BETA CAE γίνεται ο τρίτος ελληνικός μονόκερος μετά την Blue Ground και τη Viva Wallet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης