Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πως θα εξυγιανθούν τα ΕΛΤΑ; - Η διάσωση περνά υποχρεωτικά μέσα από έναν στρατηγικό επενδυτή

Πως θα εξυγιανθούν τα ΕΛΤΑ; - Η διάσωση περνά υποχρεωτικά μέσα από έναν στρατηγικό επενδυτή

Οι αυστηροί χρονικοί περιορισμοί απαιτούν άμεσα τη σύνταξη ενός manual (εγχειρίδιο) που θα περιγράφει ευκρινώς ένας προς ένα τα βήματα εξυγίανσης

Σχετικά Άρθρα

Το Υπερ Ταμείο με επικεφαλής τον κ. Δημητριάδη καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά που άναψε η απερχόμενη διοίκηση των ΕΛΤΑ.
Η αιφνίδια τοποθέτηση του κ Μάριου Τέμπου σε ρόλο μεταβατικού διευθύνοντος συμβούλου στην επιχείρηση, έχει ως σκοπό εκτός από το διεξοδικό  έλεγχο των οικονομικών να παραδώσει την εταιρεία σε μία νέα διοίκηση που θα την  επαναφέρει σε «ορθή» τροχιά.

Οι αυστηροί χρονικοί περιορισμοί απαιτούν άμεσα τη σύνταξη ενός manual (εγχειρίδιο) που θα περιγράφει ευκρινώς ένας προς ένα τα βήματα εξυγίανσης.

1) Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι με το συνολικό τους αριθμό να πλησιάζει τους 3000, πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό από τη διοίκηση.
Η  σωστή κατανομή του προσωπικού είναι η αρχή της λύσης.

2) Οι υπάρχουσες συνεργασίες των ΕΛΤΑ όπως είναι η Amazon και της H&M να γίνουν σημαία για την προσέλκυση νέων μεγάλων και ισχυρών πελατών.

3) Τα ΕΛΤΑ να προβάλουν την εικόνα της τεχνολογικής αναβάθμισης που ήδη έχει σημειωθεί όπως είναι η ρομποτική τεχνολογία.
Η σημασία της τεχνολογίας στην αποτελεσματικότητα του  έργου της που είναι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες<  τις ανοίγουν τις πόρτες και για άλλες υπηρεσίες.  

4) Ο ψηφιακός ταχυδρόμος να  αποτελεί μια πραγματικότητα μέσα στο 2023.

5)  Οι ταχυδρόμοι του χθες με τη βαριά και ασήκωτη τσάντα να αποκτήσουν πρόσβαση στο αύριο με την εφαρμογή του νέου τεχνολογικού εξοπλισμού PDAs για ανέπαφες συναλλαγές.

6) Η διοίκηση των ΕΛΤΑ να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών.
Να τολμήσει να σχεδιάσει ακόμη και την είσοδο του στο Χρηματιστήριο Αθηνών όταν η φετινή χρήση αναμένεται να είναι  κερδοφόρα. Σε  αυτό συμβάλει η μείωση του μισθολογικού κόστους μετά την υλοποίηση του σχεδίου εθελούσιας εξόδου αφού ανταποκρίθηκαν περισσότερα από 2000 άτομα.  

7) Ακόμη και η είσοδος επενδυτή με γνώση στις ταχυδρομικές υπηρεσίες πρέπει να αναζητηθεί από τους αρμόδιους έτσι ώστε τα ΕΛΤΑ να βρουν ένα σύμμαχο που θα τους δώσει ώθηση.

8) Το μοντέλο διοίκησης με τα πρότυπα μιας ΔΕΚΟ πρέπει να εγκαταλειφθεί άμεσα από το βασικό μέτοχο που είναι το Υπερ Ταμείο.

 9) Η τομή για την πλήρης εξυγίανσης  των ΕΛΤΑ είναι η απαλλαγή των «κακώς κειμένων» που εμφανίζει σήμερα  η κρατική εταιρεία.
Πρόσωπα και πρακτικές που συνδέονται με το  ένα «κακό» παρελθόν πρέπει να αποχωρήσουν από την περιουσία του ελληνικού λαού.

Ανάμεσα στην αρνητικά των ΕΛΤΑ  είναι τα «ρουσφέτια» που εξακολουθούν να  δίνουν  το παρόν εξαιτίας του απαιτητικού κομματικού μηχανισμού που επιβάλλει τους δικούς  του ανθρώπους.

Στην παρούσα  χρονική στιγμή  «σκανδαλίζει» η παρουσία της δικηγόρου κας Κλεοπάτρας Αγγελίδη.
Από την στιγμή που τοποθετήθηκε στο 8 όροφο της διοίκησης εμφανίζεται να νοιάζεται μόνο για τις αποδοχές  της  και πως  να δίνει δουλειά  στον σύζυγό τα ως δικηγόρος.           

 Οι αποδοχές της Κλεοπάτρας των ΕΛΤΑ.

 Η δικηγόρος με «μπλοκάκι» εξασφάλισε μικτή αμοιβή  στα επίπεδα των 6000 ευρώ το μήνα και απαίτησε να λαμβάνει επιπλέον κονδύλι 1400 ευρώ το μήνα ως έξοδα παράστασης,  εισπράττοντας τα μισθολογικά ευεργετήματα ενός γενικού διευθυντή.    .

Η σχέση κόμματος –κράτους  έφερε γενναία οικονομικά αποτελέσματα για το κομματικό  στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Η κα Αγγελίδη τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει αποκομίσει περισσότερες από 250.000 ευρώ και μαζί με τις έξτρα απολαβές  η αμοιβή της ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Πώς ο σύζυγος της Κλεοπάτρας... βρέθηκε με έξτρα εργασία στα ΕΛΤΑ.

 Η δικηγόρος που πήγε στα ΕΛΤΑ  για εργασία  απέκτησε τον … αέρα της διοίκησης.  Αποφάσισε ότι ο δικηγόρος και σύζυγό της με τα αρχικά Μ.Κ. θα μπορούσε να αναλάβει νομικές υποθέσεις που απασχολούν  τα ΕΛΤΑ.

Η Κλεοπάτρα επέβαλε το σύζυγός της , ο οποίος κάθε μήνα παίρνει  εντολές από τα ΕΛΤΑ για να διεκπεραιώνει νομικά θέματα της εταιρείας.

 Το ΒΝ έχει στη διάθεση του τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία πιστοποιούν ότι ο σύζυγος της Κλεοπάτρας με τα αρχικά Μ.Κ λαμβάνει μικτή αμοιβή 1531,49 ευρώ εκ των οποίων περιελάμβανε την αξία του ΦΠΑ με συντελεστή 24% ανά μήνα.

Το καθαρό ποσό είσπραξης ήταν 1235,00 ευρώ. Η εντολή είναι η κατάθεση  αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Πάντως η  μεταβατική διοίκηση του Μάριου Τέμπου πρέπει να λύσει τα «καυτά» οικονομικά θέματα .Το πιο σοβαρό είναι να αντιμετωπίσει τις όφειλες που έχει προς τον ΕΦΚΑ και φτάνουν τα 70.εκατ. ευρώ. Το νοικοκύρεμα των οικονομικών είναι άμεσης προτεραιότητας ενώ πρέπει να κοπούν μαχαίρι οι σπατάλες προς κάθε κατεύθυνση.      

Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankkngnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης