Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μεγάλη «ανακατώστρα» στην Άπω Ανατολή το Oasis Invesment που είναι short στην Folli Follie

tags :
Μεγάλη «ανακατώστρα» στην Άπω Ανατολή το Oasis Invesment που είναι short στην Folli Follie
Πάντως είναι ενδιαφέρον ότι η Folli Follie έχει στοχοποιηθεί για την παρουσία της στην Νοτιανατολική Ασία και το hedge fund Oasis δραστηριοποιείται σε ευρύτερη περιοχή.
Πρωτίστως τι σημαίνει ανακατώστρα;
Συνήθως χρησιμοποιούμε αυτή την σχεδόν ξεχασμένη λέξη για να προσδιορίσουμε κυρίως αυτόν ή αυτήν που ανακατεύεται σε πολλές υποθέσεις, μπερδεύει καταστάσεις και γενικώς έχει πονηρούς σκοπούς.
Εφόσον εξηγήσαμε τι σημαίνει ανακατώστρα, πάμε να δούμε το hedge fund Oasis Investment.
Ιδρύθηκε το 2002 στο Χόνγκ Κονγκ και έκτοτε τα έβαλε με την Pasona Group, την πήγε στα δικαστήρια στην Ιαπωνία και ζητούσε να δημοσιεύσει τα πρακτικά των διοικητικών συμβουλίων, καθώς υπήρχαν ανησυχίες για την εταιρική διακυβέρνηση και συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη του ομίλου Pasona.
Επίσης, τα έβαλε με την GMO στην οποία το Oasis είναι μέτοχος μειοψηφίας με 7,22%.
Ζήτησε έκτακτη γενική συνέλευση ζητώντας να υπάρξουν αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση, ενώ εναντιώθηκε και σε κάποιες κινήσεις εξαγορών.
Το hedge fund Oasis Investment εμφανίζεται στην Folli Follie με 0,90% επί των μετοχών, με short θέση από την Oasis Investment II Master fund που έχει έδρα τα νησιά Cayman, είναι δηλαδή off shore εταιρία.
Με βάση ενδείξεις το Oasis έχει ιδιαίτερα επιθετική στρατηγική.
Πάντως, είναι ενδιαφέρον ότι η Folli Follie έχει στοχοποιηθεί για την παρουσία της στην Νοτιανατολική Ασία και το hedge fund Oasis δραστηριοποιείται σε ευρύτερη περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης