Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τράπεζες: Οι εξελίξεις στον Ελλάκτωρ θυμίζουν σαπουνόπερα – Προς τρίμηνη παράταση η option του Μπόμπολα από τη Reggeborgh

Τράπεζες: Οι εξελίξεις στον Ελλάκτωρ θυμίζουν σαπουνόπερα – Προς τρίμηνη παράταση η option του Μπόμπολα από τη Reggeborgh

Το διοικητικό συμβούλιο του Ελλάκτωρ που συνεδριάζει στις 10 Μαρτίου 2021 θα αποφασίσει την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης

Σχετικά Άρθρα
Αποδοκιμάζουν τις μέχρι τώρα εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον Ελλάκτωρ, κορυφαίοι τραπεζικοί παράγοντες, επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις προσομοιάζουν με σαπουνόπερα.

Οι κόντρες των βασικών μετόχων, οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 80-100 εκατ. που είναι απολύτως απαραίτητη για τον Άκτωρ, και μια πλειάδα άλλων ζητημάτων εξυγίανσης δεν βοηθούν στη δημιουργία ενός κλίματος ηρεμίας και εμπιστοσύνης.
Να σημειωθεί ότι η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του Ελλάκτωρ διαμορφώνεται στα 294 εκατ. με τιμή 1,37 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου θα διαμορφωθεί μεταξύ 0,7 με 0,8 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση της αύξησης κεφαλαίου θα απαιτήσει την έγκριση της γενικής συνέλευσης και κατά το πιθανότερο σενάριο θα υπάρξουν επαναληπτικές γενικές συνελεύσεις, με την πλειοψηφία των παρόντων μετόχων για να επικυρωθεί η σχετική απόφαση.

Συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο

Το διοικητικό συμβούλιο του Ελλάκτωρ που συνεδριάζει στις 10 Μαρτίου 2021 θα αποφασίσει την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης μετά από αίτημα του βασικού μετόχου, της Greenhill, των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη που κατέχουν το 25,58% του ομίλου.
Οι τραπεζίτες μπορεί να μην έχουν δανειακό ρίσκο πλέον στον Ελλάκτωρ, καθώς έχει μεταφερθεί στους ομολογιούχους μέσω του τίτλου των 650 εκατ. ευρώ που σήμερα έχει απόδοση 8,8% στις 92,3 μονάδες βάσης.
Ωστόσο έχουν χορηγήσει εγγυητικές 880 εκατ. εκ των οποίων τις 300-350 εκατ. τις έχει δώσει η Εθνική τράπεζα.
Οι τράπεζες ζητούν από τους βασικούς μετόχους να τα βρουν, δηλαδή την Greenhill με 25,58%, την Reggeborgh με ποσοστό 14,5% καθώς και τον Λ. Μπόμπολα με ποσοστό 12,55%.

Στις 10 Μαρτίου λήγει η περίοδος εξάσκησης της option του Μπόμπολα από την Reggeborgh…

O ολλανδικός όμιλος Reggeborgh πριν ακριβώς 6 μήνες ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει option με τον μέτοχο του Ελλάκτωρ Λεωνίδα Μπόμπολα για να αποκτήσει τις μετοχές του 12,55%.
Στις 10 Μαρτίου 2021 αυτή η 6μηνη περίοδος λήγει.
Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι δεν θα εξασκηθεί η option και είτε η Reggeborgh θα πάρει νέα παράταση για τρεις μήνες, είτε θα ακυρωθεί, οι μετοχές θα μείνουν στην κυριότητα Μπόμπολα και η Reggeborgh δεν αποκτάει το 12,55% και παραμένει με το 14,5% που κατέχει επίσημα.
Είναι απορίας άξιο πάντως γιατί η πλευρά Μπόμπολα δεν δημοσιοποιεί την σύμβαση της option με την Reggeborgh και μάλιστα καταβάλλει νομικό αγώνα ώστε να μην δημοσιοποιηθεί όπως ζητάει η πλευρά της Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης