Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το «στρίψιμο» Βιντζηλαίου από την Καλλιμάνης και τα «καρφώματα» για δίδυμη εταιρία

Το «στρίψιμο» Βιντζηλαίου από την Καλλιμάνης και τα «καρφώματα» για δίδυμη εταιρία

Ο Βιντζηλάιος εγκατέλειψε την προσπάθεια αφού δεν του δόθηκαν εγγυήσεις από την «δίδυμη» εταιρεία με κατεψυγμένα ψάρια για την αποφυγή αθέμιτου ανταγωνισμού

Σχετικά Άρθρα
Η Dardanel τουρκική εταιρεία θα εγκατασταθεί στη Βοστίτσα στο σημερινό Αϊγιο επαρχιακή πόλη του νομού Αχαΐας, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της «Γ. Καλλιμάνης ΑΕ». Αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πόλης αφού θα δίνει δουλειά σε κατοίκους της περιοχής.
Οι Έλληνες ενδιαφερόμενοι που διεκδικούσαν την εταιρεία εγκατέλειψαν την προσπάθεια και το αποδίδουν στην απερχόμενη διοίκηση και ιδιοκτήτη της οικογενειακής επιχείρησης.
Η κα Ντίνα Καλλιμάνη ως εντεταλμένη διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας αποδείχθηκε αρκετά σκληρή στις διαπραγματεύσεις τόσο με τις τράπεζες όσο με τις απευθείας συζητήσεις που έκανε με επιχειρηματίες τροφίμων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αποκτήσουν την εταιρεία.
Ανάμεσα τους ενδιαφερόμενους όπως λέει αξιόπιστη πηγή ήταν ο κ Δημήτρης Βιντζηλαίος, ο σημερινός ιδιοκτήτης της εταιρείας Creta Farms, η οποία ήρθε στην κατοχή του μετά την πρωτόγνωρη διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους αδερφούς Δομαζάκη, με αποτέλεσμα οι πιστωτές εναγωνίως αναζήτησαν μία επιχειρηματική λύση για την αποπληρωμή των δανείων.
Η εμπειρία του κ Δημήτρη Βιντζηλαίου από αυτή την επιχειρηματική εξέλιξη τον οδήγησε σε συζητήσεις με την κα Ντίνα Καλλιμάνη παρότι η εταιρεία με έντονα οικονομικά προβλήματα με τις τράπεζες να πιέζουν για μια ικανοποιητική λύση έτσι ώστε η εταιρεία να περάσει σε ελληνικά χέρια.
Οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν για να διαμορφωθεί μια αρχική συμφωνία με την τουρκική εταιρεία Dardanel.

Η δίδυμη εταιρεία της «Καλλιμάνης»

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η κα Ντίνα Καλλιμάνη δεν ήταν πρόθυμη να δώσει εγγυήσεις προς τον κ Δημήτρη Βιντζηλαίο ότι η δεύτερη «δίδυμη» εταιρεία που βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας Καλλιμάνης με το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας τα κατεψυγμένα ψάρια, δεν θα δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό στις διεθνείς αγοράς που είχε παρουσία η εταιρεία «Γ. Καλλιμάνης Α.Ε» όπως και στην εσωτερική αγορά.
Η πρόταση αλλά και οι δεσμεύσεις που ζήτησε ο επιχειρηματίας με σκοπό να αποφευχθεί ένας εμπορικός «πόλεμος» τιμών στα πρώτα βήματα της «Καλλιμάνης» με τον νέο ιδιοκτήτη δεν έγιναν αποδεκτοί

Γιατί αποχώρησε ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος

Η κα Ντίνα Καλλιμάνη παρότι δεν αναλάμβανε κανένα οικονομικό ρίσκο και αρκούσε η υπογραφή μιας συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές , για να παραμείνει η εταιρεία που δημιούργησε η οικογένεια της να παραμένει σε ελληνικά χέρια.
Η επιλογή της τουρκικής εταιρείας ήταν μονόδρομος για τις τράπεζες αφού ο κ Βιντζηλάιος ως ο τελευταίος ενδιαφερόμενος από ελληνικής πλευράς εγκατέλειψε την προσπάθεια αφού δεν του δόθηκαν εγγυήσεις από την «δίδυμη» εταιρεία με κατεψυγμένα ψάρια για την αποφυγή αθέμιτου ανταγωνισμού.
Πάντως η τουρκική εταιρεία μέχρι τις 15 Ιουνίου πρέπει να οριστικοποιήσει την απόφασή της , δηλαδή να αποδεχθεί τους όρους των τραπεζών να χρηματοδοτήσει μέσα την Γ. Καλλιμάνης Α,Ε με το ποσό των 9 εκατ. ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης