Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Και εταιρεία «νόμιμων χάκερς» την Tresorion έχουν Reggeborgh - Atlas ενώ παριστάνουν τους άσχετους στον Ελλάκτωρ

Και εταιρεία «νόμιμων χάκερς» την Tresorion έχουν Reggeborgh - Atlas ενώ παριστάνουν τους άσχετους στον Ελλάκτωρ

Νέα απόδειξη του συντονισμού των δύο μετόχων που ελέγχουν την κατασκευαστική εταιρεία Ελλάκτωρ

Σχετικά Άρθρα

Η στενή συνεργασία της Reggeborgh με την Atlas, δεν περιορίζεται στη συνδιαχείριση της εταιρείας «AtlasInvest Upstream» στην οποία είναι μέτοχοι οι δύο επενδυτές που κατηγορούνται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για συντονισμό.

Ταυτόχρονα οι δύο «άσχετοι» όπως εμφανίζονται, μέτοχοι που ελέγχουν την Ελλάκτωρ, διαθέτουν από κοινού εταιρεία που ασχολείται με υπηρεσίες cybersecurity, την Tresorion με έδρα την Ολλανδία και εγκαταστάσεις στην Ουτρέχτη και γειτονικές πόλεις.
Αποδεικνύεται πλέον αναμφισβήτητα, ότι οι εταιρείες Reggeborgh και Atlas που κατέλαβαν σε πλήρη συνεργασία αρχικά την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και μετά την Ελλάκτωρ έχουν τουλάχιστον δύο κοινές εταιρείες σήμερα ενώ στο παρελθόν συνεργάστηκαν σε διάφορες υποθέσεις.

Το ερώτημα είναι αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γνωρίζει τα στοιχεία αυτά αλλά και αν τελικά είναι αυτές οι μοναδικές εταιρείες που έχουν από κοινού οι συντονισμένοι μέτοχοι της Ελλάκτωρ.

Η μυστικοπαθής Reggeborgh, η οποία αποφεύγει να δημοσιεύει ισολογισμό και λογιστικές καταστάσεις, εμφανιζόμενη ως family office, δηλαδή γραφείο διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας, διαθέτει εταιρεία «νόμιμων χάκερς» οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις…

Αποστολή της εταιρείας σύμφωνα με όσα υπόσχεται η ίδια είναι να βοηθήσει τους πελάτες της στην αντιμετώπιση κάθε είδους εγκλήματος κυβερνοχώρου, ελαχιστοποιώντας λειτουργικούς κινδύνους.
Φαίνεται όμως η εταιρεία έχει και μεγαλύτερες φιλοδοξίες καθώς σκοπός της είναι να καταστήσει την Ολλανδία περισσότερο ασφαλή, με έμφαση στις δραστηριότητες κυβερνοασφάλειας.

Η εταιρεία των… χάκερς, εμφανίζεται επισήμως στην ιστοσελίδα της AtlasInvest ως μία από τις επενδύσεις της. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία απασχολεί 87 άτομα και ανήκει σε «επιχειρηματική οικογένεια» 47 εταιρειών.

Ο γνωστός οργανισμός εταιρικής πληροφόρησης Dan & Bradstreet δημοσιεύει όλα τα σχετικά στοιχεία για την Tresorion και αναφέρει την Reggeborgh Invest B.V. ως τελικό συνέταιρο (ultimate parent).
Φαίνεται ότι η Reggeborgh και η AtlasInvest είναι μέτοχοι της… χακερ εταιρείας με ποσοστά με 56% και 33% και το υπόλοιπο ανήκει σε τρίτους, πιθανότητα στελέχη της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η Tesorion, εκτός από μόνιμους υπαλλήλους, απασχολεί και ειδικούς από «διαφορετικές περιοχές, δεξιότητας και ικανότητες».
Οι «ειδικοί» αυτοί που υπολογίζονται σε 160 άτομα, παρουσιάζονται επισήμως ως έμπειροι ειδικοί κυβερνοασφάλειας και εμπειρογνώμονες από ολλανδικά πανεπιστήμια, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να προπορεύονται από τις ψηφιακές απειλές που αντιμετωπίζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης