Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απεβίωσε στα 89 του χρόνια ο ιδρυτής της ΒΙΑΝΕΞ, Παύλος Γιαννακόπουλος

Απεβίωσε στα 89 του χρόνια ο ιδρυτής της ΒΙΑΝΕΞ, Παύλος Γιαννακόπουλος
H ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφάσισε η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της έως και την ημέρα της κηδείας
Έφυγε από τη ζωή, στα 89 του χρόνια, ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, αλλά και πρώην Προέδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλος Γιαννακόπουλος, ενάμιση μήνα μετά το θάνατο του αδελφού του Κώστα.
Ο κ. Γιαννακόπουλος  ήταν χρηματοδότης και πρόεδρος στη χρυσή εποχή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, με την οποία κατέκτησε 6 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, 13 πρωταθλήματα Ελλάδας και 9 κύπελλα, μέχρι το 2012, οπότε και παρέδωσε τη σκυτάλη στον γιο του Δημήτρη.
Σε ανακοίνωσή της η ΒΙΑΝΕΞ αναφέρει ότι αποφάσισε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της έως και την ημέρα της κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται για την εταιρεία ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής.
Παράλληλα, τη θλίψη για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, εξέφρασε τόσο ο πολιτικός, όσο και ο αθλητικός κόσμος.
Τα συλλυπητήριά τους  για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου εξέφρασε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η ΠΑΕ Παναθηναικός, η ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΚΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, η ΚΑΕ Άρης, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ), αλλά και τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ.

Η ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ

«Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της.
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό, τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΒΙΑΝΕΞ..
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «με  πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.
Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή  προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται».
«Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Οι ιδέες του θα δημιουργούν νέες γενιές Παναθηναϊκών

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να έφυγε σήμερα, αλλά οι ιδέες του θα ζουν και θα δημιουργούν νέες γενιές Παναθηναϊκών για πάντα. Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας», καταλήγει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Ένας εμβληματικός ηγέτης που θα ζει για πάντα στις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών

«Το Διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Παύλου Γιαννακόπουλου, που έφυγε από τη ζωή αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη και ξεχωριστές αναμνήσεις στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.
«Ένας εμβληματικός ηγέτης που θα ζει για πάντα στις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΕΣΑΚΕ: Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Π. Γιαννακόπουλου

Τη βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο εκλιπών υπήρξε από τους μεγαλύτερους παράγοντες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
 Ήταν ο δημιουργός της ομάδας του Παναθηναϊκού που κατέκτησε τους έξι ευρωπαϊκούς τίτλους, από τους στυλοβάτες των επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και από τους πρωτοπόρους του επαγγελματικού μπάσκετ στην χώρα μας.
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε σε όλη την διαδρομή της ζωής του, ανθρώπινος, πρόθυμος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του και προσιτός στον πιο απλό άνθρωπο και φίλαθλο.
Ο ΕΣΑΚΕ δεν θα ξεχάσει ποτέ την προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος υπήρξε από τους θεμελιωτές του.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος και την συμπαράσταση τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».
Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ θα παραστεί στην κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου, ενώ πριν την έναρξη της σημερινής (10/6) αναμέτρησης για την τελική φάση των πλέι οφ Παναθηναϊκός Superfoods – Ολυμπιακός θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.
«Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το αντίο Τσίπρα

«Αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον άνθρωπο, τον επιχειρηματία, τον αθλητικό παράγοντα άλλου τύπου, τον θεμελιωτή του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού.
Αφήνει ένα τεράστιο κενό στον ελληνικό αθλητισμό και στις καρδιές όσων ξέρουν να εκτιμούν τη σεμνότητα & την ανιδιοτελή προσφορά», έγραψε ο κ. Τσίπρας στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο Twitter.

Συλλυπητήρια Βούτση για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου

Τη θλίψη του εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης για την απώλεια του Προέδρου της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ και πρώην Προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλου Γιαννακόπουλου, ενάμιση μήνα μετά το θάνατο του αδελφού του Κώστα.
Ο κ. Βούτσης δήλωσε πως  «με λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, λίγο μετά τον χαμό του αδελφού του Κώστα.
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας επιτυχημένος Έλληνας φαρμακοβιομήχανος, ο οποίος προσέφερε στην Ελλάδα επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας κι άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα και την ανάπτυξη.
Επίσης, ως Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έφερε στην Ελλάδα έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης στο μπάσκετ.
Στους οικείους του, στην οικογένεια των εργαζομένων της ΒΙΑΝΕΞ και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Ένωση Κεντρώων: Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας από τους πρωτοποριακούς επιχειρηματίες

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας από τους πρωτοποριακούς επιχειρηματίες και προσέφερε στην ελληνική οικονομία», αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά της η Ένωση Κεντρώων.
Ειδικότερα, η Ένωση Κεντρώων αναφέρει τα εξής:
«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου και στους οικείους του.
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας από τους πρωτοποριακούς επιχειρηματίες και προσέφερε στην ελληνική οικονομία.
Οφείλουν η οικογένεια του και οι συνεργάτες του, να συνεχίσουν αυτή την πορεία και να τιμήσουν το έργο και την προσφορά του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης