Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πρωτοφανής η παρέμβαση δύο εποπτικών αρχών εναντίον της Reggeborgh - Μόνο καταστροφή έφερε στον Ελλάκτωρ

Πρωτοφανής η παρέμβαση δύο εποπτικών αρχών εναντίον της Reggeborgh - Μόνο καταστροφή έφερε στον Ελλάκτωρ
Οι δύο μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες Ελλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που βρέθηκαν στα πλοκάμια της Reggeborgh, κινδυνεύουν με τεράστια πρόστιμα, με διαρκή αποκλεισμό από τα δημόσια έργα, με διεθνή διασυρμό ως εταιρείες σκοτεινών κύκλων
Σχετικά Άρθρα

Ένα χρόνο μετά την ανάληψη του ελέγχου της Ελλάκτωρ από την Reggeborgh, μόνον προβλήματα δημιουργούνται στην ελληνική αγορά και την οικονομία.
Είναι πολύ χαρακτηριστικό το «παγκόσμιο ρεκόρ» της εποχής… Reggeborgh η οποία έχει προκαλέσει την παρέμβαση δύο εποπτικών αρχών σε βάρος της.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει κατηγορήσει την ολλανδική εταιρεία τυχοδιωκτών επειδή συντονιζόμενη με την συνεργαζόμενη επενδυτική εταιρεία Atlas, άλωσαν την Ελλάκτωρ υπερβαίνοντας το κρίσιμο ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου, 33% χωρίς φυσικά να εκπληρώσουν την υποχρέωση πρότασης δημόσιας προσφοράς.
Μάλιστα προς τον σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν ενδιάμεσους όπως αχυράνθρωπους και εικονικές εταιρείες, πρακτική που είχαν χρησιμοποιήσει και προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, προσχώρησε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο των πέντε μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών, διερευνώντας αν η κοινή συμμετοχή της Reggeborgh στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ, αλλοιώνει τις συνθήκες ανταγωνισμού στον κλάδο και κυρίως στις δημοπρασίες του δημοσίου.
Ο Ολλανδός, (ξανά)φερε την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις κατασκευαστικές εταιρείες και είναι πολύ πιθανόν οι συνέπειες να είναι τώρα πιο δραματικές.
Η απλή αλήθεια που αντιλαμβάνονται πλέον όλο και περισσότεροι είναι ότι η έλευση στην ελληνική αγορά της Reggeborgh, συνοδεύεται μόνον από καταστροφές.
Οι δύο μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες Ελλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που βρέθηκαν στα πλοκάμια της Reggeborgh, κινδυνεύουν με τεράστια πρόστιμα, με διαρκή αποκλεισμό από τα δημόσια έργα, με διεθνή διασυρμό ως εταιρείες σκοτεινών κύκλων που δρουν σε βάρος των συμφερόντων των ελλήνων αλλά και των ευρωπαίων φορολογούμενων.
Έκπληκτη η επενδυτική κοινότητα, παρακολουθεί την καταστροφή που δρομολογείται γιατί μια μικρή ομάδα μετόχων, απέκτησε με δόλια μέσα τον έλεγχο μια - δύο εταιρειών και βλάπτει τα ευρύτερα συμφέροντα της οικονομίας, της αγοράς, των άλλων μετόχων των εταιρειών.
Στο παρελθόν έχουν υπάρξει αρκετές περιπτώσεις παραπλάνησης της αγοράς ακόμα και εξαπάτησης επενδυτών με πλαστά στοιχεία και ενδιάμεσους αχυρανθρώπους.
Σε όλες όμως τις περιπτώσεις η ζημία που είχε υποστεί η αγορά και η οικονομία συνολικά ήταν περιορισμένη και σίγουρα πολύ μικρότερης έντασης από την καταστροφή που προκαλεί σήμερα η Reggeborgh.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης