Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποσύρεται από τη ρωσική αγορά ο όμιλος Σαράντη

Αποσύρεται από τη ρωσική αγορά ο όμιλος Σαράντη
Η αρνητική επίπτωση από την διακοπή της δραστηριότητας στην Ρωσία αναμένεται να ανέλθει περίπου σε 1,2 εκατ. ευρώ

Ο Όμιλος Σαράντη ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την απόφασή του να αποσυρθεί οριστικά από τη Ρωσική αγορά στα πλαίσια της κρίσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε., δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα στη ρωσική αγορά μέσω της 100% θυγατρικής της, εμπορικής επιχείρησης, HOZTORG LLC. Κατά το Α’ εξάμηνο του 2022 οι πωλήσεις της Hoztorg LLC ανήλθαν σε € 0,75 εκ., αντιπροσωπεύοντας 0,4% στο σύνολο των πωλήσεων του Ομίλου.
Τα περιουσιακά στοιχεία της Hoztorg LLC κατά το Α’ εξάμηνο του 2022 αποτελούσαν το 0,026% του συνόλου του ενεργητικού του Ομίλου.

Επίπτωση 1,2 εκατ. ευρώ

Ο Όμιλος εκτιμά ότι η αρνητική επίπτωση από την διακοπή της δραστηριότητας στην Ρωσία αναμένεται να ανέλθει περίπου σε 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό που απεικονίζει την καθαρή θέση της ρωσικής εταιρείας. Ο Όμιλος Σαράντη στέκεται στο πλευρό όσων επλήγησαν από αυτήν την ανθρωπιστική κρίση, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους στην Ουκρανία. Από την αρχή του πολέμου προτεραιότητά μας ήταν η προστασία και η υποστήριξη των εργαζομένων μας στην Ουκρανία και η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας που κινητοποιήθηκε από τις θυγατρικές του Ομίλου κοντά στην Ουκρανία, Sarantis Polska, Polipak και Sarantis Romania.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης