Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προσπάθεια προσέγγισης Reggeborgh και Greenhill στον Ελλάκτωρ για την ΑΜΚ και… κρυφές αγορές των εφοπλιστών

Προσπάθεια προσέγγισης Reggeborgh και Greenhill στον Ελλάκτωρ για την ΑΜΚ και… κρυφές αγορές των εφοπλιστών
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ολλανδικής Reggeborgh και της Greenhill των εφοπλιστών έχουν ξεκινήσει.
Σχετικά Άρθρα

Γέφυρες εδώ και 10 ημέρες έχουν ανοίξει μεταξύ της ολλανδικής Reggeborgh και των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη της Greenhill και Invesco σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του bankingnews.
Να σημειωθεί ότι η Reggeborgh ελέγχει άμεσα και έμμεσα το 27,33% της Ελλάκτωρ και η Greenhill το 25,58%... αν και τα μετοχικά δεδομένα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως θα εξηγήσουμε.

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των βασικών μετόχων

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ολλανδικής Reggeborgh και της Greenhill των εφοπλιστών έχουν ξεκινήσει και ορθώς έχουν ξεκινήσει.
Είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο αλλά έχουν ανοίξει οι δίαυλοι επικοινωνίας.
Με βάση πληροφορίες οι δίαυλοι επικοινωνίας άνοιξαν πέραν από τους προφανείς λόγους, ότι δεν μπορεί να αγνοούν μέτοχο με ποσοστό 25,58% στον Ελλάκτωρ αλλά και για ένα άλλο σπουδαιότερο λόγο.
Χωρίς την συναίνεση της Greenhill δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καθώς οι γενικές συνελεύσεις απαιτούν συγκεκριμένες πλειοψηφίες κάθε φορά.

Στις 12 Μαρτίου οι ανακοινώσεις για την αύξηση κεφαλαίου 120,5 εκατ ευρώ

Στις 12 Μαρτίου θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα των γενικών συνελεύσεων και της αύξησης κεφαλαίου στον Ελλάκτωρ.
Το ύψος της αύξησης θα είναι 120,5 εκατ ευρώ, σίγουρα δεν θα είναι 80 με 100 εκατ ο αρχικός σχεδιασμός.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου της Ελλάκτωρ προσδιορίζεται περίπου στο 0,90 ευρώ.

Οι εφοπλιστές… έχουν αγοράσει κρυφά μετοχές

Τελικά και οι εφοπλιστές ακολούθησαν την συνταγή της Reggeborgh και με βάση έγκυρες πληροφορίες, επενδυτές για λογαριασμό τους έχουν αποκτήσει επιπλέον 2,8% των μετοχών της Ελλάκτωρ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κατέχουν άμεσα το 25,58% της Ελλάκτωρ μαζί με την Panamearo των αδερφών Καλλιτσάντση και αγόρασαν έμμεσα και 2,8% της Ελλάκτωρ δηλαδή συνολικά 28,38%...
Επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το 4,9% που κατέχει ο εφοπλιστής Διαμαντίδης της Marmaras ατύπως συντάσσεται με τους εφοπλιστές Μπάκο και Καυμενάκη.
Πρακτικά υπάρχει ένα μπλοκ 28,38% + 4,9% = 33,28%.... (η καταστατική μειοψηφία είναι στο 33%).
Οι εφοπλιστές της Greenhill πάντως έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, η απόφαση έχει παρθεί και τα χρήματα ήδη έχουν μεταφερθεί σε λογαριασμό στην Εθνική τράπεζα.

Καμία έκπληξη από Reggeborgh με Μπόμπολα

Το bankingnews είχε έγκαιρα αναφέρει ότι η option της Reggeborgh επί των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα ο οποίος κατέχει το 12,55% της Ελλάκτωρ δεν θα εξασκηθεί.
Ήμασταν 1000% σίγουροι, όπερ και εγένετο σε αυτή την φάση.
Η Reggeborgh πήρε παράταση εώς 10 Μαίου 2021, όπερ σημαίνει ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας πρέπει να έχει λάβει πρόσθετη οικονομική αποζημίωση από την συμφωνία με τους ολλανδούς.
Η Reggeborgh κατέχει άμεσα 14,79% και μαζί με το 12,55% του Μπόμπολα φθάνουν στο 27,33%.... ωστόσο στην τελευταία γενική συνέλευση εμφανίστηκε με μπλοκ υποστηρικτικών δυνάμεων που έφθανε στο 38% των μετοχών της Ελλάκτωρ.

Η Reggeborgh από την πώληση του 28,18% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα πάρει 364 εκατ ευρώ 

Η Reggeborgh πουλάει και το 28,18% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ήταν το μεγάλο αποκλειστικό θέμα του bankingnews που επιβεβαιώθηκε 1000%. 
Ξεπερνώντας μια ασήμαντη.... λεπτομέρεια ότι στο μετοχολόγιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Reggeborgh εμφανίζεται με 30,26% αλλά στις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις πουλάει το 28,18%... ο Γιώργος Περιστέρης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα αγοράσει τουλάχιστον από το 28,18% που πωλείται... το 16% και θα κατέχει μετά από αυτή την συναλλαγή το 31% με 32% της ΓΕ ΤΕΡΝΑ πληρώνοντας 185 εκατ ευρώ άπαξ και η συναλλαγή πραγματοποιείται στα 11,2 ευρώ.
Ο Γιώργος Περιστέρης θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 31% με 32%.
Η Λάτση θα πάρει το 7,5% που θα πληρώσει περίπου 88 εκατ ευρώ και απομένει ένα ποσοστό ακόμη 5% που θα το αγοράσει η Motor Oil ή κάποιος άλλος επενδυτής.
Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις Βαρδινογιάννη και Λάτση δεν είναι και οι καλύτερες...
(Η Μ. Λάτση πάντως έχει αγοράσει τα δάνεια του Πρώτου Θέματος από την Πειραιώς με ένα μεγάλο haircut και ίσως για τον λόγο αυτό το Πρώτο Θέμα είναι μελιστάλακτο για την Μαριάννα η οποία είναι παίκτρια και δεν θα πρέπει να την υποτιμήσει κανείς, δεν κινείται με τα λεφτά του αδερφού της, έχει σχέδιο)
Όμως η διαδικασία πώλησης από την Reggeborgh και αγορών από τους ενδιαφερομένους θα είναι σταδιακή θα απαιτηθούν μέρες και εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθούν οι συναλλαγές.
Η Reggeborgh αποχωρεί από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με κέρδος 195 εκατ έβαλε 170 εκατ και πουλάει στα 328 εακτ ευρώ.
Μεγάλο μέρος των κεφαλαίων αυτών θα επενδυθεί στον Ελλάκτωρ.


Υπάρχει «ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη» όπως τραγουδούσε και η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Τι σχέση έχουν το μυστικό, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Ελλάκτωρ, η Reggeborgh, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Greenhill και πολλά άλλα… απλά κρατείστε αυτή την απορία θα την απαντήσουμε λίαν συντόμως…
Η μεγάλη είδηση σε όλο αυτό το κείμενο είναι το μυστικό όπως αντιλαμβάνεστε.

Υποσημείωση
που δεν έχει σχέση με το μυστικό

Μπορεί μια κατασκευαστική εταιρία να κατέρχεται σε διαγωνισμό και ο Πρόεδρος της εταιρίας που διορίστηκε και ...έχει άλλη κατασκευαστική εταιρία να δημιουργούν κοινοπραξία και να διεκδικούν έργα;
Μπορεί μια κατασκευαστική εταιρία να έχει πρόεδρο... ιδιοκτήτη άλλης κατασκευαστικής εταιρίας;
Παιδιά μαζευτείτε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης