Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα σκοτεινά παιχνίδια του Λ. Μπόμπολα κατά του Ελλάκτωρ - Λασπομαχία στην Αττική Οδό με στημένη γνωμοδότηση

Τα σκοτεινά παιχνίδια του Λ. Μπόμπολα κατά του Ελλάκτωρ - Λασπομαχία στην Αττική Οδό με στημένη γνωμοδότηση
Κυκλοφορεί μια στημένη γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία η Αττική οδός θα έπρεπε να παραδοθεί στο δημόσιο νωρίτερα από το 2024 οπότε και λήγει η σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Αττική Οδό
Σχετικά Άρθρα

Άρχισαν τα κτυπήματα κάτω από την ζώνη στην υπόθεση της νέας σύμβασης για την διαχείριση της Αττικής Οδού.
Το παράδοξο είναι ότι στην παρασκηνιακή «λασπομαχία» πρωταγωνιστεί η «παραδιοίκηση» της Ελλάκτωρ αλλά εναντίον της εταιρείας της!

Πρωταγωνιστής, της νέας σκοτεινής συνομωσίας ο κατηγορούμενος για διαφθορά στην Κύπρο (ίσως κι όχι μόνον εκεί) Λεωνίδας Μπόμπολας.

Κυκλοφορεί μια στημένη γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία η Αττική οδός θα έπρεπε να παραδοθεί στο δημόσιο νωρίτερα από το 2024 οπότε και λήγει η σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Αττική Οδό.
Πρόκειται για κείμενο με τον τίτλο «Γνωμοδότηση και Συμβατικός Έλεγχος που το bankingnews γνωρίζει και ποιος την έχει δήθεν συντάξει και ποιος την παρήγγειλε, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ προβάλει ισχυρισμούς ότι η Αττική Οδός έπρεπε να είχε παραδοθεί στο δημόσιο πολύ νωρίτερα από την λήξη της σύμβασης.

Το νέο καρτέλ των κατασκευών με την ηγεσία του Γ. Περιστέρη έχει αποθρασυνθεί τόσο πολύ που δεν διστάζει να προκαλέσει καθίζηση της αγοράς με ανυπολόγιστους κινδύνους για την ελληνική οικονομία.
Η αλήθεια είναι δεν είναι η πρώτη φορά που το γνωστό κέντρο διαφθοράς, παίζει το χαρτί αυτό.

Η ομάδα Μπόμπολα, Κούτρα κ.α. θολωμένοι από το μίσος που έτρεφαν εναντίον των αδελφών Καλλιτσάντση συμφώνησαν με τον ολλανδό να του παραδώσουν την εταιρεία αλλά πριν από αυτό επιχείρησαν να καταστρέψουν την Ελλάκτωρ υπό την διοίκηση Καλλιτσάντση.

Μάλιστα η «έκθεση» αυτή είχε παραδοθεί μυστικά σε στελέχη του υπουργείου Υποδομών το καλοκαίρι του 2020, πριν γίνει γνωστή η συνεργασία του Λ. Μπόμπολα με τον Ολλανδό για την ανατροπή της διοίκησης Καλλιτσάντση. Αρχικά επιχείρησαν την καταστροφή της εταιρείας στα χέρια του Καλλιτσάντση και όταν αυτό δεν έγινε προσχώρησαν στον ανταγωνιστή.

Αυτά έγιναν το καλοκαίρι του 2020 όταν Γ. Περιστέρης, Δ. Κούτρας και Λ. Μπόμπολας συμμετείχαν στην άλωση της Ελλάκτωρ από τον Ολλανδό επιδρομέα.
Το ίδιο εργαλείο που επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθεί για την άλωση της Ελλάκτωρ, τώρα επανεμφανίζεται προκειμένου να καταλήξει η Αττική Οδός νωρίτερα στον Γ. Περιστέρη που όπως είναι γνωστό ελέγχει τη διοίκηση με πρόσωπα επιλογής του.
Προσφάτως, λίγο πριν την γελοιοποίηση της Αττικής οδού με την κακοκαιρία, ο Λεωνίδας Μπόμπολας έπαψε να είναι πρόεδρος της Αττικής Οδού (αλήθεια γιατί παρέμεινε σε αυτή την θέση παρά το γεγονός ότι πούλησε υποτίθεται όλες τις μετοχές του στον Ολλανδό;) και τη θέση του στο ΔΣ της Αττικής Οδού πήρε ο Θ. Μπουλούτας.

Εδώ και μια εβδομάδα όμως ο Λ. Μπόμπολας και άνθρωποι του παλιού συστήματος Κούτρα κυκλοφορούν και πάλι στην αγορά την ίδια έκθεση, ως αποκάλυψη.
Ποιον σκοπό υπηρετεί αυτή η κίνηση;
Ποιος ωφελείται από την ενδεχόμενη δημοσίευση της δήθεν γνωμοδότησης που είναι καταφανώς ψευδής κατά περιεχόμενο και στοχεύει στην δημιουργία προβλήματος στην Ελλάκτωρ και στο ομόλογο της δεδομένου ότι τα έσοδα από την Αττική Οδό συνιστούν την βασικότερη ασφάλεια των ομολογιούχων για την εξόφληση έως το 2024;
Τι θέλουν να προκαλέσουν; Κατάρρευση του ομολόγου; Γιατί;

Το νέο καρτέλ Περιστέρη που στήνεται με την βοήθεια και του Λεωνίδα Μπόμπολα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την κατασκευαστική αγορά αλλά και την ελληνική οικονομία.
Σκοπός του είναι να τελειώσει με την Ελλάκτωρ.
Να πάρει την Αττική Οδό άμεσα, να καταρρεύσει το ομόλογο ώστε να γίνει defaulted και η Ελλάκτωρ να μοιραστεί σε τμήματα.
Ατύχησαν όμως και σε αυτό το σχέδιο γιατί εκτιμούμε ότι η Greenhill δεν θα το επιτρέψει.
Τους υποτιμούν όπως συνήθως. Αυτοί που έσωσαν την εταιρεία επενδύοντας 130 εκατ. ευρώ με εχθρική διοίκηση, είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουν ένα ανυπόγραφο έγγραφο με σκοπό να βλάψει την Ελλάκτωρ;

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας γιος του ιδρυτή της Ελλάκτωρ και κορυφαίου εκφραστή της Πασοκικής διαφθοράς των Κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου είναι ένα πρόσωπο καθόλου συμβατό με το βαρύ όνομα που φέρει.
Κατάφερε να χάσει την εταιρεία που κληρονόμησε και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αντιμετωπίζεται με θυμηδία στην αγορά.
Το πλέον επιεικές σχόλιο από αυτά που μπορούν να δημοσιευτούν είναι: καλό παιδί αλλά λίγος!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης