Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τους αιφινιδιαστικούς ελέγχους στις κατασκευαστικές

Τι αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τους αιφινιδιαστικούς ελέγχους στις κατασκευαστικές
Σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στον κλάδο των κατασκευών προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά από τις σχετικές αποκαλύψεις του bankingnews.gr
Σχετικά Άρθρα

Σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στον κλάδο των κατασκευών προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά από τις σχετικές αποκαλύψεις του bankingnews.gr για τη δράση καρτέλ.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού («ΕΑ»), στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας βάσει του άρθρου 11 «Κανονιστική Παρέμβαση σε κλάδους της Οικονομίας» του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, προέβη σήμερα στη διενέργεια αιφνίδιων επιτόπιων ελέγχων σε επιχειρήσεις του κλάδου κατασκευής δημοσίων έργων στην Περιφέρεια Αττικής.
Στο πλαίσιο του ελέγχου, η ΕΑ εξετάζει τυχόν επιπτώσεις της ύπαρξης κοινών συμμετοχών (commonownership / commonshareholding) σε επιχειρήσεις του κλάδου, στις συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού εντός αυτού.
Η ΕΑ, θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς, είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού βάσει του ν. 3959/2011.
\Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 11 ν. 3959/2011, η ΕΑ εξετάζει συγκεκριμένο κλάδο της ελληνικής οικονομίας που υπάγεται στην αρμοδιότητά της και εφόσον διαπιστώσει ότι στον κλάδο αυτόν δεν υπάρχουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού και κρίνει ότι η εφαρμογή των άρθρων 1, 2 και 5 μέχρι 10 δεν επαρκεί για τη δημιουργία συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού, μπορεί, με αιτιολογημένη απόφασή της, να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για τη δημιουργία συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στον συγκεκριμένο κλάδο της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->