Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χαμηλή αποτίμηση για Intralot USA από την συμφωνία με ομολογιούχους

Χαμηλή αποτίμηση για Intralot USA από την συμφωνία με ομολογιούχους

Τι δείχνει η σύγκριση με τη συμφωνία MGM - Entain

Σχετικά Άρθρα

Η αμερικανική θυγατρική εκδίδει τα νέα ομόλογα 205 εκατ. ευρώ και συμπεριλαμβάνεται στην αποτίμηση υποστηρίζει η εταιρεία
Οι ομολογιούχοι της Intralot 2021-2024 παίρνουν το “πετράδι” του στέμματος είτε μέσω ομολόγων, είτε μετοχών (Ιntralot USA), αλλά όχι και οι μέτοχοι της Intralot.
Καθώς η θυγατρική στις ΗΠΑ αποτιμάται περι τα 568 εκατ. ευρώ - όταν πρόσφατη προσφορά σε μεγάλη ομοειδή εταιρεία του κλάδου πραγματοποιήθηκε με πολλαπλασιαστή Εbidta 18 (Βλεπε προσφορά MGΜ προς Entain 11 δις. λίρες).
Σημαντικό μέρος της συμφωνίας, πάντως, είναι ότι, η εταιρεια από το “κούρεμα” θα μειώσει το χρέος απο 113 έως 200 εκατ. ευρώ μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους ομολογιούχους.
Αυτό είναι τα δυο κύρια σημεία της συμφωνίας που παρουσίασε χθες η Intralot, ύστερα απο τις πολύμηνες συζητήσεις με τους ομολογιούχους.
Συγκεκριμένα, η Intralot συμφώνησε

α) κούρεμα του κεφαλαίου κατά 18% για το ομόλογο λήξης 2021, ύψους 250 εκατ. ευρώ με κουπόνι 6,75% καθώς οι κάτοχοι - σε ποσοστό 75% - θα ανταλλάξουν τα ομόλογα με νέες ομολογίες αξίας 205 εκατ. ευρώ λήξης 2025 με εκδότη, όμως, την αμερικανική θυγατρική την Intralot Ιnc.
Τα νέα ομόλογα θα έχουν επιτόκιο 5,90% το πρώτο και δεύτερο χρόνο, 7% τον τρίτο και 7,25% έπειτα.
Ο Όμιλος, όπως αναφέρεται στην συμφωνία, θα έχει επίσης τη δυνατότητα να προχωρήσει σε κεφαλαιοποίηση τόκων, με επιτόκιο πληρωμής σε είδος (payment-in-kind interest rate) 8,75%, αντί για το πληρωτέο επιτόκιο (cash interest rate), σε κάθε περίοδο αποπληρωμής τόκων.

β) για το ομόλογο λήξης 2024, ύψους 473 εκατ. ευρώ, η πρόταση προς τους κατόχους είναι να ανταλλάξουν εθελοντικά τα ομόλογα τους με την απόκτηση ποσοστού μέχρι 49% σε μια Ολλανδική θυγατρική, μητρική της Intralot Ιnc.
Στην δεύτερη ανταλλαγή, μάλιστα, συμμετέχουν ομολογιούχοι του ομολόγου 2024 με ποσά 68 εκατ. ευρώ, οι οποίοι θα αποκτήσουν το 18,7% της Top Co όπως αποκαλείται η μητρική της Αμερικανικής Θυγατρικής Ιntralot Ιnc.
Σε περίπτωση που η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή, η εταιρεία θα πληρώνει τους τόκους για τα εναπομείναντα ομόλογα.
Σε σύγκριση με τους προηγούμενους τόκους, και για τα δυο ομόλογα η Intralot εξοικονομεί ένα ποσό 14 εκατ. ευρώ καθώς πριν κατέβαλλε ετησίως 42 εκατ. ευρώ τόκους.
Οι ομολογιούχοι που θα συμφωνήσουν ( Βack stop Commitment ) στην ανταλλαγή θα λάβουν μετρητά 4-7,7,5% επι του ποσού που θα συμφωνηθεί (back stop amount )
Επίσης, τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν θα έχουν ως εγγυήσεις τις εταιρείες Top Co, την Ολλανδική θυγατρική που θα δημιουργηθεί, μητρική της αμερικανικής Intralot Inc, και της Intralot Tech Μονοπρόσωπη ( με βάση της νομοθεσία της Ελλάδος )

Χαμηλή η αποτίμηση της Intralot USA

Όταν οι κάτοχοι ομόλογων αξίας 68 εκατ. ευρώ αποκτούν το 18,7% της μητρικής της Intralot Ιnc προκύπτει μια αποτίμηση 363 εκατ. ευρώ για το
100 %.
Η απάντηση της εταιρείας είναι ότι, πραγματοποιήθηκε μια δύσκολη άσκηση καθώς στην αξία ; υπολογίζεται το νέο χρέος (205 εκατ. ευρω) συν τα 363 εκατ. ευρώ συν τα μετρητά που θα έχει.
Η Αμερικανική θυγατρική, όμως, στο πρώτο 9μηνο εμφάνισε 36,8 εκατ. ευρώ κέρδη Ebidta και τζίρο 135 εκατ. ευρώ, ενω για το σύνολο του έτους υπολογίζεται πως τα κέρδη Ebidta θα ανέλθουν σε 50 εκατ. ευρώ.
Σε μια πρόσφατη συναλλαγή – η οποία δεν είναι άμεσα συγκρίσιμη – η MGM προσέφερε 11 δις. λίρες για την Entain ή 18 φορές τα κέρδη Ebidta.
Βεβαίως, τα μεγέθη μεταξύ της Intalot και της Εntain ( πρώην GVC ) είναι διαφορετικά, ωστόσο η ανάπτυξη του αθλητικού στοιχήματος στις ΗΠΑ, ανάγκασε πρόσφατα την εταιρεία καζίνο ΜGM να προσφέρει 11 δισ. ευρώ προκειμένου να φέρει στις ΗΠΑ την διαδικτυακή τεχνολογία ώστε να καρπωθεί απο την απελευθέρωση της νέας μεγάλης στοιχηματικής αγοράς που δημιουργείται στην Αμερική.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης