Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Palling (Cachet): Η ψηφιοποίηση προϋποθέτει απλότητα και συντομία

tags :
Palling (Cachet): Η ψηφιοποίηση προϋποθέτει απλότητα και συντομία
Στην “καρδιά” της συνολικότερης στρατηγικής που εφαρμόσαμε ήταν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ του Δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ η στήριξη των startup επιχειρήσεων συνέβαλε στην παραγωγή καινοτομίας, με την ταυτόχρονη προσέλκυση ταλέντου ακόμη και από το διεθνές στερέωμα», τόνισε ο κ. Palling

Η απόκτηση της ανεξαρτησίας της Εσθονίας σε συνάρτηση με την αναγκαιότητα επέκτασης των παραγωγικών τομέων της χώρας, πέραν από τους μέχρι τότε «παραδοσιακούς», προκειμένου να στηρίξουν τους 1,3 εκατομμύρια κατοίκους, λειτούργησε ως σημείο αναφοράς, μα και καμπής σε ό,τι αφορά την ψηφιοποίηση της οικονομίας και της αποτελεσματικής ανοικοδόμησης του κράτους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Kalle Palling, Συνιδρυτής και COO της νεοφυούς εταιρείας Cachet και πρώην μέλος του Κοινοβουλίου της Εσθονίας σε συζήτηση στην οποία συμμετείχε, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Money Review με τίτλο: «Technology Summit: Shaping the digital transition».
«Η αρχή έγινε το 1996 όταν και καταστήσαμε ψηφιακές όλες τις περιφέρειες της Εσθονίας, παρέχοντάς τους διασύνδεση με το internet, θέτοντας εγκαίρως τις αναγκαίες βάσεις μιας επερχόμενης ανάπτυξης, ανοίγοντας ταυτόχρονα νέες οδούς σκέψης και συνεργασίας. Ακολούθησε η έκδοση της ψηφιακής ταυτότητας, ενώ σημαίνοντα ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι καθιερώθηκε ένα επίπεδο ανταλλαγής δεδομένων.
Στοιχείο, που λειτούργησε ως ένα κοινό πεδίο με ασφαλή χαρακτηριστικά και αυξημένες δυνατότητες λειτουργίας, που συνέβαλε ώστε το σύνολο των εσθονικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών να διασυνδεθούν ψηφιακά μεταξύ τους.
Στην “καρδιά” της συνολικότερης στρατηγικής που εφαρμόσαμε ήταν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ του Δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ η στήριξη των startup επιχειρήσεων συνέβαλε στην παραγωγή καινοτομίας, με την ταυτόχρονη προσέλκυση ταλέντου ακόμη και από το διεθνές στερέωμα», τόνισε ο κ. Palling.
Ο Συνιδρυτής και COO της Cachet ανέφερε πως «κλειδί» στον εντυπωσιακό βαθμό διάχυσης και αποδοχής των ψηφιακών υπηρεσιών από την πλευρά των Εσθονών, υπήρξε το συνολικότερο «αποτύπωμά» τους, σε όρους ευχρηστίας, ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και φυσικά εξοικονόμησης χρόνου και πόρων.
«Δεν μπορείς να αναπτύσσεις ψηφιακές υπηρεσίες που δεν έχουν στον πυρήνα τους την έννοια της εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων και των πολιτών, σε συνάρτηση με την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων της καθημερινότητας.
Επιπροσθέτως, κάθε βήμα προς την κατεύθυνση της ψηφιοποίησης οφείλει να είναι σύντομο, όσο και απλό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης