Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε σεμινάρια απάτης η διοίκηση του Ελλάκτωρ με τον Μπουλούτα να έχει 4 καταδίκες – Σκόρπισαν άφθονο γέλιο

Σε σεμινάρια απάτης η διοίκηση του Ελλάκτωρ με τον Μπουλούτα να έχει 4 καταδίκες – Σκόρπισαν άφθονο γέλιο
Ο Ευθ. Μπουλούτας με τέσσερις καταδίκες για χειραγώγηση μετοχής και παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού, όχι μόνον έπρεπε να συμμετέχει σε οργανισμό που ασχολείται με τις απάτες αλλά θα έπρεπε να διδάσκει
Σχετικά Άρθρα

Μετά τα σοβαρά όσο και αναπάντητα ερωτήματα που προκάλεσε η διορισμένη από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, διοίκηση της Ελλάκτωρ, έρχονται και γελοίες ανακοινώσεις που δημιουργούν ατμόσφαιρα θυμηδίας αλλά περιγράφουν την υποβάθμιση μιας μεγάλης εταιρείας.
Η διοίκηση της μεγάλης εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας Ελλάκτωρ που σχεδόν ένα χρόνο έχει «καταφέρει» να μην αποσπάσει κανένα ουσιαστικά έργο, ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στο δίκτυο «Association of Certified Fraud Examiners (ACFE)» δηλαδή στην ένωση πιστοποιημένων ελεγκτών απάτης!
Αμέσως μετά την έκπληξη να συμμετέχει η Ελλάκτωρ σε μια άσχετη δραστηριότητα, μαθαίνουμε από το site του Οργανισμού ότι είναι «ο μεγαλύτερος στον κόσμο οργανισμός που προσφέρει εκπαίδευση στον τομέα καταπολέμησης της απάτης».
Μάλιστα στα κείμενα της ιστοσελίδας, υπογραμμίζεται ότι η «δυνατότητα να γίνει κανείς μέλος και να αποκτήσει τη σχετική πιστοποίηση είναι ανοικτή για όποιον ενδιαφέρεται να αναβαθμίσει την σταδιοδρομία του στο ανώτερο στάδιο κερδίζοντας επαγγελματική αριστεία στην ειδικότητα της καταπολέμησης της απάτης.»
Πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν περιμέναμε αυτή την δραστηριοποίηση από τους επικεφαλείς της εταιρείας την οποία κατέλαβαν σε συνεργασία με τον ανταγωνιστή της, χρησιμοποιώντας διάφορα αθέμιτα μέσα, μυστικές συμφωνίες, αγοράζοντας κρυφά μετοχές οι οποίες είχαν «παρκάρει» σε εξωτικούς προορισμούς.
Μας ενθουσίασε ωστόσο ο μεστός λόγος του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ Άρη Ξενόφου, ο οποίος δήλωσε:
«Η συμμετοχή του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ πιστοποιεί τη δέσμευσή μας για τη συνεχή προαγωγή βέλτιστων πρακτικών «καλής διακυβέρνησης» και την εδραίωση μιας κουλτούρας ακεραιότητας και διαφάνειας».

Με 4 καταδίκες ο Μπουλούτας… σίγουρα μπορεί να διδάσκει

Πράγματι η διοίκηση της εταιρείας στην κορυφή της οποία βρίσκεται Διευθύνων Σύμβουλος ο Θ. Μπουλούτας με τέσσερις καταδίκες για χειραγώγηση μετοχής και παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού, όχι μόνον έπρεπε να συμμετέχει σε οργανισμό που ασχολείται με τις απάτες αλλά θα έπρεπε να διδάσκει.
Επίσης να κληθεί σε ένα κύκλο σεμιναρίων ο μέγας φιλέλληνας ολλανδός Χόλτερμαν να παραδώσει σεμινάρια εσωτερικής πληροφόρησης, μαθήματα αξιοποίησης χαλαρών εποπτικών αρχών που δεν κάνουν την δουλειά τους.
Προφανώς και ο αντιπρόεδρος Α. Ξενόφος πολλά έχει να διδάξει για την επιτυχία του να ευνοήσει ως επικεφαλής κρατικού οργανισμού την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και μετά να τοποθετηθεί από αυτήν, στην κορυφή της Ελλάκτωρ.
Το επιτελείο αυτό, επιφανών διωκτών της απάτης να εξηγήσουν επίσης την μέθοδο που τελειοποίησαν ώστε να προικοδοτηθεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την παραχώρηση της Εγνατίας και την Ε65. Κάπως έτσι ίσως έχουν και έσοδα ώστε να εξοφληθεί η συνδρομή των 350.000 ευρώ με την οποία επιβαρύνουν την επιχείρηση ενώ η αγορά γελάει με τα καμώματά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης