Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο σφυρί για δεύτερη φορά οι εγκαταστάσεις της Τεγόπουλος στο Κορωπί - Ισχυρό ενδιαφέρον

Στο σφυρί για δεύτερη φορά οι εγκαταστάσεις της Τεγόπουλος στο Κορωπί - Ισχυρό ενδιαφέρον
Το ενδιαφέρον σχετίζεται και με το γεγονός ότι το ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό με καλή τιμή εκκίνησης, στα 8,2 εκατομμύρια ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Για δεύτερη φορά βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 30 Νοεμβρίου το βιομηχανικό συγκρότημα της Ελευθεροτυπίας στο Κορωπί και φαίνεται ότι το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες είναι αυξημένο τόσο από εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες όσο και ξένους επενδυτές.
Το ενδιαφέρον σχετίζεται και με το γεγονός ότι το ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό με καλή τιμή εκκίνησης, στα 8,2 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε άψογη κατάσταση λόγω της αδιάλειπτης φύλαξης. Θεωρείται δε «φιλέτο» καθώς βρίσκεται σε κομβική περιοχή στο Κορωπί στη θέση «ΝΗΣΙΖΑ ΚΑΡΕΛΑ» εντός βιομηχανικής ζώνης, σημείο που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα αρκετές επενδυτικές δραστηριότητες.
Προκειμένου να γίνει αντιληπτή η χαμηλή τιμή εκκίνησης αρκεί να αναφερθεί ότι μόνο το ένα από τα κτίρια που βρίσκονται στο συγκρότημα, τα πιεστήρια, είχαν κοστίσει στην Τεγόπουλος περισσότερα από 26 εκατομμύρια ευρώ.
Η πώληση του συγκροτήματος θα κλείσει τον κύκλο πλειστηριασμών της πτωχευμένης Χ Κ Τεγόπουλος που ξεκίνησε με την πώληση του κτιρίου της Μίνωος 10-16 όπου στεγάζονταν τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας. Σήμερα στεγάζεται η πολυεθνική Webhelp. Είχε αγοραστεί το 2018 από την Value Τουριστική και ανακαινίστηκε πλήρως από τη Dimand, η οποία το μετέτρεψε σε υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο.
Το ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό καλύπτει έκταση 42.097 τ.μ. και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων τριώροφο βιομηχανικό κτίριο (κτίριο πιεστηρίων), κτίριο ενέργειας, ισόγειο βιομηχανικό κτίριο και διώροφο βιομηχανικό κτίριο ναυπηγείου.

Tι περιλαμβάνει…

Aναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του συνδίκου της πτώχευσης Ευάγγελο Καρβούνη, το συγκρότημα στο Κορωπί περιλαμβάνει:

  • τριώροφο βιομηχανικό κτίριο (κτίριο πιεστηρίων) με υπόγειο, αποτελούμενο από υπόγειο επιφανείας 4.803,16 τ.μ. και πλέον τακτοποίησης εμβαδού 183,95 τ.μ., συνολικό εμβαδόν υπογείου 4.987,11 τ.μ., ισόγειο επιφανείας 4.740,46 τ.μ., α’ όροφο επιφανείας 1.490,08 τ.μ. και β’ όροφο επιφανείας 2.265,54 τ.μ. και
  • κτίριο ενέργειας, αποτελούμενο από υπόγειο, εμβαδού 442,00 τ.μ., και ισόγειο, εμβαδού 660,05 τ.μ., με λεβητοστάσιο, δεξαμενές πετρελαίου και χώρο Η/Ζ.
  • ισόγειο βιομηχανικό κτίριο, συνολικής επιφανείας 2.121,21 τ.μ.
  • διώροφο βιομηχανικό κτίριο ναυπηγείου, συνολικής επιφάνειας 3.808,23 τ.μ.
  • κτίριο υποδοχής – φυλάκιο
  • 216 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων στον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο της ανωτέρω έκτασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης