Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα οικονομικά αγκάθια των ΕΛΤΑ και το «μαξιλάρι» των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ

Τα οικονομικά αγκάθια των ΕΛΤΑ και το «μαξιλάρι» των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ
Τα ΕΛΤΑ αργά ή γρήγορα θα καταφύγουν σιωπηρά σε ολιγοήμερη καθυστέρηση πληρωμής προς τη ΔΕΗ που προέρχονται από τις εισπράξεις των λογαριασμών ρεύματος
Σχετικά Άρθρα
Με τους λογαριασμούς είσπραξης της ΔΕΗ «φλερτάρουν» τα ΕΛΤΑ.
Σε πρακτικές του παρελθόντος θα καταφύγει η προσωρινή διοίκηση του Μάριου Τέμπου στα ΕΛΤΑ, ο οποίος ανέλαβε αιφνιδιαστικά ως μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος προς τα τέλη Οκτωβρίου με σκοπό να κάνει οικονομικό έλεγχο με εξωτερικό σύμβουλο.

Τα ΕΛΤΑ αργά ή γρήγορα θα καταφύγουν σιωπηρά σε ολιγοήμερη καθυστέρηση πληρωμής προς τη ΔΕΗ που προέρχονται από τις εισπράξεις των λογαριασμών ρεύματος.
Τα χαμηλά ταμειακά διαθέσιμα των ΕΛΤΑ που δεν ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ όταν οι μηνιαίες δαπάνες μισθοδοσίας «αγγίζουν» τα 10 εκατ. ευρώ.
Τα ΕΛΤΑ ως οντότητα και μάλιστα κρατική διατηρεί στο ακέραιο τους δεσμούς με το κόμμα όταν η κα Κλεοπάτρα Αγγελίδη αποχωρεί μετά το δημοσίευμα του ΒΝ για τις δουλειές που έδινε στον σύζυγο της και δικηγόρο, για να επανέλθει στη συνέχεια από άλλη είσοδο με καινούργια ιδιότητα στα ΕΛΤΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακαλύψει στο πρόσωπο του Λάζαρου Λαζαρίδη, ικανά στοιχεία τα οποία θα συνέβαλαν στην γρήγορη ανανέωση των ΕΛΤΑ.
Σήμερα ο άνθρωπος που διέθετε τις κομματικές εγγυήσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται να κατέχει δύο διευθύνσεις στα κρατικά ΕΛΤΑ.
Πρόκειται για αναβάθμιση από την προηγούμενη διοίκηση Κωνσταντόπουλου – Μπαλούρδου (κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας).
Την ίδια στιγμή η αποχώρηση του γενικού διευθυντή των Οικονομικών υπηρεσιών του κ Παπαδόπουλου καθώς έληξε η σύμβασή του ενώ δεν υπήρξε κομματικό ενδιαφέρον για την ανανέωση της σύμβασης.
Έτσι το βάρος των οικονομιών θεμάτων που απασχολούν τα ΕΛΤΑ πέφτουν στις πλάτες του οικονομικού διευθυντή.

Τα μικρά πάρτι για τους εκλεκτούς....


Ανάμεσα στα θέματα που απασχολούν τα ΕΛΤΑ είναι και οι μηνιαίες δαπάνες που δικαιολογούνται στους διευθυντές των διευθύνσεων και καλύπτει μέχρι τα ανώτατες θέσεις.
Το ποσό ανέρχεται σε 1000 ευρώ το μήνα και αφορά δαπάνες που σχετίζονται με τα ΕΛΤΑ.
Όμως τα στελέχη καταστρατηγούν τη σχετική εντολή αφού προσκομίζουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ φαρμακεία, εστιατόρια με αποτέλεσμα η δαπάνη να γίνεται επιπλέον εισόδημα για τα στελέχη αφού αγοράζουν προϊόντα για το σπίτι τους.

Η ενέργεια το βαρύ φορτίο των ΕΛΤΑ

Τα κακώς κείμενα με οικονομικό περιεχόμενο για τα ΕΛΤΑ είναι και οι υψηλές δαπάνες λειτουργίας που έχει η θυγατρική εταιρεία ΕΛΤΑ Ενέργειας.
Αγοράζει σε καθημερινή βάση ενέργεια για τη «μικρή» πελατεία της δημιουργώντας υψηλά κόστη στον όμιλο ενώ οι εισπράξεις καθυστερούν έως 8 μήνες διότι δεν είναι σε θέση να αποστείλει λογαριασμούς ρεύματος στα νοικοκυριά.
Όταν όμως στέλνει λογαριασμούς είναι φουσκωμένοι και οι απαιτήσεις μερικές φορές ξεπερνούν τις 2000 ευρώ ενώ τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταποκριθούν με την εταιρεία να ξοδεύει αλλά δεν εισπράττει.
Τα ΕΛΤΑ την τελευταία τριετία δέχθηκε έναν πακτωλό κεφαλαίων ύψους 280 εκατ. ευρώ από δύο πηγές σήμερα παρουσιάζει εικόνα κατάρρευσης.
Μεταξύ των άλλων εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 77 εκατ ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης