Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε τέλμα υποβαθμίσεων από διεθνείς οίκους βουλιάζει ο Ελλάκτωρ αλλά η διοίκηση πανηγυρίζει επειδή «πέτυχε» βιώσιμη ανάπτυξη!

Σε τέλμα υποβαθμίσεων από διεθνείς οίκους βουλιάζει ο Ελλάκτωρ αλλά η διοίκηση πανηγυρίζει επειδή «πέτυχε» βιώσιμη ανάπτυξη!
Στον Ελλάκτωρ κατάφεραν να γελοιοποιηθούν προβάλλοντας ότι βελτιώθηκαν σε θέματα πληροφόρησης για την βιώσιμη ανάπτυξη
Σχετικά Άρθρα

Στην περιοχή της θυμηδίας, κινούνται πλέον οι διοικούντες την Ελλάκτωρ καθώς εμφανίζονται να επιμένουν σε ένα σύμπαν πολύ διαφορετικό από το πραγματικό κόσμο, προκαλώντας άφθονο γέλιο στην επαγγελματική αγορά.
Τελευταίο κρούσμα ήταν ο πανηγυρισμός επειδή ο διεθνής οίκος ISS καταγράφοντας τις επιδόσεις της εταιρείας στην δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα, την βαθμολόγησε με 2 ενώ η προηγούμενη επίδοση στον τομέα αυτό ήταν 3 που είναι χαμηλότερη.
Η κλίμακα της ISS είναι από 1 έως 10 με το 1 να αντιστοιχεί στη βέλτιστη ποιότητα ενώ το 10 στην χειρότερη.

Από το στοιχείο αυτό, ξεκίνησε γαϊτανάκι δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία η Ελλάκτωρ εμφανίζεται σχεδόν ως παγκόσμιος πρωταθλητής βιώσιμης ανάπτυξης!

Για να είμαστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα πρέπει να πούμε ότι δυστυχώς η εταιρία Ελλάκτωρ δεν είχε καθόλου ανάπτυξη το 2021.
Τα έσοδα μειώθηκαν, οι ζημιές αυξήθηκαν, δεν μπόρεσε να αναλάβει κανένα σπουδαίο έργο αφού απέτυχε ή δεν συμμετείχε σε διαγωνισμούς.
Προφανώς για να ξεφύγουν κάποιοι από το εφιαλτικό παρόν, αναζητούν διέξοδο με φυγή σε ευχάριστες «νίκες» που όμως δεν υπάρχουν!
Συγχαρητήρια, λοιπόν που αναβαθμίστηκαν σε κάτι που δεν έχει σημασία.
Κατάφεραν να γελοιοποιηθούν προβάλλοντας ότι βελτιώθηκαν σε θέματα πληροφόρησης για την βιώσιμη ανάπτυξη.
Τώρα μπορούν να διεκδικήσουν και βραβείο της καλύτερης εταιρικής καφετέριας ή το βραβείο του ταχύτερου ανελκυστήρα σε κτίριο γραφείων.
Εφόσον οι διοικούντες την κατασκευαστική εταιρεία παρακολουθούν τις βαθμολογίες του ISS θυμίζουμε ότι ο οργανισμός αυτός υποβάθμισε την εταιρεία όσον αφορά το επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης που είναι ο δείκτης τον οποίον παρακολουθούν οι διεθνείς επενδυτές.

Επίσης αρνητικές ήταν όλες οι αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας από διεθνείς οίκους.
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch στις 7 Ιουνίου 2021, προχώρησε στην υποβάθμιση της Ελλάκτωρ σε «B» με αρνητικές προοπτικές από «B+» που ήταν προηγουμένως.
Σε «CCC+» -από «B-» υποβάθμισε ο οίκος Standard and Poor's την αξιολόγηση της Ελλάκτωρ, στις 16 Απριλίου 2021, θέτοντας παράλληλα το outlook σε αρνητικό.
Σύμφωνα με την έκθεση του οίκου αξιολόγησης, η υποβάθμιση αντανακλά τη μειωμένη ευελιξία της Ελλάκτωρ στη διαχείριση των σημαντικών προκλήσεων, οι οποίες αφορούν τον κατασκευαστικό τομέα, δηλαδή την Άκτωρ.
Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι και η «αξιολόγηση» της χρηματιστηριακής αγοράς στην πράξη ήταν επίσης αρνητική. Ανάμεσα στις μετοχές του δείκτη FTSE 25 η μετοχή της Ελλάκτωρ περιλαμβάνεται σε όσες είχαν την χειρότερη επίδοση με μείωση της τιμής κατά 11,2% το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης