Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Frigoglass: Κανονικά η παραγωγή στη Ρωσία – Αρχές 2023 σε λειτουργία το εργοστάσιο στη Ρουμανία

Frigoglass: Κανονικά η παραγωγή στη Ρωσία – Αρχές 2023 σε λειτουργία το εργοστάσιο στη Ρουμανία

Το επενδυτικό πρόγραμμα το 2022 θα φτάσει στα 60 εκατ. ευρώ μαζί με την επένδυση στη Ρουμανία – Στο δεύτερο τρίμηνο η επιπλέον αποζημίωση

Σχετικά Άρθρα

Η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών αλλά και του μεταφορικού κόστους επηρέασε την πορεία του τετάρτου τριμήνου της Frigoglass και όπως σημείωσε η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών αναμένεται να συνεχίσει να την επηρεάζει.
Στο τέταρτο τρίμηνο εκτός από τις αυξήσεις των τιμών στις πρώτες ύλες αλλά και από το μεταφορικό κόστος, είχε να αντιμετωπίσει και την πτώση του νομίσματος στη Νιγηρία που επίσης επηρέασε αρνητικά.
Ο κλάδος ωστόσο της υαλουργίας πάντως πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων.
Επιπλέον για το 2022 περιμένει ισχυρή αύξηση πωλήσεων και EBITDA από τον κλάδο της υαλουργίας, ενώ στις αρχές του έτους πέρασαν και κάποιες αυξήσεις στα προϊόντα, χωρίς να αποκλείονται και άλλες λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.

Αναφορικά με τις πωλήσεις συνολικά για το 2022 και παρά την καλή πορεία στα προηγούμενα τρίμηνα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, ανέφερε η διοίκηση.
Η εταιρεία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε να περιορίσει τις διαταραχές στην παραγωγή και η διοίκηση επανέλαβε πως η αγορά της Ρωσίας είναι σημαντική καθώς και ο τζίρος είναι σημαντικός αλλά υπάρχει και η μονάδα παραγωγής και εκεί είχε δοθεί το βάρος λόγω της πυρκαγιάς στη μονάδα της Ρουμανίας.
Πριν ξεκινήσει ο πόλεμος είχε δοθεί έμφαση στην παραγωγή αποθέματος προκειμένου να μπορέσει να ικανοποιήσει τη ζήτηση.
Οι κυρώσεις στη Ρωσία επηρέασαν έως ένα βαθμό τη θυγατρική στη Ρωσία ανέφερε η διοίκηση, σημειώνοντας πως τώρα η παραγωγή συνεχίζεται και βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους της εκεί, οι οποίοι την ενημερώνουν.

Έχει καθυστερήσεις στις παραδόσεις, καθώς λόγω του πολέμου αναζητά άλλες διαδρομές προκειμένου να παραδώσει προϊόντα.
Το επενδυτικό πρόγραμμα το 2022 θα φτάσει στα 60 εκατ. ευρώ μαζί με την επένδυση στη Ρουμανία.
Το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2023 και η χρηματοδότησή του θα καλυφθεί από την αποζημίωση που έχει συμφωνηθεί με τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση στις άδειες και σήμερα έχει λάβει τις περισσότερες και έχει ολοκληρώσει το σχέδιο του εργοστασίου.
Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους αναμένεται και το ύψος της αποζημίωσης για την απώλεια εσόδων η οποία είναι διαφορετική από τα 42 εκατ. ευρώ που έχουν αποφασιστεί και αφορούν στην καταστροφή της μονάδας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης