Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κάτι πολύ ύποπτο συμβαίνει με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Reggeborgh και Ελλάκτωρ – Κάποιοι παραπλανούν σκόπιμα τους επενδυτές

Κάτι πολύ ύποπτο συμβαίνει με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Reggeborgh και Ελλάκτωρ – Κάποιοι παραπλανούν σκόπιμα τους επενδυτές
Παράδοξο - Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τότε που αποχώρησε η Reggeborgh εκτινάχθηκε σε ανεκτέλεστο παίρνοντας μάλιστα και το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων ετών κατασκευή και παραχώρηση Εγνατίας οδού...
Σχετικά Άρθρα

Όλο αυτό το διάστημα της αποκαλυπτικής έρευνας του bankingnews γύρω από τα επαίσχυντα έργα και ημέρες της Reggeborgh του δήθεν μεγάλου ξένου επενδυτή… συντελείται ένα θέατρο του παραλόγου από το οποίο υπάρχει ένας κερδισμένος η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γιώργος Περιστέρης και ένας πραγματικά χαμένος ο Ελλάκτωρ που συνεχίζει να συρρικνώνεται επικίνδυνα.
Η Reggeborgh μετά το υπερκέρδος που πέτυχε από την εντός εισαγωγικών αποχώρηση από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εμφανίζεται απλά να παρακολουθεί την συρρίκνωση του Ελλάκτωρ.
Αν δούμε λίγο τα πράγματα με την σειρά… ενώ ο Γιώργος Περιστέρης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παρουσιάστηκε ως ο χαμένος επειδή χρειάστηκε να βρει σχεδόν 190 εκατ για να πληρώσει τους Ολλανδούς που αποχώρησαν στα 11,20 ευρώ… μάλιστα αναφερόταν τότε ότι έδωσε υπέρ πάντων αγώνα να βρει κεφάλαια, δανείστηκε για να μπορέσει να πληρώσει τους «εκβιαστές» της Reggeborgh… στην πράξη ο μεγάλος κερδισμένος από την μάχη που εκτυλίσσεται στο παρασκήνιο είναι ο Περιστέρης και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Κάποιος εδώ… δεν έχει πει την αλήθεια καθώς συνδέοντας τα περίπλοκα μέρη του πάζλ φαίνεται ότι:

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τότε που αποχώρησε η Reggeborgh εκτινάχθηκε σε ανεκτέλεστο παίρνοντας μάλιστα και το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων ετών κατασκευή και παραχώρηση Εγνατίας οδού.
Δεν είναι λίγο περίεργο που η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έφθασε πλησίον τα 5 δισεκ. ενώ ο Ελλάκτωρ στο οποίο υποτίθεται ότι έχει εστιάσει η Reggeborgh… συρρικνώνεται;
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι σχέσεις Περιστέρη και Holterman της Reggeborgh δεν είναι τεταμένες ή επιδεινωμένες όπως παρουσιάζονται.
Ο Περιστέρης αγόρασε μεν τις μετοχές αλλά η συμφωνία Reggeborgh με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την αποχώρηση δεν είναι καθαρή όπως εμφανίζεται.
Υπάρχει option επιστροφής αλλά ακόμη κρατάει μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Reggeborgh.
Πως εξηγείται ότι η διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ειδικά ο Μπουλούτας και ο Ξενόφος ο διευθύνων σύμβουλος και ο αντιπρόεδρος έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις αυτές από τον Περιστέρη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Εάν η Reggeborgh είχε διαταράξει τις σχέσεις της με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να αλλάξει την διοίκηση του Ελλάκτωρ, η οποία άπαξ και προτάθηκε από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ…δεν θα εξυπηρετούσε τα σχέδια των Ολλανδών.
Αντιθέτως βλέπουμε ότι όλοι ακολουθούν τακτικές συμπαιγνίας.
Η δήθεν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η πιεσμένη από τους δήθεν εκβιασμούς της Reggeborgh είναι ο μεγάλος κερδισμένος στα έργα.
Ο Ελλάκτωρ που υποτίθεται επένδυσαν οι Ολλανδοί για να αναπτυχθεί συρρικνώνεται και θα συνεχίσει να συρρικνώνεται… ενώ έχουν εμφανιστεί και νεκρές εταιρίες τύπου Αρχιρόδον και κάνουν δουλειές με τον Ελλάκτωρ ενώ το στέλεχος της εταιρίας Ηλίας Λιανός… αποτελεί βασικό συνομιλητή των ολλανδών και ενήργησε παραπλανώντας τους επενδυτές… παίζοντας τα παιχνίδια της Reggeborgh.

Υπάρχει κεντρικός συντονιστής

Ναι η απάντηση είναι ξεκάθαρα ναι, ο κεντρικός συντονιστής δεν είναι μόνο ο Holterman της Reggeborgh αλλά και ο Περιστέρης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Οι δύο από κοινού δρουν, σχεδιάζουν και καθορίζουν το παιχνίδι στις κατασκευές και όχι μόνο αφήνοντας τους υπόλοιπους σε ρόλο περιφερειακού παρατηρητή.
Οι Ολλανδοί της Reggeborgh συστηματικά έχουν εξαπατήσει την επενδυτική κοινότητα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά φαίνεται ότι και ο Περιστέρης δεν έχει πει την αλήθεια… σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται….
Η Reggeborgh ήρθε στην Ελλάδα, έκανε μια μεγάλη χρηματιστηριακή δουλειά κερδίζοντας 150 εκατ από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και εγκλωβίστηκε στον Ελλάκτωρ.
Αυτό είναι το αφήγημα που ορισμένοι πήγαν να παρουσιάζουν αλλά στην πράξη, Holterman και Περιστέρης συνεχίζουν σε αγαστή συνεργασία να παραπλανούν τους επενδυτές, να στήνουν διαδικασίες, με κερδισμένη την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και χαμένο τον Ελλάκτωρ.

Οι διαρροές περί δήθεν δημόσιας πρότασης

Εδώ και κάποιες ημέρες ορισμένοι σκόπιμα ή μη φημολογούν ότι η Reggeborgh θα προχωρήσει σε δημόσια πρόταση στον Ελλάκτωρ.
Όμως εάν δει κανείς πως έστησαν το παιχνίδι στον Ελλάκτωρ, τα παιχνίδια με τον Λιανό, την Atlas, τις κρυφές μετοχές στην Κύπρο αποδεικνύουν ότι επί μήνες σχεδίαζαν έτσι το παιχνίδι… ώστε να αποφύγουν την δημόσια πρόταση.
Ο Ελλάκτωρ εξελίσσεται σε συρρικνούμενη εταιρία και την ίδια στιγμή μαίνεται ένας πόλεμος μετόχων που η Reggeborgh επέτεινε και μόλυνε…
Οι εφοπλιστές που ελέγχουν το 30% με 31% του Ελλάκτωρ έχουν βρει ένα τείχος άρνησης από τους Ολλανδούς και ταυτόχρονα ο όμιλος λιμνάζει…

Ποια είναι η λογική πίσω από όλο αυτό το θέατρο;

Όταν συμβαίνουν πολλά στο παρασκήνιο… η ορθή ανάλυση είναι να εστιάσει κανείς στο κερδισμένο και ο κερδισμένος εδώ είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Πήρε όλες τις μεγάλες δουλειές και σε ελάχιστο χρόνο εκτοξεύθηκε σε ανεκτέλεστο και προοπτικές.
Η Reggeborgh πήρε κεφάλαια και τον Ελλάκτωρ που καρκινοβατεί.
Η άποψη μας είναι ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε πλήρη συντονισμό με την Reggeborgh συνεχίζουν να αποκρύπτουν την αλήθεια από τους επενδυτές, έχοντας ορισμένες πλάτες – και προφανώς δεν αναφερόμαστε στην Μ. Λάτση ή στον Μαρινάκη – κινούν τα νήματα στο παρασκήνιο, επανασχεδιάζοντας τις ισορροπίες στις κατασκευές και ενέργεια…
Με την Επιτροπή Ανταγωνισμού να διερευνά τις κατασκευαστικές εταιρίες για το εάν έχει στηθεί καρτέλ, φαίνεται ότι στο παρασκήνιο ένα νέο καρτέλ έχει δημιουργηθεί… αλλά κινείται υπόγεια… ο Ελλάκτωρ απλά παίζει τον ρόλο του κομπάρσου.

Νέες φήμες για Ελλάκτωρ και Μυτιληναίο

Μετά την συνάντηση που είχε ο Holterman της Reggeborgh με τον Μυτιληναίο, ορισμένοι διαρρέουν ότι επίκεινται κάποιο deal.
Μάλιστα αναφέρον ότι θα μπορούσε να πουλήσει ο Ελλάκτωρ την ΕΛΤΕΧ Άνεμος στον Μυτιληναίο και ως αντάλλαγμα να διεκδικήσουν τα σιδηροδρομικά έργα από κοινού δίνοντας μεγάλο μέρος του ανεκτέλεστου στον Ελλάκτωρ.
Η φήμη αυτή είναι παντελώς αβάσιμη γιατί απλά deal μεταξύ της Reggeborgh και του Μυτιληναίου δεν θα υπάρξει.
Ορισμένοι κύκλοι κάνουν τέτοιες διαρροές για άλλους λόγους, χρηματιστηριακά παιχνίδια και συντήρηση προσδοκιών με fake news.
Ο Μυτιληναίος θα συνεχίσει την θετική του πορεία αλλά δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός με τον Ελλάκτωρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης