Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη σοκ: Η κρυφή συμφωνία Μπόμπολα με Reggeborgh – Είχαν συμφωνήσει από 9/2020 να διαλύσουν την Ελλάκτωρ

Αποκάλυψη σοκ: Η κρυφή συμφωνία Μπόμπολα με Reggeborgh – Είχαν συμφωνήσει από 9/2020 να διαλύσουν την Ελλάκτωρ
Οι ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ειδικά της Λαζαράκου.... που γνωρίζει την σκανδαλώδη συμφωνία και την καλύπτει
Σχετικά Άρθρα

Δύο μεγάλοι μέτοχοι εισηγμένης εταιρείας, συμφωνούν εγγράφως, να ψηφίζουν σε συνεννόηση στις γενικές συνελεύσεις, κατευθύνοντας τις αποφάσεις με βάση τις προτιμήσεις τους.
Η συμφωνία είναι μυστική, δεν αποκαλύπτεται και φυσικά την αγνοούν άλλοι μέτοχοι και το επενδυτικό κοινό.
Ακόμα όμως κι όταν μέσα ενημέρωσης αφήνουν υπονοούμενα ότι υφίσταται ή και αποκαλύπτουν πλευρές της συμφωνίας, οι πρωταγωνιστές διαψεύδανε την ύπαρξή της, χωρίς ντροπή.
Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, που αποκαλύπτει σήμερα το «ΒΝ» ξεκινώντας μια σειρά αποκαλυπτικών ρεπορτάζ.
Ο Λεωνίδας Μπόμπολας και η Reggeborgh Invest BV, υπέγραψαν «ιδιωτική συμφωνία» (Private Agreement) όπως αποκαλείται, στις 10 Σεπτεμβρίου 2020.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Λ. Μπόμπολας συναντήθηκε μία μόνον φορά εθιμοτυπικά, με τον επικεφαλής της Reggeborgh, Χένρι Χόλτερμαν και η όλη συνεννόηση και διαπραγμάτευση έγινε με την μεσολάβηση και άλλου παράγοντα.
Ο Λεωνίδας Μπόμπολας, είχε συμφωνήσει να συντονίζεται πλήρως με τον ολλανδό επενδυτή, με αντάλλαγμα να αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος της Ηλέκτωρ την οποία στη συνέχεια θα αποκτούσε, προσφέροντας το δικαίωμα να αγοράσουν τις μετοχές του.
Στο 15σέλιδο κείμενο η συμφωνία, χαρακτηρίζεται «ιδιωτική» αλλά περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες που δεσμεύουν τα δύο μέρη που εμφανίζονταν ανεξάρτητοι ενώ είχαν δεσμευτεί να ψηφίζουν μαζί (vote along είναι η σχετική ρητή δέσμευση στην αγγλική) γεγονός που ανατρέπει όλα όσα γνώριζε η αγορά αλλά και οι θεσμικοί ή ιδιώτες μέτοχοι.

Η φάρσα, σε βάρος του επενδυτικού κοινού φαίνεται να είναι σε πλήρη γνώση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η πρόεδρος της οποίας Β. Λαζαράκου αποφεύγει να εκπληρώσει το καθήκον της.


Με την συμφωνία, ο Λ. Μπόμπολας (LB αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας) δεσμεύεται ότι δεν θα διαθέσει σε άλλον εκτός από την Reggeborgh τις μετοχές του μέχρι το τέλος της περιόδου άσκησης του call option.
Παράλληλα δεσμεύεται «να διαβουλεύεται καλόπιστα» με την ολλανδική εταιρεία και να ασκεί μαζί της το δικαίωμα ψήφου των μετοχών του.
Ταυτόχρονα, η Reggeborgh υπόσχεται ότι θα μεταβιβάσει στον Λ. Μπόμπολα την Ηλέκτωρ, θυγατρική της Ελλάκτωρ, σαν να είχε ήδη τον έλεγχο του ομίλου.
Αυτό είναι επίσης αξιοπερίεργο γιατί τον Σεπτέμβριο του 2020, ο ολλανδός επενδυτής διέθετε επίσημα μόνον 5% της εταιρίας και συνεπώς δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα από όσα δεσμεύονταν.
Εκτός κι αν ο Λ. Μπόμπολας γνώριζε ότι ο ολλανδός είχε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό και συνεπώς είχε νόημα να τον δεσμεύσει για τις επόμενες κινήσεις του.

Όπως είναι γνωστό ο Λ. Μπόμπολας τήρησε την δέσμευση που είχε αναλάβει ψηφίζοντας μαζί με τον Ολλανδό επενδυτή και οι μετοχές του αγοράστηκαν από την Reggeborgh, σε υλοποίηση της συμφωνίας.
Οι μόνοι που αγνοούσαν τις δεσμεύσεις των δύο πλευρών που είχαν συμφωνήσει να συνεργαστούν αρμονικά για τον έλεγχο της εταιρείας, ήταν οι υπόλοιποι μέτοχοι.
Αυτοί δεν γνώριζαν ότι δύο μεγάλοι μέτοχοι βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κωφεύει ή συγκαλύπτει; 

Ωστόσο προκαλεί αίσθηση ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έχει στα χέρια της την συμφωνία αλλά παραδόξως αποφεύγει να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Η κατάσταση αυτή όμως δεν πλήττει μόνον τα συμφέροντα μετόχων της Ελλάκτωρ, αλλά υποβαθμίζει συνολικά την αξιοπιστία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς που εμφανίζεται να λειτουργεί με βάση μυστικές συμφωνίες επενδυτών.
Η προηγούμενη φορά που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έκανε το καθήκον της, ήταν στην υπόθεση Folli Follie, αλλά φαίνεται ότι παρόμοια συμβαίνουν και με την νέα σύνθεσή της.
Σημειώνεται ότι το «ΒΝ» είχε αποκαλύψει την ύπαρξη της συμφωνίας με αποτέλεσμα ο Λ. Μπόμπολας να στείλει εξώδικο με έντονη διαμαρτυρία.
Στο εξώδικο ο Λεωνίδας Μπόμπολας ζήτησε να αναρτήσουμε κείμενο τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ανύπαρκτα και ανυπόστατα τα προσωπικά ανταλλάγματα, ενώ ο ίδιος ασκεί κανονικά τα δικαιώματα του ως μέτοχος.
Κι αυτό παρότι είχε παρέμβει σε δίκη υπέρ της ολλανδικής διοίκησης της Ελλάκτωρ που επιδίωκε δικαστικά την απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων μετόχων για την μη διενέργεια της γενικής συνέλευσης.
Στο κείμενο διάψευσης τονίζονταν ακόμα ότι δεν αληθεύει ότι οι ενέργειες του Λεωνίδα Μπόμπολα προκαλούν εμπλοκή της εταιρίας Ελλάκτωρ με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και θέτουν σε κίνδυνο την επιχείρηση.
Σήμερα όμως αποδεικνύεται ότι ούτε ο ισχυρισμός αυτός είναι αληθής καθώς το γεγονός ότι υπάρχουν μυστικές συμφωνίες μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαίες εξελίξεις.
regg1.png

Regg2.png
Regge3.png
Regg4.png

Υποσημείωση

Στο bankingnews έχουν περιέλθει έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία που θα αποκαλύψουν πως στήθηκε το μεγάλο κόλπο στον Ελλάκτωρ, ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές του σχεδίου - που δεν ήταν μόνο επενδυτές και επιχειρηματίες - και τι συνέβη στο παρασκήνιο.
Όλα θα έρθουν στο φως, για να αποκαλυφθεί πως στήθηκε η απάτη, η κομπίνα εις βάρος των επενδυτών... το σκάνδαλο είναι τεράστιο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης