Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όταν η Lamda Developments εισάγει καινοτομία στα μεγάλα έργα

Όταν η Lamda Developments εισάγει καινοτομία στα μεγάλα έργα
Το πάζλ των κινήσεων για την κατασκευή του Marina Tower και η διαφορά από τα … συνηθισμένα στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα

H Lamda Development με τις κινήσεις που κάνει στο project του Ελληνικού αποδεικνύει ότι βρίσκεται πολλά βήματα μπροστά από όσα γνωρίζουμε στην Ελλάδα καθώς θέτει τις βάσεις όχι μόνο να υλοποιηθούν τα έργα στην ώρα τους αλλά και να υλοποιηθούν σωστά. Και αυτό αποδεικνύεται με το εμβληματικό έργο του Πύργου του Ελληνικού όπου η εταιρία δεν ακολούθησε την πεπατημένη της διενέργειας διαγωνισμού για την υλοποίηση του πολυσύνθετου και δύσκολου τεχνικά έργου αλλά επέλεγε την κοινοπραξία Bouygues Batiment International και INTRAKAT ως σύμβουλο ώστε το έργο να προετοιμαστεί άρτια για να μπορεί να υλοποιηθεί με τις καλύτερες δυαντές προδιαγραφές δεδομένου ότι οι αγοραστές είναι υψηλού επιπέδου.

Η κοινοπραξία των εταιρειών Bouygues Batiment International και INTRAKAT θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την κατασκευή, με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI) για την ανέγερση του Πύργου Κατοικιών στη Μαρίνα Ελληνικού (Marina Residential Tower). Ουσιαστικά δηλαδή θα κληθεί να περιγράψει όλο τη διαδικασία του έργου ώστε ο ανάδοχος κατασκευής να γνωρίζει τι υποχρεώσεις έχει και ταυτόχρονα να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις για το τι ακριβώς θα κληθεί να κατασκευάσει.

Η επιλογή της κοινοπραξίας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς από τη μια πλευρά η Bouygues Batiment International είναι μία εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών παγκοσμίως, με εξαιρετική φήμη και εκτεταμένη εμπειρία σε μελέτη και κατασκευή υψηλών κτηρίων πολυτελών κατοικιών, ενώ η INTRAKAT έχει ισχυρή τεχνογνωσία στις κατασκευές υποδομών και κτιρίων γεγονός που αποδείχτηκε στην κατασκευή των 14 αεροδρομίων για λογαριασμό της Fraport όπου και το έργο ήταν άρτιο και παραδόθηκε σε χρόνο ενωρίτερο του χρονοδιαγράμματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bouygues Bâtiment πρόσφατα ολοκλήρωσε την ανακαίνιση και πλήρη ανακατασκευή του ψηλότερου πύργου στη Γαλλία του πρώην Axa Tower που πλέον ονομάζεται The First Tower και έχει ύψος 231 μέτρα και καλύπτει έκταση 87000 τετραγωνικών μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μελέτη και τον σχεδιασμό του Marina Tower υπογράφει το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείου Foster+Partners.
Το κτίριο 45 ορόφων και ύψους 200 µέτρα πάνω στην παραλία του Αγίου Κοσµά, θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, ένα από τα πρώτα αρχιτεκτονικά τοπόσηµα του Ελληνικού, ορατό από τα γύρω νησιά.
Όταν ολοκληρωθεί, εντός της επόµενης πενταετίας, θα είναι ο πιο ψηλός πράσινος παραθαλάσσιος ουρανοξύστης στη Μεσόγειο και ένα από τα συνολικά έξι ψηλά κτίρια που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό.

Η πρόκληση για την κοινοπραξία Bouygues Batiment International και INTRAKAT είναι να εξασφαλίσει τις διαδικασίες ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του κτιρίου µως για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, ορθή διαχείριση του νερού, ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα, καθώς και πλήθους άλλων στοιχείων που καθιστούν το κτίριο πράσινο µε στόχο τη διαχρονικότητα του σχεδιασµού και την ανθεκτικότητά του σε ενδεχόµενες µελλοντικές αλλαγές των κλιµατικών συνθηκών.
Σύµφωνα µε το τρέχον χρονοδιάγραµµα, ο Marina Tower προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάµηνο του 2025.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης