Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΥΑΘ: Στο 99% ο δείκτης ασφάλειας εφοδιασμού της Θεσσαλονίκης με νερό

tags :
ΕΥΑΘ: Στο 99% ο δείκτης ασφάλειας εφοδιασμού της Θεσσαλονίκης με νερό
Όσον αφορά στην επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού Θεσσαλονίκης, που έχει ήδη ξεκινήσει, η δυναμικότητά της θα διπλασιαστεί
Στο 99% ανέρχεται σήμερα ο δείκτης ασφαλείας εφοδιασμού της Θεσσαλονίκης με νερό, όπως ανέφεραν στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Α.Ε. Άγις Παπαδόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Άνθιμος Αμανατίδης. Σε συνάντησή τους που έγινε στο Διοικητήριο, τονίστηκε ακόμη ότι η υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος έχει διασφαλιστεί με τα έργα διασύνδεσης των υδραγωγείων Αλιάκμονα και Αραβησσού, που επιτρέπουν πλέον εναλλακτικούς τρόπους υδροδότησης περιοχών της πόλης και βιώσιμη διαχείριση του διαθέσιμου ύδατος σε περίπτωση αστοχίας.
Οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Αμανατίδης ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τα μεγάλα έργα βιώσιμης ανάπτυξης της ΕΥΑΘ που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σημείωσαν ότι η εταιρεία υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες της Θεσσαλονίκης σε νερό.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του τομέα Μακεδονίας- Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, οι εργασίες αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στη Σίνδο βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης, διασφαλίζοντας τη βελτίωση στην απόδοση των υποδομών και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Έτσι, γίνεται επωφελής περιβαλλοντικά και κοινωνικά διαχείριση των πόρων. Παράλληλα, έχει προχωρήσει η μελέτη και αδειοδότηση φωτοβολταϊκών σταθμών με το καθεστώς του Net Metering. Ίδιο προσανατολισμό εξοικονόμησης ενέργειας, κυκλικής οικονομίας και βιωσιμότητας έχουν και τα έργα που υλοποιούνται στην "Αίνεια", τον βιολογικό καθαρισμό των τουριστικών περιοχών.

Η επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού

Όσον αφορά στην επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού Θεσσαλονίκης, που έχει ήδη ξεκινήσει, η δυναμικότητά της θα διπλασιαστεί, οπότε και αναμένεται να επεκταθεί γεωγραφικά η δραστηριότητα της εταιρείας τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της.
Άλλωστε, οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Αμανατίδης, γνωστοποίησαν ότι στο τέλος του έτους η ΕΥΑΘ ολοκληρώνει τα αποχετευτικά έργα σύνδεσης των χαμηλών περιοχών του δυτικού τμήματος της Θεσσαλονίκης με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης στην περιοχή του κόμβου Κ16, έργο με σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο που ταλαιπωρούσε για χρόνια τη Θεσσαλονίκη. Επιπρόσθετα, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, θα έχουν τελεστεί τα εγκαίνια του νέου "πράσινου" κτηρίου διοίκησης της ΕΥΑΘ στην οδό Εγνατία.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κωνσταντινίδης επισήμανε ότι με στοχευμένες παρεμβάσεις το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΥΑΘ Α.Ε. αναβαθμίζει, εκσυγχρονίζει και επεκτείνει τα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, εξασφαλίζοντας νέες ποσότητες πόσιμου νερού και καλύπτοντας τις υφιστάμενες και μελλοντικές ανάγκες της Θεσσαλονίκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης