Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Μυτιληναίος εξετάζει την είσοδό του στη Wall Street και η First Sentier τελειώνει το due diligence στην ΤΕΝΕΡΓ

Ο Μυτιληναίος εξετάζει την είσοδό του στη Wall Street και η First Sentier τελειώνει το due diligence στην ΤΕΝΕΡΓ

Ο οικονομικός έλεγχος (due diligence) στην Τέρνα Ενεργειακή από την First Sentier ολοκληρώνεται προσεχώς

Οι επιτελείς στην εταιρεία Μυτιληναίος έχουν απηυδήσει με την αδιάφορη ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Ο όμιλος με όρους κερδοφορίας και ταμειακών διαθεσίμων βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά παρόλα αυτά η μετοχή παραμένει στάσιμη στα 14 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα 2 δισ.
Έτσι λοιπόν μέσω επενδυτικού οίκου έχει διερευνήσει την πιθανότητα κάποια στιγμή το 2023 να εισαχθεί στη Wall Street ώστε να αυξηθεί η συναλλακτική δραστηριότητα στη μετοχή και η αποτίμηση του ομίλου.
Είναι ενδεικτικό ότι την τρέχουσα περίοδο με όρους p/e ο όμιλος αποτιμάται περίπου 5 φορές όταν στις ΗΠΑ οι ομοειδείς εταιρείες αποτιμώνται με 15 φορές το p/e.
Να θυμίσουμε ότι και ο ίδιος ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στη γενική συνέλευση είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγωγής της εταιρείας σε ξένη χρηματιστηριακή αγορά.

Ολοκληρώνεται το due diligence της First Sentier στην Τέρνα Ενεργειακή

Ο οικονομικός έλεγχος (due diligence) στην Τέρνα Ενεργειακή από την First Sentier ολοκληρώνεται προσεχώς και είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί το deal που θα αφορά την απόκτηση του 31% με 32% της Τέρνα Ενεργειακής.
Το deal θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στα 21 ευρώ ανά μετοχή, από 16,35 ευρώ (κλείσιμο 22/9/2022), που ισοδυναμεί με Premium 28%.
Δεν θα υπάρχει δημόσια πρόταση με βάση όλες τις ενδείξεις.
Το deal αυτό εφόσον υλοποιηθεί θα είναι θετική εξέλιξη για τον Γιώργο Περιστέρη, βασικό μέτοχο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, τη μητρική ΓΕΚ Τέρνα λόγω δανεισμού, αλλά και των μετόχων της Τέρνα Ενεργειακής, όπως ο Ευ. Μαρινάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης