Επιχειρήσεις

Κατά συρροή ψεύτες, παραπλανούν σκόπιμα τους μετόχους της Ελλάκτωρ με διαρροές, για δημόσια πρόταση και αύξηση κεφαλαίου

Κατά συρροή ψεύτες, παραπλανούν σκόπιμα τους μετόχους  της Ελλάκτωρ με διαρροές, για δημόσια πρόταση και αύξηση κεφαλαίου
Πότε σχεδιάζει η Reggeborgh δημόσια πρόταση, πότε ο Ελλάκτωρ σχεδιάζει μεγάλη αύξηση κεφαλαίου... ας αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν....
Σχετικά Άρθρα

Οι διοικούντες την Ελλάκτωρ έχουν χάσει τον έλεγχο και μαζί την ψυχραιμία τους καθώς στην προσπάθεια να παρουσιάσουν ένα αφήγημα, διαρρέουν πότε ότι η Reggeborgh θα υλοποιήσει δημόσια πρόταση, πότε ότι η Ελλάκτωρ θα υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου.
Είναι κατά συρροή ψεύτες, μπροστά στις αποκαλύψεις για το πώς ο καιροσκόπος επενδυτής Reggeborgh παραπλάνησε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έστησε παιχνίδια και εξαπατά μονίμως τις χρηματιστηριακές αρχές… ξεκίνησαν να διαρρέουν αρχικά ότι η Reggeborgh θα υποβάλλει δημόσια πρόταση.

Παραμύθια τα σχέδια περί δημόσιας πρότασης

Οι άνθρωποι είναι συνειδητοί παραχαράκτες των γεγονότων και η απόδειξη είναι όπως αποκάλυψε το bankingnews ότι συνειδητά εξαπάτησαν τις ελληνικές αρχές και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χρησιμοποίησαν αχυρανθρώπους και μαριονέτες, όπως Atlas, Αρχιρόδον (Λιανός) και πλήθος άλλων μυστικών διαδρομών για να αποφύγουν την δημόσια πρόταση.
Παράλληλα σε ένα ξέσπασμα μεγαλοπρέπειας παριστάνουν ότι θα αγοράσουν τράπεζες ενώ σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα σκέπτονται να ιδρύσουν «τράπεζα των φτωχών» η οποία θα δανείζει μικρά ποσά σε νέες εταιρείες κυρίως; Τεχνολογίας με εγγύηση τις μετοχές τους, δηλαδή όσοι δεν εξοφλήσουν τα δάνεια θα χάνου τις εταιρείες τους…
Η Reggeborgh έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία από τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αλλά και από τις τακτικές εξαπάτησης που ακολούθησε στον Ελλάκτωρ.
Οι ολλανδοί, παραπληροφορούν και βάζουν τις εδώ μαριονέτες να διαρρέουν δεξιά και αριστερά ότι θα κάνουν δημόσια πρόταση ή αύξηση κεφαλαίου ύψους ενός δισ. Αυτοί που παραβίασαν όλους τους κανόνες της κεφαλαιαγοράς για να αποφύγουν να κάνουν δημόσια προσφορά, απειλούν ότι θα κάνουν μεγάλη αύξηση κεφαλαίου!
Αφού είναι τόσο ικανοί… ας προσέλθουν στο τερέν.
Όμως είναι τόσο γελοίο το επιχείρημα που λησμονούν ότι έβαλαν 50 εκατ. ως δάνειο γέφυρα και το πήραν πίσω άρον – άρον.
Πως εξηγείται ότι στην αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ μόλις ολοκληρώθηκε… οι Ολλανδοί που πιστεύουν δήθεν τον Ελλάκτωρ, ζήτησαν την άμεση εξόφληση του δανείου;
Είναι επαγγελματίες τυχοδιώκτες, παραχαράκτες της αλήθειας, κατά συρροή ψεύτες… και με τεχνάσματα προσπαθούν να εξαπατήσουν τους μετόχους ειδικά τις τράπεζες και κάποια φυσικά πρόσωπα.

Παραμύθια τα περί αύξησης κεφαλαίου

Η διοίκηση του Ελλάκτωρ και ο μέτοχος τους η Reggeborgh επιδίδονται σε τακτικές παραπλάνησης λέγοντας προφανή ψέματα λησμονώντας ότι αναιρούν ακόμη και τις επίσημες ανακοινώσεις τους.
Το bankingnews είχε αναφέρει ότι ο Ελλάκτωρ θα υποχρεωθεί σε αύξηση κεφαλαίου 200 εκατ επειδή ο όμιλος παραπαίει και οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν παρά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ ευρώ.
Μάλιστα απαντώντας στα δημοσιεύματα του bankingnews στις 5 Νοεμβρίου 2021 σε επίσημη ανακοίνωση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο Ελλάκτωρ απάντησε ότι «οι αναφορές σε δήθεν νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου αποτελούν ανυπόστατες φήμες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η Εταιρεία δηλώνει ότι δεν έχει αποφασισθεί και δεν επίκειται η λήψη απόφασης για αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της και συνεπώς διαψεύδει τα αναφερόμενα περί Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου με τη συμμετοχή συγκεκριμένων επενδυτών.
Και ενώ δήλωνε αυτά ο Ελλάκτωρ στις 5 Νοεμβρίου, με διαρροές το τελευταίο διάστημα αναφέρουν ότι σχεδιάζουν αύξηση 1 δισεκ. ευρώ.
Η υπόθεση ξεφεύγει ακόμη και από τα όρια της γελοιοποίησης… ενώ διαψεύδουν σχέδια για αύξηση κεφαλαίου… διαρρέουν ότι σχεδιάζουν αύξηση κεφαλαίου και μάλιστα 1 δισεκ.
Οι άνθρωποι είναι κατά συρροή ψεύτες, λένε ψέματα εάν σχεδίαζαν αύξηση 1 δισεκ. δεν θα έκαναν αύξηση 120,5 εκατ και δεν θα απέσυραν – άρον – άρον τα 50 εκατ του δανείου γέφυρα.
Νομίζουν ότι με τέτοιες ανοησίες θα παραπλανήσουν το επενδυτικό κοινό…

Δεν λένε τίποτε για το ομόλογο των 670 εκατ.

Ο Ελλάκτωρ δεν λέει τίποτε για το ομόλογο των 670 εκατ που έχει τιμή 95,39 μονάδες βάσης και εκδόθηκε με επιτόκιο 6,375%.
Η τιμή 95,39 μονάδες βάσης δίνει τρέχουσα απόδοση 8,35%.
Επιχείρησαν να έρθουν σε συνεννόηση με τις τράπεζες να εκδώσουν ένα νέο ομόλογο και να πάρουν και τραπεζικό δανεισμό αλλά το αίτημα του Ελλάκτωρ – που δήθεν βελτιώθηκε μετά την αύξηση των 120,5 εκατ ευρώ – απορρίφθηκε.
Καμία τράπεζα δεν δανείζει τον Ελλάκτωρ, καμία τράπεζα δεν προβαίνει σε καμία πρόσθετη ανάληψη ρίσκου στον Ελλάκτωρ.
Προκαλούμε την διοίκηση του Ελλάκτωρ να απαντήσει στο ερώτημα, πέραν από τις εγγυητικές που λήγουν και ανανεώνονται σε ποια άλλη συμφωνία με τράπεζα έχουν προχωρήσει.
Η απάντηση είναι σε καμία… καθώς γνωρίζουν ότι όλα τα αιτήματα τους έχουν απορριφθεί.

Στις 5 Νοεμβρίου 2021 ο Ελλάκτωρ απαντώντας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέφερε «ως προς τις αναφορές σε δήθεν δυσκολία εξασφάλισης τραπεζικής χρηματοδότησης και έκδοσης εγγυητικών επιστολών, η Εταιρεία ενημερώνει ότι, κατόπιν της επιτυχούς υλοποίησης της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, στις αρχές Αυγούστου2021, δεν έχει προκύψει κανένα ζήτημα απόρριψης αιτήματος χρηματοδότησης από τραπεζικό οργανισμό σε ολόκληρο τον Όμιλο!»

Λένε ψέματα και εάν προκληθούμε θα δώσουμε συγκεκριμένα στοιχεία από τις τράπεζες, κανένας βασικός σχεδιασμός του Ελλάκτωρ δεν έχει εγκριθεί από τις τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης