Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Cenergy: Αισιοδοξία για καλύτερο δεύτερο εξάμηνο - Αυξάνεται περαιτέρω το ανεκτέλεστο

Cenergy: Αισιοδοξία για καλύτερο δεύτερο εξάμηνο - Αυξάνεται περαιτέρω το ανεκτέλεστο

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις από την εταιρεία καθώς πολλά έργα είναι προς υπογραφή ενώ υπάρχουν και αρκετά όπου η εταιρεία είναι στους τελικούς διεκδικητές

Σχετικά Άρθρα
Αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία του δευτέρου εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης, σε σύγκριση με το πρώτο έστειλε κατά τη διάρκεια της χθεσινής (23/9) τηλεδιάσκεψης η διοίκηση της Cenergy.

Ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, Αλέξανδρος Μπένος, αναλύοντας τα αποτελέσματα στους αναλυτές και παρουσιάζοντας τις προοπτικές έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο το οποίο ανερχόταν στις 30 Ιουνίου 2021, στα 600 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πως στην ενημέρωση που θα γίνει για το τρίτο τρίμηνο θα φανεί πως είναι σημαντικά μεγαλύτερο.

Νέες ανακοινώσεις για έργα στο επόμενο διάστημα

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις από την εταιρεία καθώς πολλά έργα είναι προς υπογραφή ενώ υπάρχουν και αρκετά όπου η εταιρεία είναι στους τελικούς διεκδικητές.
Η παραγωγή των υποβρυχίων καλωδίων είναι στο υψηλότερο επίπεδο με τη ζήτηση να είναι ισχυρή και η τάση να φαίνεται να διατηρείται.
Στο τέλος του 2020 το ανεκτέλεστο ήταν στα 400 εκατ. ευρώ και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 υλοποίησε έργα 210 εκατ. ευρώ και ανέλαβε έργα ύψους 310 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο ποσό.
Για τον κλάδο των καλωδίων, οι προοπτικές είναι αισιόδοξες για τα επόμενα 1-2 χρόνια, ενώ στον κλάδο των σωλήνων, όπου λόγω των συνθηκών και των τιμών των μετάλλων, πολλά έργα αναβλήθηκαν, ειπώθηκε πως το ανεκτέλεστο και εδώ βελτιώνεται και σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις.
Παρά τη μεγάλη αύξηση των τιμών του χάλυβα το δεύτερο εξάμηνο θα είναι καλύτερο στον κλάδο των σωλήνων, ενώ τα έργα για offshore αιολικά πάρκα θα βελτιώσουν τη δυναμική.
Η διοίκηση της Cenergy αναφέρθηκε και στην αύξηση του δανεισμού, σημειώνοντας πως περιμένει μείωση, καθώς η αύξηση του απασχολούμενου κεφαλαίου οδήγησε σε αύξηση του δανεισμού, αλλά όσο ολοκληρώνονται τα έργα θα εισπράττονται απαιτήσεις θα βελτιώνεται ο δανεισμός.
Η διοίκηση επίσης απαντώντας σε αναλυτή σημείωσε πως το ενεργειακό κόστος δεν είναι σημαντικό στον όμιλο και πως οι πληθωριστικές πιέσεις ή οι αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών μπορούν να περάσουν στον πελάτη, καθώς υπάρχουν τέτοιοι όροι στις συμφωνίες για τα έργα που υλοποιεί.
Υπενθυμίζεται πως στο εξάμηνο οι πωλήσεις ανήλθαν στα 486 εκατ. ευρώ από 417 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 16,5%, τα EBITDA ανήλθαν στα 47,6 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 10,8%, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 11,6 εκατ. ευρώ από 8,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 8,1 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν την επενδυτική κοινότητα με αποτέλεσμα να καταγράψει σημαντικές απώλειες η μετοχή στη χθεσινή συνεδρίαση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης