Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η διοίκηση της Ελλάκτωρ βυθίζεται στον βούρκο που δημιούργησε – Τραγική η κατάσταση του ομίλου

Η διοίκηση της Ελλάκτωρ βυθίζεται στον βούρκο που δημιούργησε – Τραγική η κατάσταση του ομίλου
Την διοίκηση της Ελλάκτωρ την κυριεύει μια φοβερή υποψία: Το αφεντικό αδιαφορεί για αυτούς....όπου αφεντικό Holterman της Reggeborgh αν και υπάρχει και ελληνικό αφεντικό Περιστέρης της ΓΕΚ ΤΕΡΝA
Σχετικά Άρθρα

Σε απελπιστική κατάσταση έχουν πλέον περιέλθει οι διοικούντες της Ελλάκτωρ καθώς βυθίζονται όλο και περισσότερο στο τέλμα που οι ίδιοι κατασκεύασαν.
Κι αυτό ενώ τους «παραλύει» μια φοβερή υποψία: Το αφεντικό αδιαφορεί για αυτούς....όπου αφεντικό Holterman της Reggeborgh αν και υπάρχει και ελληνικό αφεντικό Περιστέρης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Αφού διαψεύστηκαν όσα είχαν σκαρφιστεί για την υποτιθέμενη «πορεία εξυγίανσης και ανάπτυξης» που αποδείχθηκε πορεία στις ζημίες και απώλεια έργων, βρέθηκαν στο στόχαστρο δύο εποπτικών αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς τις οποίες απολογούνται.
Στο μεταξύ επιχειρούν να διαχειριστούν την κατάσταση με επικοινωνιακά τεχνάσματα και fake news.

Στην αρχή επιδόθηκαν σε «ασκήσεις αισιοδοξίας» σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι πολύ σπουδαίοι, πολύ πλούσιοι, πανέμορφοι επενδυτές, σχεδιάζουν να κάνουν πρόταση εξαγοράς του ποσοστού (30,1%) των επιχειρηματιών Δ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη.
Έσπευσαν μάλιστα και προανήγγειλαν με χαρά ότι θα απαλλαγούν από τους μετόχους της Ελλάκτωρ οι οποίοι τους ενοχλούν!
Βέβαια οποιοσδήποτε επενδυτής δεν θα εμπιστεύονταν σχέδιο μεγάλης χρηματιστηριακής επένδυσης πριν συμβεί, σε κανέναν. Πολύ περισσότερο στους κακομοίρηδες που αναμετέδιδαν θριαμβευτικά την ανύπαρκτη αποκάλυψη!

Ακολούθησε άλλη επιτυχημένη προσπάθεια γελοιοποίησης.
Άρχισαν να προαναγγέλλουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου μεγάλου ύψους, προεξοφλώντας ότι οι εφοπλιστές δεν έχουν χρήματα, δεν θα συμμετέχουν στην αύξηση κεφαλαίου και συνεπώς οι συνεργάτες του ολλανδού θα απαλλαγούν από την ενοχλητική παρουσία τους.

Μάλιστα ξεκίνησαν από την εκτίμηση ότι η αύξηση κεφαλαίου θα είναι περίπου 1,3 δισ. ευρώ για να προσγειώσουν αργότερα την εκτίμηση, τα ίδια μέσα ενημέρωσης σε 300 εκατ. ευρώ.
Δυστυχώς ορισμένα μέσα ενημέρωσης αποδέχονται να γελοιοποιούνται αναπαράγοντας ανοησίες.

Ωστόσο η εταιρεία Ελλάκτωρ με επίσημη ενημέρωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο νέας αύξησης κεφαλαίου τους επόμενους μήνες.
Το διασκεδαστικό βέβαια είναι ότι η προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου που συνοδεύτηκε επίσης με δημοσιεύματα ότι οι εφοπλιστές δεν μπορούν ή δεν θέλουν να συμμετέχουν, κατέληξε με αύξηση του ποσοστού που έχουν…

Όλα αυτά, εκτός από απελπισία, ίσως δείχνουν και κάτι πιο σοβαρό:
Έλλειμμα ηγεσίας.
Φαίνεται ότι οι διοικούντες την άτυχη… εταιρεία, δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο μεγάλο αφεντικό στην Ολλανδία και προσπαθούν κάθε φορά να μαντέψουν τι θέλει ενώ δημιουργούν ένα τοίχος προστασίας (τους) προβάλλοντας φανταστικούς εχθρούς.

Έγκυρες πληροφορίες περιγράφουν την κατάσταση ως ακόμα χειρότερη αφού οι μαθητευόμενοι μάγοι της εταιρείας αντιλαμβάνονται ότι περιορίζεται το ενδιαφέρον του μεγάλου αφεντικού για αυτούς καθώς προτιμά να κάνει τις μεγάλες συνεννοήσεις με τον συνέταιρό του στην Ελλάδα.

Απλώς ανησυχεί από την εμπλοκή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τον θεσμό που δεν ελέγχει ούτε στην Αθήνα ούτε στις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης