Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Όμιλος Προκοπίου νέος ιδιοκτήτης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ο Όμιλος Προκοπίου νέος ιδιοκτήτης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Δεύτερη προσφορά - έκπληξη κατατέθηκε από τον όμιλο Προκοπίου για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Σχετικά Άρθρα

Δεύτερη προσφορά - έκπληξη κατατέθηκε από τον όμιλο Προκοπίου για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Το τίμημα του ομίλου ανήλθε στα 25,2 εκατ. ευρώ έναντι 22,1 εκατ. που κατέθεσε ο όμιλος Πριόβολου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
Στον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ για τα ναυπηγεία, ο όμιλος Προκοπίου εμφανίζεται να έχει δώσει τίμημα 37,3 εκατ. ευρώ, το οποίο ήταν κατά 2,3 εκατ. ευρώ από το κατώτατο τίμημα των 35 εκατ. που είχε ορίσει η ΕΤΑΔ.

H ανακοίνωση του Σωματείου Τρίαινα

Την αντίθεσή του εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων Τρίαινα, το οποίο κάνει λόγο για εξευτελιστικό τίμημα.
«H κοροϊδία με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά συνεχίζεται.
Σήμερα 7 Ιουλίου άνοιξαν οι προσφορές των υποτιθέμενων επενδυτών για την εξαγορά του ενεργητικού των Ναυπηγείων. 22.1 εκατομμύρια η μία, 25,2 η άλλη.
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ των δύο προσφορών, υποψιάζει , ούτως ή άλλως η προσφερόμενη τιμή είναι απολύτως εξευτελιστική και δεν ανταποκρίνεται σε καμιά περίπτωση στην πραγματική αξία του Ναυπηγείου, την οποία ανεξάρτητοι εκτιμητές έχουν προσδιορίσει σε πάνω από 100 εκατομμύρια.
Δίνουν 25 εκατομμύρια για το συγκεκριμένο Ναυπηγείο το οποίο είναι σε λειτουργία και το οποίο κατασκευάζει ακόμη και υποβρύχια, ενώ οι ίδιοι προσφέρουν 37 εκατομμύρια για το διπλανό ακίνητο της ΕΤΑΔ, το οποίο είναι μόνο οικόπεδα και μια δεξαμενή.
Οι εργαζόμενοι με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του σωματείου, η οποία εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων, δεν πρόκειται να αποδεχτούν αυτή τη εξέλιξη.
Είμαστε από την αρχή αντίθετοι με την διαδικασία της ειδικής διαχείρισης, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μας δικαιώνουν.
Καλούμε τον ειδικό διαχειριστή, καλούμε και την κυβέρνηση να μην αποδεχτούν αυτό το ξεπούλημα. Καλούμε το διαχειριστή να μην αναδείξει πλειοδότη.
Νομική διέξοδος υπάρχει. Να συγκληθεί άμεσα η συνέλευση των πιστωτών και να αποφασίσει τη συνέχιση της διαδικασίας της ειδικής διαχείρισης με αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Β του Πέμπτου Μέρους του Δευτέρου Βιβλίου του νέου πτωχευτικού κώδικα, σύμφωνα με το άρθρο 265 παρ. 1 εδ γ του Κώδικα αυτού και να απορρίψουν τις «προσφορές».
Σε κάθε περίπτωση οι 750 εργαζόμενοι δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το Ναυπηγείο δεν πρόκειται να παραδοθεί σε κανένα επενδυτή για ένα κομμάτι ψωμί.
Δεν πρόκειται να χαρίσουμε τα 200 εκατομμύρια που μας χρωστάει η εταιρεία , από τα οποία πάνω από 30 είναι οι αποζημιώσεις μας, σε κανένα.
Καλούμε την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Οικονομικών, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να πάρουν ΑΜΕΣΑ θέση. ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΎΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.
Και να δεσμευτούν ότι θα μας εξοφλήσουν όλα τα οφειλόμενα. Ότι θα μας καταβάλουν άμεσα τα ποσά που έχει επιβάλει σε βάρος του δημοσίου το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (ΙCC).
Σε διαφορετική περίπτωση οι αγώνες μας θα πάρουν άλλες διαστάσεις. Και έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε…», αναφέρει η ανακοίνωση.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης