Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Invesco σχεδιάζει… κίνητρα για μετόχους, εργαζομένους στον Ελλάκτωρα – Γιατί εξάσκησε την option;

Η Invesco σχεδιάζει… κίνητρα για μετόχους, εργαζομένους στον Ελλάκτωρα – Γιατί εξάσκησε την option;
Η μάχη της διεκδίκησης του Ελλάκτωρα θα πρέπει να φύγει από το πεδίο των option και να εισέλθει στην φάση των πραγματικών μετοχών - Η Reggeborgh να ανοίξει τα χαρτιά της
Σχετικά Άρθρα

Η Invesco των εφοπλιστών Καυμενάκη και Μπάκου εξάσκησε την option του 18,33% των μετοχών του Ελλάκτωρα ή 39,28 εκατ μετοχές και πλέον θα κατέχει μαζί με το 5% που ήδη έχουν αποκτήσει το 23,33% του Ελλάκτωρα.
Οι αμφιβολίες που υπήρχαν εάν θα εξασκήσει ή όχι… την option εάν θα αγοράσει τις μετοχές των αδερφών Καλλιτσάντση και εάν το Farallon αποπληρωθεί… δεν υπάρχουν.
Η option στις 12 Ιανουαρίου εξασκήθηκε και θα περάσει μέσω του χρηματιστηρίου υπό την μορφή πακέτου 39,28 εκατ μετοχών στις 13 Ιανουαρίου 2021 ή το αργότερο 14 Ιανουαρίου 2021 (η νομοθεσία ορίζει περίοδο δύο ημερών).
Η Invesco εξάσκησε την option γιατί ήθελε να καταδείξει στην αγορά ότι θα διεκδικήσει σοβαρά τον Ελλάκτωρα.
Να σημειωθεί ότι η Reggeborgh ο έτερος διεκδικητής του Ελλάκτωρα κατέχει 14,23% των μετοχών αλλά ακόμη δεν έχει ενεργοποιήσει την option του 12,5% του ποσοστού δηλαδή που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας.
Δυνητικά κατέχει το 26,73% των μετοχών του Ελλάκτωρα.
Ωστόσο η μάχη της διεκδίκησης του Ελλάκτωρα θα πρέπει να φύγει από το πεδίο των option και να εισέλθει στην φάση των πραγματικών μετοχών.

Η Invesco εξετάζει κίνητρα για μετόχους και εργαζομένους

Η Invesco αναμένεται να παρουσιάσει τις προσεχείς ημέρες το σχέδιο της για την οικονομική ανάταξη και ισχυροποίηση του Ελλάκτωρα.
Θα περιλαμβάνει ένα σχέδιο προσέλκυσης των υπολοίπων μετόχων με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, όχι μόνο το ομολογιακό ή πιθανή δημόσια πρόταση αλλά και άλλους σχεδιασμούς που θα δείξουν ότι θέλει την μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη από τους μετόχους.
Η Invesco θα ήταν διατεθειμένη να αγοράσει το 14,23% των μετοχών που κατέχει άμεσα η Reggeborgh εάν κερδίσει στην κούρσα διεκδίκησης του Ελλάκτωρα.
Επίσης θα προσεγγίσει τις τράπεζες και τα αμοιβαία τους κεφάλαια τα οποία κατέχουν περίπου το 5% των μετοχών ειδικά Eurobank και Alpha bank έχουν τις περισσότερες μετοχές Ελλάκτωρα.
Θα περιλαμβάνει ένα επιχειρηματικό πλάνο που θα παρουσιάζει τους στόχους στους βασικούς επιχειρηματικούς άξονες του Ελλάκτωρα.
Θα περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου στον Ελλάκτωρα μεταξύ 50 και 70 εκατ ευρώ.
Θα περιλαμβάνει κινητροδοσία στους εργαζομένους με stock option και άλλα bonus ώστε να υποστηρίξουν το σχέδιο επιχειρηματικής ανάκαμψης του Ελλάκτωρα που έχει καλά περιουσιακά στοιχεία αλλά πρέπει να κλείσει κάποιες εκκρεμότητες.
Στην Invesco θεωρούν ότι η μάχη τώρα ξεκινάει στον Ελλάκτωρα ο οποίος πρέπει να παραμείνει αυτόνομος, να ενισχυθεί κεφαλαιακά και να αποκτήσει ξανά προστιθέμενη αξία.
Εάν το σχέδιο της Invesco υλοποιηθεί γιατί και η Reggeborgh είναι ακόμη στο παιχνίδι της διεκδίκησης… τότε δεν θα αποκλειόταν η μετοχή του Ελλάκτωρα να διπλασιαστεί μετά την αύξηση κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης