Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συνεχίζεται η ανάπτυξη της eXp Ελλάδος – Θετική η ανταπόκριση από τους μεσίτες

Συνεχίζεται η ανάπτυξη της eXp Ελλάδος – Θετική η ανταπόκριση από τους μεσίτες
H ανταπόκριση από τους μεσίτες είναι πολύ θετική καθώς το μοντέλο της eXp, τους προσφέρει πολλαπλά οφέλη

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η επέκταση του δικτύου της eXp Ελλάδος όπως αναφέρει στο bankingnews.gr, o διευθυντής της εταιρείας κ. Νίκος Μανομενίδης.
H εταιρεία δραστηριοποιείται τέσσερις μήνες στην ελληνική αγορά και σε αυτή τη φάση μέσω της διοργάνωσης Roadshows, διαδικτυακών workshops και προσωπικών συναντήσεων δημιουργεί το δίκτυό της. Ήδη η eXp Ελλάδος έχει πραγματοποιήσει Roadshows σε Αθήνα, Ηράκλειο, Χανιά, Πάτρα, ενώ στελέχη της εταιρείας είχαν μπαράζ συναντήσεων με μεσίτες στην Καλαμάτα, στην Τρίπολη, Σπάρτη και Ναύπλιο.
Όπως σημειώνει ο κ. Μανομενίδης, η ανταπόκριση από τους μεσίτες είναι πολύ θετική καθώς το μοντέλο της eXp, τους προσφέρει πολλαπλά οφέλη, τονίζοντας πως «η ελάχιστη προμήθεια είναι 75% και φτάνει στο 100%. Το ψηφιακό real estate προσφέρει την απόλυτη ελευθερία και ευελιξία όσον αφορά τις ώρες και ακόμη και τη γεωγραφική θέση.
Στην περίπτωση της eXp, το γραφείο μας είναι εικονικό, έτσι οι μεσίτες μας μπορούν να ζουν και να εργάζονται όπου θέλουν».
Παράλληλα ως εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, η eXp World Holdings επιβραβεύει τους επαγγελματίες του real estate με μετοχές εάν επιτύχουν τους στόχους παραγωγής και συνεισφέρουν στη συνολική ανάπτυξη της εταιρείας.
Σύμφωνα με τον κ. Μανομενίδη δεδομένου ότι οι εικονικοί κόσμοι επιτρέπουν στις εταιρείες να προσλαμβάνουν τα καλύτερα ταλέντα από οπουδήποτε, η eXp αναβαθμίζει συνεχώς το εργατικό της δυναμικό και ποσοτικά και ποιοτικά. Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες real estate, όπου ο χώρος γραφείων μπορεί να περιορίσει τη χωρητικότητα της ομάδας, η eXp μπορεί να υποστηρίξει νέους ή ανερχόμενους μεσίτες ανά πάσα στιγμή.
Με τα χρήματα που εξοικονομούνται από τη διατήρηση γραφείων, η eXp επενδύει σε ελκυστικές αποζημιώσεις, καθώς και σε εκπαίδευση για τους μεσίτες της. Η ευελιξία και η καινοτομία της eXp προσελκύει τους κορυφαίους μεσίτες.
Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς real estate o κ. Μανομενίδης σημείωσε πως η αγορά ακινήτων αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα καθώς την τελευταία δεκαετία βιώνει μία άνευ προηγουμένου ύφεση, με τον κατασκευαστικό κλάδο να συρρικνώνεται κατά σχεδόν 90%, ενώ η έλευση της πανδημίας άλλαξε και πάλι τα δεδομένα.
Όμως εκτός από τους εξωγενείς παράγοντες, η ελληνική αγορά ακινήτων ταλανίζεται από διαχρονικά προβλήματα με τα οποία όσοι έχουν εμπλακεί σε μια αγοραπωλησία, έχουν βρεθεί αντιμέτωποι.
Δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, υψηλά κόστη, ύπαρξη πληθώρας προβληματικών ακινήτων, ακίνητα που διατίθενται πάνω από την πραγματική τους αξία και άλλα είναι μερικά από τα προβλήματα του κλάδου.
«Στην ελληνική αγορά των ακινήτων δεν υπάρχει διαφάνεια και δεν είναι διαθέσιμα νούμερα για τον αριθμό των ακινήτων ακόμη και για τον αριθμό των συμβολαίων. Υπάρχουν χιλιάδες μεσίτες, κάποιοι με άδεια και αρκετές δεκάδες χωρίς, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά, αντιμετωπίζοντας μια σειρά από εμπόδια. Στόχος μας είναι να πάρουμε μερίδιο από τους καλύτερους. Επιδιώκουμε να ενταχθούν σε εμάς το 100% των καλύτερων μεσιτών στην εγχώρια αγορά».
Εκτιμώ ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο η εταιρεία θα έχει μια αξιοσημείωτη παρουσία με έναν αξιόλογο αριθμό ακινήτων», ανέφερε ο κ. Μανoμενίδης, τονίζοντας πως «σε αντίθεση με την υφιστάμενη κατάσταση όπου στις ιστοσελίδες βρίσκει κανείς την ίδια αγγελία με δέκα διαφορετικά στοιχεία, η eXp εγγυάτε ότι θα υπάρχει μία αγγελία, η οποία θα έχει τα αληθινά στοιχεία, αυτά που θα αναφέρονται στα συμβόλαια και αυτός είναι ο παράγοντας που θα κάνει τους αγοραστές να μας προτιμούν.
Σημειώνεται ότι η Η eXp Realty, είναι η βασική θυγατρική της eXp World Holdings εισηγμένη στον Nasdaq, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ακινήτων στον κόσμο με περισσότερους από 83.000 μεσίτες σε 23 χώρες, ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Νότια Αφρική, Ινδία, Μεξικό, Πορτογαλία, Γαλλία, Πουέρτο Ρίκο, Βραζιλία, Ιταλία, Χονγκ Κονγκ, Κολομβία, Ισπανία, Ισραήλ, Παναμάς, Γερμανία, Δομινικανή Δημοκρατία Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία, Ντουμπάι και Χιλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης