Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έρχεται η ώρα κρίσιμων αποφάσεων για το καρτέλ στις κατασκευές και τον τοξικό ρόλο της Reggeborgh

Έρχεται η ώρα κρίσιμων αποφάσεων για το καρτέλ στις κατασκευές και τον τοξικό ρόλο της Reggeborgh
Η δραστηριοποίηση της Reggeborgh στην Ελλάδα, μόνον ζημιά έκανε σε δύο κατασκευαστικούς ομίλους αλλά κινδυνεύει να παρασύρει σε πλήρη διασυρμό την ελληνική οικονομία και μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή
Σχετικά Άρθρα

Με την δοκιμασμένη μέθοδο «στρίβειν διά του αρραβώνος» με την οποία επιχειρείται «να ηρεμήσουν τα πράγματα», φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται από ορισμένους η υπόθεση του καρτέλ των κατασκευαστικών.
Στη διαδικασία «αποθέρμανσης», δηλαδή μείωσης της θερμοκρασίας και της έντασης, επιχειρούν κάποιοι να «ξεχαστεί» η υπόθεση του καρτέλ των κατασκευών, ένα από μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών με το οποίο διακυβεύονται δεκάδες δισ. των φορολογούμενων και των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Στα σαφή ερωτήματα της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, περιμένουν ακόμα τις συμπληρωματικές απαντήσεις των ενεχόμενων στον συντονισμό μετόχων της Ελλάκτωρ, δηλαδή της Reggeborgh και της Atlas που απέκτησαν τον έλεγχο της Ελλάκτωρ με σεσημασμένους αχυράνθρωπους κι άλλους ενδιάμεσους φορείς.
Στην δε αιφνιδιαστική έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις πέντε μεγάλες κατασκευαστικές, αντιτάσσεται ως άλλοθι η εμμονή του προέδρου της Επιτροπής που διαβάλλεται ως… μεγαλομανής. Από τους ίδιους που τον έφεραν στην Ελλάδα ως μοναδικό γνώστη των θεμάτων Ανταγωνισμού!

Τα πραγματικά ερωτήματα όμως είναι αμείλικτα...

Τι θα κάνει η κυβέρνηση εφόσον η Επιτροπή Ανταγωνισμού καταλήξει ότι το μεγαλύτερο «πακέτο» έργο των τελευταίων ετών διανεμήθηκε από ένα καρτέλ;
Θα συνεχίσει να αναθέτει έργα σε εταιρείες που ελέγχονται για «καρτελοποίηση» σε βάρος των συμφερόντων των φορολογούμενων και των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων;
Θα αγνοεί και άρα πρακτικά θα ευνοεί, την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από μια μικρή ομάδα τυχοδιωκτών;
Είναι πολύ λογικό, μια κυβέρνηση και ιδιαίτερα η σημερινή που είναι υπερ επιχειρήσεων και επενδύσεων, να παραπλανηθεί από επιχειρηματίες που εμφανίζονταν ως φιλέλληνες, φιλάνθρωποι, αγαθοί επενδυτές.
Όταν όμως αποκαλύπτεται ότι είναι απλώς άπληστοι καταφερτζήδες που στοχεύσουν σε δημόσιο χρήμα, τα πράγματα πρέπει να διορθώνονται γρήγορα. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες της αγοράς αλλά και η ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητη η αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας.
Η δραστηριοποίηση της Reggeborgh στην Ελλάδα, μόνον ζημιά έκανε σε δύο κατασκευαστικούς ομίλους αλλά κινδυνεύει να παρασύρει σε πλήρη διασυρμό την ελληνική οικονομία και μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή.
Όσοι έχουν ευθύνες και αρμοδιότητες πρέπει να επέμβουν πριν να είναι αργά. Και σίγουρα πριν αναλάβουν το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες που παρακολουθούν αθόρυβα προς το παρόν αλλά δεν φαίνονται διατεθειμένες να επιτρέψουν ένα πάρτι διάρκειας με λύτρα τα δισεκατομμύρια των ελλήνων και ευρωπαίων φορολογούμενων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης