Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η χειρότερη διοίκηση στον Ελλάκτωρ – Παρελθόν με βαριά αδικήματα – Σύγκρουση συμφερόντων με προσωπικές εταιρείες

Η χειρότερη διοίκηση στον Ελλάκτωρ – Παρελθόν με βαριά αδικήματα – Σύγκρουση συμφερόντων με προσωπικές εταιρείες
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που εμπιστεύεται στελέχη με βεβαρημένο παρελθόν ή ανθρώπους με φανερή σύγκρουση συμφερόντων; - Το παράδοξο είναι ότι όσα στελέχη της Ελλάκτωρ δεν έχουν… ποινικό μητρώο, είναι μερικής απασχόλησης!
Σχετικά Άρθρα

Η διάκριση του 2021 για την χειρότερη ομάδα διοίκησης μεγάλης εταιρείας, ανήκει στην Ελλάκτωρ.
Οι διοίκηση που επέλεξε ο ολλανδός τυχοδιώκτης της Reggeborgh, έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που δεν συναντάται σε άλλη εισηγμένη εταιρεία.
Οι μισοί είναι σεσημασμένοι για παραπλάνηση επενδυτών, ποινικά αδικήματα, δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων, εξαπάτηση.
Οι υπόλοιποι έχουν φανερή σύγκρουση συμφερόντων γιατί διαθέτουν οικογενειακές εταιρείες με παρόμοιο αντικείμενο και τις οποίες προωθούν μέσα από τις θέσεις που κατέχουν!
Το ερώτημα είναι γιατί ο Χένρι Χόλτερμαν διαλέγει στελέχη με βεβαρημένο παρελθόν;
Προφανώς γιατί αυτούς θεωρεί χρήσιμους για να υλοποιήσει τα σχέδιά του.
Αν σχεδίαζε ανάπτυξη της Ελλάκτωρ με θεμιτά μέσα, δεν θα προσλάμβανε σεσημασμένους.

Μπουλούτας από την Ιντερπόλ... στα πρόστιμα των Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς

Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ελλάκτωρ είναι Ευθύμιος Μπουλούτας ο οποίος για διάστημα περίπου ενός έτους ήταν καταζητούμενος από την Ιντερπόλ με Διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει κυπριακό δικαστήριο.
Κατάφερε να αποφύγει την σύλληψη και την έκδοση στην Κύπρο αλλά παραμένουν απλήρωτα τα πρόστιμα από τις Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς της Κύπρο και στην Ελλάδα ενώ εκκρεμούν νέες υποθέσεις που επίσης αφορούν παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και οι οποίες θα εξεταστούν προσεχώς.
Ποιος σοβαρός επενδυτές θα προσλάμβανε ως διευθύνοντα σύμβουλο κάποιον με το παρελθόν αυτό;
Κι όμως ο Χόλτερμαν όχι μόνον τον προσέλαβε αλλά κι όταν χρηματιστήριο της Μ. Βρετανίας ζήτησε την αποπομπή του επειδή ενημερώθηκε για το παρελθόν, άλλαξε χρηματιστήριο στο εταιρικό ομόλογο.
Προτίμησε την υποβάθμιση παρά την αποπομπή του… καταζητούμενου!

Μπόμπολας και δωροδοκίες

Στενός συνεργάτης της ολλανδικής διοίκησης είναι ο Λεωνίδας Μπόμπολας ο οποίος «γλύτωσε» την έκδοση στη Κύπρο επειδή άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας.
Οι συγκατηγορούμενοι του δήμαρχοι τριών πόλεων, καταδικάστηκαν και ορισμένοι ακόμα εκτίουν ποινές φυλάκισης επειδή δωροδοκήθηκαν από τον Μπόμπολα.
Σημειώνουμε ότι το αδίκημα της δωροδοκίας δεν αμφισβητείται καθώς οι δήμαρχοι ομολόγησαν αποκαλύπτοντας τραπεζικούς λογαριασμούς κι άλλα τεκμήρια προκειμένου να μειωθεί η ποινή τους.
Η εταιρεία Ηλέκτωρ είναι ακόμα στη «μαύρη λίστα» και δεν συμμετέχει σε διαγωνισμούς του κυπριακού δημοσίου.

Ηλέκτωρ με Μαργιώλο

Διευθύνων Σύμβουλος της Ηλέκτωρ τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Μαργιώλος που είχε απομακρυνθεί από την εταιρεία μετά από απαίτηση της Παγκόσμιας Τράπεζας του ΟΗΕ ίσως και της EBRD προκειμένου να μην αποκλείσουν μεγαλύτερο διάστημα την Ακτωρ από τα έργα που χρηματοδοτούν.
Σύμφωνα με τις διεθνείς αναπτυξιακές τράπεζες στις οποίες περιλαμβάνεται και η ευρωπαϊκή ΕΙΒ, ο Ι. Μαργιώλος κατηγορήθηκε για «εξαπάτηση με ψευδή βεβαίωση» σε Κολομβία ίσως και Σερβία.

Το bankingnews αποκάλυψε ότι ο ολλανδός επενδυτής συνεργάζεται με έναν παλιό «γνώριμο» της αγοράς.

Λιανός με Αρχιρόδον και Proton bank

Ο Ηλίας Λιανός, επικεφαλής της Αρχιρόδον είναι ο άνθρωπος που έκρυψε μετοχές Ελλάκτωρ για λογαριασμό της Reggeborgh στην τράπεζα Astro Bank στην Κύπρο.
Αρνήθηκε την δραστηριότητα αυτή απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά η λιβανέζικων συμφερόντων τράπεζα αποκάλυψε τον ρόλο του στην Κυπριακή Αρχή κεφαλαιαγοράς.
Στο παρελθόν είχε εμπλακεί ως ένας από τους ιδρυτές της Proton Bank στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων και το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη.
Το παράδοξο είναι ότι όσα στελέχη της Ελλάκτωρ δεν έχουν… ποινικό μητρώο, είναι μερικής απασχόλησης!
Υπάρχει μια ομάδα ανώτερων managers, οι οποίοι έχουν αναλάβει κρίσιμες θέσεις ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν προσωπικές ή οικογενειακές εταιρείες με παρόμοιο αντικείμενο.

Χρήστος Παναγιωτόπουλος με οικογενειακή επιχείρηση

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Άκτωρ και της REDS Χρήστος Παναγιωτόπουλος διαθέτει την οικογενειακή επιχείρηση P&C Development, μικρή κατασκευαστική εταιρεία που διοικεί ο αδελφός του. Το εντυπωσιακό είναι ότι συμμετείχε σε διαγωνισμούς σε κοινοπραξία με την ΑΚΤΩΡ…
Ο διευθύνων σύμβουλος της REDS Γιώργος Κωνσταντινίδης, εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου της εταιρείας SWOT Hospitality Management, εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων που είχε ιδρύσει και τώρα διοικεί ο αδελφός του.
Το απλό ερώτημα που πρέπει να απαντήσει είναι αν η REDS στις Γούρνες ή στο κτήμα Καμπά ή σε άλλη περιοχή, αναπτύξει τουριστικές δραστηριότητες ποιος θα αναλάβει την διαχείρισή τους;
Προτείνουμε τον αδελφό του που προφανώς είναι καλός στη δουλειά αυτή.

Τούμπουρος ο συνεργαζόμενος

Προβεβλημένο στέλεχος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ, είναι ο Κωνσταντίνος Τούμπουρος που πολλοί θεωρούν πραγματικό Διευθύνοντα Σύμβουλο καθώς είναι ο μόνος που έχει στενή καθημερινή συνεργασία με τον Χόλτερμαν.
Όλοι στην εταιρεία γνωρίζουν ότι οι εντολές του υψίστου ολλανδού, έρχονται μέσω Τούμπουρου.
Ενώ όμως εμφανίζεται ως ο Μωυσής που φέρνει τις εντολές του Θεού από την Ολλανδία, είναι και επικεφαλής της οικογενειακής κατασκευαστικής εταιρείας ενώ μαζί με τον Χόλντερμαν είναι μέτοχος σε εταιρεία ακινήτων που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.
Το μοναδικό πλέον ερώτημα είναι γιατί μια ισχυρή επενδυτική εταιρεία, η Reggeborgh, προτιμά αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην ανώτερη ιεραρχία;
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που εμπιστεύεται στελέχη με βεβαρημένο παρελθόν ή ανθρώπους με φανερή σύγκρουση συμφερόντων; Αισθάνεται άνετα με αυτή την κατηγορία στελεχών επειδή γνωρίζει ότι δεν θα αρνηθούν οτιδήποτε.
Στην πραγματικότητα δεν ήθελε στελέχη με ανεξαρτησία αλλά πρόθυμους, άβουλους συνεργάτες χωρίς αναστολές.
Τους βρήκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης