Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να κατεβάσει σήμερα 17/12 το διακόπτη στη Χαλυβουργική η ΔΕΗ - Στα άκρα η ενδοοικογενειακή κόντρα

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να κατεβάσει σήμερα 17/12 το διακόπτη στη Χαλυβουργική η ΔΕΗ - Στα άκρα η ενδοοικογενειακή κόντρα
Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της οικογένειας για την Χαλυβουργική είναι μεγάλη και η απόφαση, η οποία αναμένεται να εκδοθεί μέρι το τέλος του μήνα δεν αποκλείεται να κρύβει εκπλήξεις.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατεβάσει σήμερα 17/12/2018 το διακόπτη η ΔΕΗ στην Χαλυβουργική καθώς λήγει η προθεσμία που έδωσε η Επιχείρηση στην βιομηχανία για την παρουσίαση προτάσεων σε σχέση με το υπέρογκο χρέος των 31,8 εκατ ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και η προθεσμία που δόθηκε από τη ΔΕΗ για την κατάθεση σοβαρών προτάσεων ήταν την προηγούμενη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, εντούτοις κανένας εκπρόσωπος της Χαλυβουργικής, δεν προσήλθε, με αποτέλεσμα οι διακόπτες, εκτός απροόπτου της ΔΕη να κατέβουν σήμερα.
Την πρόθεση του για όσα θα ακολουθήσουν στην βιομηχανία, έδωσε χτες με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πατριάρχης της οικογένειας, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων πως αισθάνεται πολύ άσχημα για τη δικαστική διαμάχη στην οποία βρίσκεται με τους γιους του, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτημα δικαστικής συμπαράστασης επικαλούμενοι μεταξύ άλλων «βαρύτατη ψυχοδιανοητική έκπτωση» του πατέρα τους και για ανάγκη προστασίας των συμφερόντων του «που πλήττονται από επιτήδειους».
Αναφερόμενος στα παιδιά του σχολίασε πως «τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν.
Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο, και είναι σωστό, ότι σε μια οικογένεια η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη συντηρεί και η τρίτη τα χάνει».
Αναφερόμενος στη Χαλυβουργική, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ανέφερε πως ο τζίρος της εταιρείας έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση και πρόσθεσε πως «η Χαλυβουργική μπορεί να αξιοποιηθεί αλλά με άλλον τρόπο, όχι ως χαλυβουργία. Πρέπει να αναζητήσει νέα δραστηριότητα και να κάνει νέα αρχή. Δεν υπάρχει σήμερα οπουδήποτε στον κόσμο τράπεζα που να δέχεται να χρηματοδοτήσει μια χαλυβουργία. Ο μόνος λόγος για τον οποίο η εταιρεία παραμένει εν ζωή είναι για την προστασία των εργαζομένων. Διαφορετικά θα είχε κλείσει προ πολλού.»

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: Δεν ήταν του πατέρα μας η συνέντευξη

Σε ανακοίνωσή τους τα αδέλφια Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αμφισβητούν το γεγονός να έδωσε συνέντευξη ο πατέρας τους Κωνσταντίνος.  
Συγκεκριμένα τα δύο αδέλφια δηλώνουν πως «η “συνέντευξη” που υποτίθεται ότι έδωσε ο πατέρας μας στη εφημερίδα Καθημερινή, ενώ εκκρεμεί και αναμένεται η έκδοση της απόφασης στη δίκη για τη θέση του σε δικαστική συμπαράσταση, μας προκαλεί έκπληξη και οργή.
Από το  -πλήρως αναληθές- περιεχόμενο της συνέντευξης προκύπτει ξεκάθαρα ότι η κατασκευή της αποσκοπεί αποκλειστικά αφενός στην άσκηση αθέμιτης επιρροής ενόψει της δικαστικής απόφασης που πρόκειται να εκδοθεί και αφετέρου στην ουσιαστική προαναγγελία του κλεισίματος της Χαλυβουργικής.
Στους επίδοξους σφετεριστές της περιουσίας του πατέρα μας που την επινόησαν, υπενθυμίζουμε ότι, για λόγους που έχουν διαγνωσθεί από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα, είναι αντικειμενικώς αδύνατο να έχει δοθεί οποιαδήποτε συνέντευξη από τον ίδιο και μάλιστα προφορικά. 
Είναι σαφές, επομένως, ότι δόθηκε με μορφή ήδη συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα, για την οποία δημιουργείται μείζον θέμα».

Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης - Αίτηση κατάθεσης προστασίας από τους πιστωτές της

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της οικογένειας για την Χαλυβουργική είναι μεγάλη και η απόφαση, η οποία αναμένεται να εκδοθεί μέρι το τέλος του μήνα δεν αποκλείεται να κρύβει εκπλήξεις.
Και αυτό γιατί η Χαλυβουργική πέρα από τις ζημιές που παρουσιάζει και τις οφειλές τις οποίες έχει (αγγίζουν τα 400 εκατ ευρώ), θεωρείται φιλέτο.
Εκτός από ιδιόκτητο λιμάνι, της έχει δοθεί με απόφαση του ΣτΕ το 2014, άδεια δεύτερου λιμανιού, άδεια για 20.000τμ κλειστές αποθήκες, η δυνατότητα κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 880 MW καθώς και η πολεοδόμηση 6 τετρ.χιλιομετρων οικοπέδου, ενώ διαθέτει και εργοστάσιο σύγχρονης τεχνολογίας του 2009.
Για το λόγο αυτό όπως υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς η Χαλυβουργική, ένα από τα σενάρια που ακούγονται είναι η αίτηση κατάθεσης προστασίας από τους πιστωτές και εν συνεχεία το σπάσιμο της σε «καλή» και «κακή».
Στην καλή θα μεταβιβαστούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της βιομηχανίας και στην κακη οι ζημιές που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης