Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συμμάχους στις δυσκολίες της καθημερινότητας έχουν οι κάτοικοι της Ανάφης

tags :
Συμμάχους στις δυσκολίες της καθημερινότητας έχουν οι κάτοικοι της Ανάφης
Η Ομάδα Αιγαίου και η doValue στηρίζουν με ένα πλέγμα δράσεων την εκπαίδευση, την υγεία και τις κοινωνικές δραστηριότητες στο μικρό κυκλαδονήσι

Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας έρχονται αντιμέτωποι, σε καθημερινή βάση είναι αλήθεια, με αντιξοότητες που δυσχεραίνουν τη ζωή τους στην περιοχή, ενώ κατά συντριπτική πλειοψηφία και για αντικειμενικούς λόγους έχουν και περιορισμένες ευκαιρίες για την εξέλιξη τους. Αποτέλεσμα; Η επιλογή της μετακόμισης τριβελίζει το μυαλό των περισσότερων.
Η ερήμωση, όμως, αυτών των περιοχών κάθε άλλο παρά θετική εξέλιξη είναι, τόσογια τον ίδιο τον τόπο, όσο και για τη χώρα. Ωστόσο, οι ανάγκες είναι πολλές και αποδεικνύεται ότι η Πολιτεία από μόνη της έχει σχετικά περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης.
Στο πλαίσιο αυτό, η συμβολή του ιδιωτικού τομέα μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο.

Η Ανάφη

Η Ανάφη είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου. Βρίσκεται ανατολικά της Σαντορίνης με την οποία και αποτελούν τα νοτιοανατολικότερα νησιά των Κυκλάδων, και απέχει από τον Πειραιά 150 μίλια.
Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα Ανάφης, έδρα της ομώνυμης κοινότητας που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και βρίσκεται στο νότιο τμήμα της νήσου. Επίνειο και κύριος λιμένας της νήσου είναι ο Άγιος Νικόλαος. Ωστόσο, οι κάτοικοι είναι λιγοστοί και πραγματικά δίνουν καθημερινή μάχη με τα προβλήματα.
Ο πληθυσμός του νησιού όσο πάει και λιγοστεύει. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στην απογραφή του 2021 ο δήμος της Ανάφης απαριθμούσε 291 κατοίκους όταν το 1850 οι κάτοικοι στο νησί πλησίαζαν τους 1000 κατοίκους.

Sxoleio.JPG
Το έργο της
doValue

Στο πλευρό των κατοίκων της Ανάφης στάθηκε η doValue Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας #Αξίες Ζωής  και εναρμονισμένη με το Πλάνο Βιωσιμότητας 2021 -2023 που αφορά συνολικά τον Όμιλο DoValue όπου δραστηριοποιείται.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία στήριξε έμπρακτα τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων του ακριτικού νησιού και τον αγώνα των μαθητών για ίσες ευκαιρίες στη μάθηση.
Η doValue, επέλεξε να υποστηρίξει τους λιγοστούς μεν, αλλά ικανούς και «διψασμένους» για γνώση, μαθητές, στο ξεκίνημα της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.
Σε συνεργασία με την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, Ομάδα Αιγαίου, και τη βοήθεια των τοπικών αρχών, εστίασε στις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, προσφέροντας πολύτιμα εργαλεία με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και της σχολικής ζωής ευρύτερα.
Η προσφορά φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Γυμνάσιο, τις Λυκειακές τάξεις, αλλάκαι στο Δημοτικό και εξοπλισμού για την παιδική χαρά του Νηπιαγωγείου είχε την θερμή ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας του νησιού, ενισχύοντας παράλληλα και το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα σε ένα ακριτικό νησί όπως η Ανάφη.
Sxoleio1.JPG

H Ομάδα Αιγαίου

Όσον αφορά την Ομάδα Αιγαίου, οι ίδιοι οι συντελεστές, αυτοπροσδιορίζονται σαν  μια παρέα από φίλους συνταξιδιώτες.
Η αγάπη για την θάλασσα και το κοινό ενδιαφέρον για τα φουσκωτά σκάφη, έδωσαν στην Ομάδα την ευκαιρία να περιπλεύσει το μεγαλύτερο μήκος της ελληνικής ακτογραμμής και να επισκεφθεί τα περισσότερα νησιά μας.
Οι κοινές εμπειρίες και ανησυχίες των μελών της, έδωσαν στην Ομάδα την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τα πολλά προβλήματα των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου.
Η Ομάδα Αιγαίου αποτελείται από περισσότερα από 150 μέλη και δόκιμα μέλη, ενώ διαθέτει περισσότερους από 5.000 φίλους και υποστηρικτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Επίσης, στο πλευρό της Ομάδας στέκονται περισσότεροι από 50 γιατροί από 25 διαφορετικές ειδικότητες, με περισσότερες από 150 εταιρείες να στηρίζουν το έργο της.

Το πρόγραμμα «Αξίες Ζωής»

Στρατηγική στόχευση για τη doValue Greece είναι η δημιουργία μακροπρόθεσμης, βιώσιμης αξίας και η ανάπτυξη για όλους τους εμπλεκόμενους: εργαζόμενους, πελάτες, επενδυτές και κοινότητες.
Οι πολύτιμες και οικουμενικές αξίες της ανθρώπινης ζωής, ο σεβασμός, η φροντίδα και η υπευθυνότητα, αποτελούν για όλους στη doValue Greece, βασικά συστατικά της ίδιας της φιλοσοφίας της εταιρείας και συνθέτουν τον «πυρήνα» του Προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής μας Ευθύνης.
Η εταιρεία δημιουργεί αξία και επιστρέφει έμπρακτα στην κοινωνία, με στόχο ένα πιο ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον.
Υπό την ομπρέλα του Προγράμματος #Αξίες Ζωής εντάσσεται ολόκληρο το ευρύ πλάνο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η doValue Greece και εστιάζει σε τρεις άξονες: Κοινωνία, Περιβάλλον, Υγεία.
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει σημαντικές δράσεις, όπως:

  • την επισκευή και πλήρη ανακαίνιση του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στην Εύβοια που επλήγη διπλά, από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές και τις φθινοπωρινές πλημμύρες το 2021 ενώ η εταιρεία κάλυψε και τον νέο ιατρικό του εξοπλισμό. Παράλληλα, συνεχίζει να βρίσκεται πάντοτε δίπλα στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
  • τη χρηματοδότηση του καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για καρκινοπαθείς «Δίπλα στη Γυναίκα» στο Αρεταίειο Νοσοκομείο με τη δημιουργία του ειδικού χώρου #pamperingroom στην κλινική. Ένα πρόγραμμα που εξελίσσεται διαρκώς και το οποίο η εταιρεία συνεχίζει να στηρίζει, με στόχο να παρέχει μια σειρά υποστηρικτικών υπηρεσιών ολιστικής αντίληψης. Ταυτόχρονα, η εταιρεία στηρίζει τη λειτουργία του νοσοκομείου με τη δωρεά καινοτόμου επεμβατικού εξοπλισμού.
  • η εταιρεία συνέδραμε για δεύτερη χρονιά στο έργο της ΑΜΚΕ «ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ» με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση εφήβων και νεαρών ενηλίκων που προέρχονται από δομές κλειστής παιδικής προστασίας
  • τη χρηματοδότηση αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ
  • Η εταιρεία υποστηρίζει ως χορηγός, τον Στέφανο Ντούσκο, τον πρώτο Έλληνα Χρυσό Ολυμπιονίκη Κωπηλασίας στο Τόκιο το 2021 συνδράμοντας τον στόχο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, με βασικό κριτήριο τις κοινωνικές προεκτάσεις, τη δημιουργία υγιούς προτύπου και την επιρροή του αθλητικού ιδεώδους, της άμιλλας και της αξίας ως αναγνώριση της προσπάθειας, στην κοινωνία και ιδίως τους νέους.
  • Η εταιρεία βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν όπως στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, όπου προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης για τις 150 οικογένειες του χωριού.

Όλες οι πρωτοβουλίες της doValue Greece, συνθέτουν ένα σύνολο στοχευμένων δράσεων, που εμπνέονται και διαπνέονται απ’ όσα την οδηγούν στην καθημερινή εταιρική λειτουργία.
Πρωτοβουλίες, που στα λίγα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα έχουν αφήσει ένα σημαντικό και διακριτό αποτύπωμα.
Με το Πρόγραμμα #Αξίες ζωής, η εταιρεία υποστηρίζει την ευζωία, με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες, καινοτομεί στον τομέα της υγείας, φροντίζει για την εξοικονόμηση πολύτιμης ενέργειας, στέκεται δίπλα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης