Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ακριβούλης θα γίνει ο... «Φρεσκούλης» από το 2022, εξαιτίας των τιμολογίων του ρεύματος

Ακριβούλης θα γίνει ο... «Φρεσκούλης» από το 2022, εξαιτίας των τιμολογίων  του ρεύματος
Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναπροσαρμογή των λιανικών τιμών στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ από το νέο έτος και με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η ανοδική τάση των τιμολογίων ρεύματος και των μεταφορικών.
Σχετικά Άρθρα

Οι ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις στα τιμολόγια ρεύματος αναμένεται να βάλουν «φωτιά» στα ράφια των super market καθώς οι τιμές των αγροτικών προϊόντων θα εκτιναχθουν στα ύψη.
Οι αγρότες που αντλούν νερό από γεωτρήσεις για να καλλιεργήσουν τα προϊόντα τους αρχίζουν και κατανοούν ότι οι λιανικές τιμές θα είναι απλησίαστες για τους καταναλωτές.
Η αποκάλυψη για όσα συμβαίνουν στις αγροτικές περιοχές της χώρας έγιναν από τον κ. Χρυσόστομο Μαυρόπουλο και βασικό μέτοχο της εταιρείας Eurocatering με τα γνωστά σε όλους προϊόντα «φρεσκούλης από το χωράφι στο ράφι.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, που είχαν επισκεφτεί αγροτικές εκτάσεις της εταιρείας στην περιοχή της Τρίπολης
Στο στάδιο της παρουσίασης μίλησε για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας για επικείμενη εξαγορά και την είσοδο της εταιρείας στη καλλιέργεια μανιταριών με την εξαγορά εταιρείας στην Αλεξανδρούπολη.
Ο κ Μαυρόπουλος, εστίασε και στο θέμα των τιμολογίων του ρεύματος, σημειώνοντας ότι ήταν αυξημένο κατά 76%, όπως ανέφερε και η σύγκριση έγινε με τον προηγούμενο δίμηνο του Μαΐου Ιουνίου, με τις αυξήσεις του ρεύματος να περνούν στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, και απροειδοποίητα, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση του BN για τη τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας και πόσο επηρεάζουν τις τιμές των προϊόντων τα τιμολόγια ρεύματος, ο ιδρυτής της Eurocatering είπε ότι τις ανατιμήσεις του ρεύματος θα τις απορροφήσει η εταιρεία και δεν πρόκειται να αλλάξει φέτος την τιμολογιακή πολιτική της.
Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναπροσαρμογή των λιανικών τιμών στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ από το νέο έτος και με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η ανοδική τάση των τιμολογίων ρεύματος και των μεταφορικών.
Οι ανατιμήσεις των αγροτικών προϊόντων θεωρούνται δεδομένες από τη νέα χρονιά εξαιτίας του κόστος του ρεύματος. Να σημειωθεί ότι οι αγρότες που χρησιμοποιούν γεωτρήσεις για την άντληση νερού είναι στην κατηγορία της υψηλής τάσης και πολύ γρήγορα θα κατανοήσουν ότι η αλματώδη άνοδος του ρεύματος οδηγεί τις λιανικές τιμές αρκετών προϊόντων στα ύψη.

Στα χέρια των αλλοδαπών η αγροτική παραγωγή

Το «χρυσάφι» που παράγεται από την ελληνική γη, αλλά η συγκομιδή γίνεται από αλλοδαπούς που βρίσκονται όλη μέρα στα χωράφια καθώς οι αυτόχθονες νέοι της επαρχίας εξαντλούν τον πατριωτισμό πιθανώς σε κάποια συγκέντρωση κατά των αλλοδαπών που τους παίρνουν τις δουλειές !!! Συνολικά η εταιρεία έχει στη διάθεση της 5000 στρέμματα με το κάθε στρέμμα να παράγει 7000 τεμάχια προϊόντων.

Επενδύσεις και ο τζίρος του 2021


Επενδύσεις 9,5 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να υλοποιήσει την διετία 2021-2022 η εταιρία Eurocatering, γνωστή με το brand «Φρεσκούλης», που αφορούν στην δημιουργία δύο νέων εργοστασίων σε Αθήνα και Βουλγαρία.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική της πορεία, το 2020 ο τζίρος της ανήλθε στα 38,6 εκατ. ευρώ από 35 εκατ. ευρώ το 2019 απορροφώντας τους κραδασμούς που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.
Για το 2021 υπολογίζεται ανάπτυξη 11-12%.
Η πολύ θετική πορεία του οκταμήνου γεμίζει αισιοδοξία τη διοίκηση ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί και ίσως ξεπεράσει το 12%. Αυτή η εκτίμηση, σύμφωνα με τον κ. Μαυρόπουλο, εδράζεται και από τη σημαντική ανάπτυξη που καταγράφεται τα τελευταία 4-5 χρόνια στην κατηγορία έτοιμων προς κατανάλωση σαλατών που κινείται με ρυθμό ανάπτυξης 10% ετησίως ενώ το 2020 έκλεισε με ρυθμό ανάπτυξης 12%.
Η Eurocatering AE ιδρύθηκε το 2000 καινοτομώντας με τη διάθεση έτοιμων προς χρήση και κατανάλωση λαχανικών και φρούτων, συνδεόμενη εγγυημένα και ποιοτικά με όλους τους κρίκους της αγροδιατροφικής αλυσίδας μέχρι τον τελικό καταναλωτή.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης