Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η απίθανη γκάφα της NIKE και το δις εξαμαρτείν στην Ελλάδα - Η ΝΙΚΗ που λέγεται ΠΙΚΣ

Η απίθανη γκάφα της NIKE και το δις εξαμαρτείν στην Ελλάδα - Η ΝΙΚΗ που λέγεται ΠΙΚΣ
Σάλος έχει προκληθεί με την κατά φαινόμενα απίθανη γκάφα της NIKE που θέλησε να… τιμήσει ελληνικής προέλευσης όνομά της αλλά κατέληξε να γίνει αντικείμενο κριτικής
Σχετικά Άρθρα

Σάλος έχει προκληθεί με την κατά φαινόμενα απίθανη γκάφα της NIKE που θέλησε να… τιμήσει ελληνικής προέλευσης όνομά της αλλά κατέληξε να γίνει αντικείμενο κριτικής καθώς τη λέξη ΝΙΚΗ φαίνεται να την ανέγραψε ως … ΠΙΚΣ.
Η εταιρία όπως η ίδια έχει ισχυριστεί θέλησε να τιμήσει τον ελληνικό μύθο από τον οποίο έλκει το όνομά της αποτυπώνοντας το όνομα NIKE στα ελληνικά στο Air Force 1 Low Goddess of Victory .
Κατέληξε όμως το παπούτσι όπως φαίνεται από τη φωτο να γράφει ΠΙΚΣ η οποία και προφανώς δεν είναι ελληνική λέξη.
Η εταιρία προς το παρόν δεν έχει λάβει επισήμως θέση ενώ οι φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει σε διεθνή μέσα ενημέρωσης φαίνεται να προέρχονται από την ίδια.
Γενικότερα όμως η NIKE με την Ελλάδα από την οποία έλκει το όνομά της (NIKH) δεν φαίνεται να τα πηγαίνει… καλά.
Η εταιρία αποφάσισε να συρρικώσει αιφνιδιαστικά το δίκτυό της όπως έχει αποκαλύψει πρώτο bankingnews κόβοντας 91 εταιρίες που ήταν επί χρόνια συνεργάτες της.
Οι 38 εξ αυτών των εταιριών έχουν ήδη υποβάλλει καταγγελία-προσφυγή στην DG Comp, τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις 19 Απριλίου 2021 εγκαλώντας την πολυεθνική για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και μονοπωλιακές πρακτικές.
Η NIKE δια μέσω της NEON (NIKE EUROPEAN OPERATION NETHERLANDS συντομογραφία NEON) είχε αποστείλει λίγους μήνες πριν επιστολή ειδοποίηση με την οποία τους ενημέρωνε ότι δεν θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα της πολυεθνικής μετά τον Οκτώβριο του 2021!!!
Η υποβολή καταγγελίας στη DG Comp έχει μεταφέρει πλέον την ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία καλείται να αποδείξει στην πράξη αν ισχύουν οι διαβεβαιώσεις του Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά κυρίου Breton στα τέλη του 2020, όπου δεσμεύτηκε εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δοθεί κάθε βοήθεια στον επιχειρηματικό κόσμο για να ανταπεξέλθει τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Όπως προκύπτει από τους προσφεύγοντες η NIKE επιχείρησε να διασπάσει το μέτωπο των αντιδράσεων προς τις πρακτικές της δίνοντας σε ορισμένους εκ των 91 παραπάνω χρόνο από τους 17 μήνες που αρχικά είχε παράσχει και συγκεκριμένα 24 μήνες.
Ταυτόχρονα σε όλους τους προσφεύγοντες μείωσε τη γκάμα προϊόντων που τους έδινε τη δυνατότητα να αγοράσουν πιέζοντάς τους περαιτέρω οικονομικά καθώς στην πλειονότητά τους ήταν μη εμπορεύσιμα προϊόντα. Μάλιστα κάποιοι εκ των προσφευγόντων δεν αγόρασαν τους τελευταίους μήνες καθόλου προϊόντα καθώς αυτά που τους διέθετε η NIKE τους ήταν άχρηστα.
NIKE.jpg

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης