Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΡΓΟΣΕ: Έρχονται δημοπρατήσεις έργων 690 εκατ. ευρώ

tags :
ΕΡΓΟΣΕ: Έρχονται δημοπρατήσεις έργων 690 εκατ. ευρώ
Μετά την νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο - Ροδοδάφνη, η ΕΡΓΟΣΕ προχωρά σε νέες δημοπρατήσεις έργων, σε δύο φάσεις.
Μετά την νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο - Ροδοδάφνη, η ΕΡΓΟΣΕ προχωρά σε νέες δημοπρατήσεις έργων, σε δύο φάσεις.
Ειδικότερα στην πρώτη, θα προχωρήσει στη δημοπράτηση περίπου δέκα διαγωνισμών για τους οποίους υπάρχουν οριστικές μελέτες, με προϋπολογισμό 690 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για έργα «που αποτελούν στην πλειοψηφία τους αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου και την εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών».
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η κατασκευή της Β' φάσης του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών και η σύνδεση με το μετρό (προϋπολογισμού 40 εκατ.), η αναβάθμιση του τμήματος Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) - Οινόη (προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ), η αναβάθμιση και ηλεκτροκίνηση του τμήματος Μουριές - Προμαχώνας (85 εκατ.), η κατασκευή της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ροδοδάφνη - Ρίο (117 εκατ. ευρώ), η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη (57 εκατ.), η αναβάθμιση της υφιστάμενης γραμμής Λάρισας - Βόλου (71 εκατ.) κ.ά.
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ ανέφερε ακόμα ότι θα προχωρήσουν με τη διαδικασία του «ανταγωνιστικού διαλόγου» έξι σημαντικά έργα που διασυνδέουν τα λιμάνια της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 δισ. ευρώ.
Τα έξι έργα που προωθούνται με τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι η σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με το λιμάνι της Πάτρας (514 εκατ. ευρώ), η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Τοξότες (η ανατολική σιδηροδρομική Εγνατία) με προϋπολογισμό 1,3 δισ. ευρώ, το τμήμα Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο (815 εκατ. ευρώ), η σύνδεση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» με τα λιμάνια της Ραφήνας (300 εκατ. ευρώ) και του Λαυρίου (380 εκατ.), και η σύνδεση του έκτου προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (OΛΘ) με το δίκτυο, προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης