Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Λίστα «κλειστών» καταστημάτων της Folli Follie έδωσε η Quintessential - Ανεξάρτητο έλεγχο και έρευνα συναλλαγών ζήτησε η Επ. Κεφαλαιαγοράς - Στο -30% η μετοχή

Λίστα «κλειστών» καταστημάτων της Folli Follie έδωσε η Quintessential - Ανεξάρτητο έλεγχο και έρευνα συναλλαγών ζήτησε η Επ. Κεφαλαιαγοράς - Στο -30% η μετοχή
Η Quintessential εξαπολύει νέες βολές για πλασματικά στοιχεία της Folli Follie
(upd7) Σε νέα απάντηση στα όσα αναφέρει η Folli-Follie στην ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο προχώρησε σήμερα 7 Μαίου 2018 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος η Quintessential, οδηγώντας σε νέο κύμα πωλήσεων στην μετοχή της Folli Follie που υποχωρεί -29,98% στα 7,52 ευρώ και όγκο 2 εκατ μετοχές.
Η Quintessential αφού επανέρχεται στο θέμα των κλειστών καταστημάτων που εμφανίζονται ως ανοικτά δίνοντας μάλιστα όλη τη λίστα καταστημάτων που είναι ανοικτά και κλειστά εξαπολύει νέες βολές για πλασματικά στοιχεία.
Ειδικότερα σε ότι αφορά στους ορκωτούς επισημαίνει ότι η Ecovis δεν είναι 18η ελεγκτική στον κόσμο και επισημαίνει ότι μόνο 4 εταιρίες σε ολόκληρη την Ευρώπη με τζίρο άνω του 1 δις ευρώ ελέγχονται από μια τέτοιου μεγέθους εταιρία.
Η Quintessential επισημαίνει ότι η ελληνική εισηγμένη δεν δίνει καμία απάντηση για την εταιρία ορκωτών που ελέγχει τη θυγατρική FF Group Sourcing Limited που έχει την πλειοψηφία του ενοποιημένου τζίρου του ομίλου και συγκεκριμένα την but Chung and Partners που έχει δύο ελεγκτές όλους κι όλους.
Το fund παραθέτει τις παρατηρήσεις του απαντώντας στους ισχυρισμούς της εταιρείας,
Στο σημείο με τα ταμειακά διαθέσιμα σημειώνει πως ο τόκος για 328 εκατ. ευρώ είναι μόλις 229 χιλ. ευρώ που σημαίνει πως το επιτόκιο είναι μόλις 0,07%.
Το fund αναφέρει πως στην τελευταία τηλεδιάσκεψη την περασμένη εβδομάδα απάντησε σε ερώτημα αναλυτή για το που βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του η απάντηση ήταν διφορούμενη καθώς έλεγε «στην Ευρώπη και την Ασία».
Μια γρήγορη ματιά στην FF Group Sourcing Limited θα δείξει ότι 217 εκατ. ευρώ σε μετρητά (66%) διατηρούνται στην Ασία, καθώς εμφανίζονται στο υπόλοιπο του ομίλου FF Sourcing Limited, θυγατρική της FF στην Ασία.
Αναφορικά με τις ταμειακές ροές σημειώνει πως η δήλωση της FF επιβεβαιώνει ουσιαστικά τα καταφανή ζητήματα ταμειακών ροών που έχει επισημάνει και ανάμεσα στις παρατηρήσει τονίζει πως «για λόγους σαφήνειας, αναφέρουμε ότι λίγοι αναγνώστες παρατήρησαν ότι η FF έχει μεγάλο μέγεθος επενδύσεις μετοχικού κεφαλαίου στο Du Fry. Συμφωνούμε ότι αυτή η επένδυση μπορεί να ρευστοποιηθεί από την FF  και να φέρει  προσωρινή βελτίωση της θέσης ρευστότητας».
Επίσης το Fund δημοσιεύει πίνακα με τα καταστήματα στην Κίνα και κάνει παρατηρήσεις για το αν τα βρήκε ανοικτά ή κλειστά.
Το αμερικάνικο fund δίνει αναλυτικά στοιχεία για την ελληνική εταιρία και τα καταστήματά της και αναμένει από τη FF να δώσει τα δικά της στοιχεία στη δημοσιότητα.   

Στις 9/5 οι ανακοινώσεις από την Επίτροπή Κεφαλαιαγοράς

Την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο ανεξάρτητος ελεγκτικός οίκος που θα ελέγξει τις καταστάσεις της Folli Follie για τη χρήση του 2017.
Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση της διοίκησης της Folli Follie με στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την τελευταία να αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά ελέγχων στην εταιρία Folli Follie, στον ορκωτό ελεγκτή της εταιρίας αλλά και στην Επενδυτική Εταιρία Quintessential.
Ειδικότερα θα αναθέσει σε άλλο ορκωτό ελεγκτή να ελέγξει τις οικονομικές καταστάσεις του 2017 και σε διάστημα 3 μηνών να βγάλει πόρισμα εάν τα στοιχεία που παρουσιάζει η Quintessential.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ QUINTESSENTIAL ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ - Όλη Η λίστα καταστημάτων της Folli που κατά την Quintessential είναι κλειστά και ανοικτά στο επισυναπτόμενο αρχείο


«Ασανσέρ» η μετοχή της Folli Follie - Ποιον περιμένει η αγορά να δει να βγαίνει αγοραστής

Ανάκαμψη από τα χαμηλά του -30% αλλά με έντονες διακυμάνσεις λόγω του trading καταγράφει η μετοχή της Folli Follie.
Οι αναλυτές άλλωστε περίμεναν σήμερα έντονη μεταβλητότητα, αφού τα δύο συνεχόμενα limit down θα άνοιγαν την όρεξη των βραχυπρόθεσμων επενδυτών.
Έτσι από τα 7,52 ευρώ χαμηλό ημέρας, η μετοχή έφτασε μέχρι και τα 8,80 ευρώ για να κάνει μία μεγάλη βουτιά μέχρι τα 8 ευρώ.
Στις 13:00 ήταν στα 8,68 ευρώ με απώλειες 20% και όγκο 1,48 εκατ. τεμάχια.
Αυτό που αναμένει η αγορά είναι αν έχει υπάρξει παρέμβαση του βασικού μετόχου, αν δηλαδή έχει σήμερα αγοράσει μετοχές.
Υπενθυμίζεται πως είχε πουλήσει πριν από ένα χρόνο το 1,71% του μετοχικού κεφαλαίου σε ξένους στα 20 ευρώ μία συναλλαγή συνολικής αξίας 23 εκατ. ευρώ.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως αν θέλει να δείξει έμπρακτα τη στήριξη θα πρέπει να είναι σήμερα μεταξύ των βασικών αγοραστών.
Άλλωστε στα 7,52 ευρώ θα μπορούσε να αγοράσει σχεδόν όλες τις μετοχές που πούλησε και να έχει σημαντικό όφελος από τη διαφορά μεταξύ τιμή αγοράς και τιμή πώλησης.

Ανεξάρτητο έλεγχο των λoγιστικών καταστάσεων του 2017 ζητά η Επ. Κεφαλαιαγοράς από τη Folli Follie - Διερευνόνται και οι συναλλαγές της 4ης/5

Ανεξάρτητο έλεγχο των λoγιστικών καταστάσεων του 2017 ζητά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τη Folli Follie, με αφορμή την έκθεση του επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς εν γένει αλλά και την προστασία των συναλλασσόμενων σε αυτήν, θα προβεί στις παρακάτω ενέργειες:
1. Θα ζητήσει από την εισηγμένη εταιρεία, να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG προέρχεται εκτός Ελλάδος.
Ως προς τον ανεξάρτητο έλεγχο θα τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, για τα δε αποτελέσματά του, θα υπάρξει ανακοίνωση στο επενδυτικό κοινό.
2. Έχει ζητήσει από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, ως αρμόδιας Αρχής για τον έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, να προβεί σε κατά προτεραιότητα ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG επί των οικονομικών της καταστάσεων, για την οικονομική χρήση 2017.
3. Θα ζητήσει από το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management να προβεί σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην ως άνω έκθεση, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία.
4. Όπως κατά πάγια πρακτική πράττει σε περιπτώσεις σημαντικής διακύμανσης κινητών αξιών εκδοτών, έχει ήδη ξεκινήσει διερεύνηση των συναλλαγών της μετοχής της FFG, περιλαμβανομένων και των ανοιχτών πωλήσεων επ’ αυτής, από την Παρασκευή 4/5/2018.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Επίκειται παρέμβαση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Παρέμβαση μεγάλης κλίμακας επίκειται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία έχει αποφασίσει να μην θέσει την μετοχή της Folli Follie εκτός διαπραγμάτευσης.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο σήμερα 7 Μαΐου 2018 θα ανακοινώσει μια σειρά ελέγχων στην εταιρία Folli Follie, στον ορκωτό ελεγκτή της εταιρίας αλλά και στην Επενδυτική Εταιρία Quintessential που προκάλεσε το χρηματιστηριακό σοκ κλειδώνοντας την μετοχή της Folli Follie στο limit down.
Με βάση έγκυρες πληροφορίες ήδη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε να ελέγξει τα στοιχεία του ορκωτού ελεγκτή ώστε να διαπιστώσει εάν υπάρχουν παραλείψεις.
Ταυτόχρονα θα αναθέσει σε άλλο ορκωτό ελεγκτή να ελέγξει τις οικονομικές καταστάσεις του 2017 της Folli Follie και σε διάστημα 3 μηνών να βγάλει πόρισμα εάν τα στοιχεία που παρουσιάζει η Quintessential έχουν βάση.
Ταυτόχρονα θα ζητήσει από την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει την Quintessential ενώ η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ζητήσει από το επενδυτικό fund να προσκομίσει όλα τα στοιχεία που έχει για την Folli Follie.
Για την μετοχή η οποία κατακρημνίστηκε με απώλειες -30% την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 η απόφαση είναι να συνεχίσει να διαπραγματεύεται.
Εάν τεθεί η μετοχή εκτός διαπραγμάτευσης δεν θα μπορέσει να επανέλθει στο ταμπλό του χρηματιστηρίου πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την Follie Folllie δηλαδή μετά από 3 μήνες.
Οπότε η μετοχή πρέπει να συνεχίσει να διαπραγματεύεται.
Εν τω μεταξύ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εάν βρει οτιδήποτε επιλήψιμο θα επιβάλλει πολύ αυστηρές ποινές ειδικά στην εταιρία Folli Follie .

Τι αναφέρει σε νέα ανακοίνωση της η εταιρία Folli Follie

«Mε μεγάλη αγανάκτηση και θυμό αναφέρομαι στα γεγονότα που έχουν προκύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ως αποτέλεσμα της άδικης επίθεσης που δέχεται το brand FOLLI FOLLIE και κατ' επέκταση ο Όμιλος FF Group από ομάδα κερδοσκόπων, οι οποίοι βάσει οργανωμένου σχεδίου επέφεραν πλήγμα και ζημία στον όμιλο και στους μετόχους του, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.  
Με την παρούσα δήλωσή μου, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους μετόχους, τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, τις συνεργαζόμενες τράπεζες και τους εργαζομένους του Ομίλου μας, ότι θα λάβω αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της εμπιστοσύνης προς την εταιρεία που μετρά 35 χρόνια επιτυχημένης πορείας.
Το όραμα μας για τον Όμιλο FF Group θα παραμείνει δυνατό και δεν θα επιτρέψω να κλονιστεί περαιτέρω με τις κερδοσκοπικές προθέσεις μιας ομάδας που έχει ως φιλοσοφία να σορτάρει μετοχές και να επιχειρεί να καταστρέψει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής πολλών χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται, στηρίζουν και  εμπιστεύονται τον Όμιλό μας.
Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύομαι
1) να ενημερωθούν πλήρως εντός της αυριανής ημέρας σε ήδη προγραμματισμένη συνάντηση οι εποπτικές αρχές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και να τεθούν υπόψη τους όλα τα στοιχεία που διαψεύδουν το περιεχόμενο της επίμαχης έκθεσης, καθώς και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί
2) να ακολουθήσει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και να τεθεί στην διάθεση όλων αναλυτική λίστα των σημείων πώλησης (POS) του brand Folli Follie, από την οποία προκύπτει πόσο αβάσιμοι είναι οι ισχυρισμοί που έγιναν σημαία στην επίμαχη έκθεση της Παρασκευής  και
3) από αύριο το πρωί να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει».

Ποια είναι η Quintessential Capital Management που χτυπάει στα ίσια την Folli Follie;

Δύο Ινδοί, οι Anupam Maheshwari και Siddharth Panjwani, ήταν αρκετοί για να βυθίσουν το ελληνικό χρηματιστήριο με μια 32σέλιδη έκθεση που κατηγορούσε ευθέως μια ελληνική εισηγμένη, τη Folli Follie για ψευδή στοιχεία.
Η Quintessential Capital Management με έδρα την 330 Madison Avenue, 6th Floor New York, NY 10017 U.S.A. ταρακούνησε την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
Η έκθεση της Quintessential Capital Management (μέλος του Forbes Finance Council) έπεσε σαν κεραυνός στην ελληνική αγορά, μόλις τρία χρόνια μετά το προηγούμενο "χτύπημα" του fund σε άλλη ελληνική εταιρεία, την Globo, εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά (ΑΙΜ) του χρηματιστηρίου του Λονδίνου.
To 2015, η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία λογισμικού Globo, η οποία ξεχώριζει για τις επιδόσεις της, κατέρρευσε.
Τότε ήταν μια άλλη έκθεση της Quintessential Capital Management, η οποία ανέφερε πως η Globo εμφάνιζει υπέρογκα και εκτός πραγματικότητας έσοδα, εμπορικούς συνεργάτες και πελάτες και πολλά άλλα.
Το QCM δηλώνει πάντως ένα long / short παγκόσμιο ταμείο συμμετοχών.
Όπως διευκρινίζουν οι ιδρυτές της, επενδύουν μέσω ενός συγκεντρωμένου χαρτοφυλακίου τίτλων υψηλής ποιότητας που αποκτώνται ευκαιριακά όταν ο φόβος ή η αβεβαιότητα δημιουργούν ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ τιμής και εγγενούς αξίας.
Η ουδέτερη δραστηριότητά της στην αγορά επικεντρώνεται στις "ακτιβιστικές ανοικτές πωλήσεις", με τις οποίες επιδιώκουν να αποκαλύψουν και να εκθέσουν βαθιά προβληματικές εταιρικές καταστάσεις (π.χ. απάτες, παράνομη δραστηριότητα, αποτυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα κ.λπ.) μέσω διερευνητικών εργασιών τελευταίας τεχνολογίας.
Έτσι, δεν κάνει εντύπωση που το fund εμφανίζεται short στη μετοχή της Folli Follie, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ οι επιδόσεις του το δίμηνο Φεβρουαρίου - Μαρτίου (Απριλίου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη) είναι απογοητευτικές.
Όπως η ίδια η διοίκηση των δύο Ινδών ανακοίνωσε, τόσο το χαρτοφυλάκιο NIFTY όσο και το CNXMIDCAP κατέγραψαν απόδοση -3,54% και -4,62% ​​αντίστοιχα το Μάρτιο.
Μέχρι στιγμής, από τις αρχές του 2018 η επίδοση του NIFTY και του CNXMIDCAP ήταν -3,89% και -11,25% αντίστοιχα, ενώ του αμοιβαίου κεφαλαίου ήταν +1,92%.
Αυτή η απόδοση αποτύπωσε μόνο ένα μέρος του κινδύνου σε σύγκριση με την αγορά.
Παρά την αύξηση της παγκόσμιας αβεβαιότητας, ο INDIAVIX (δείκτης μεταβλητότητας) είχε σχετικά περιορισμένη διακύμανση, μεταξύ 12 και 16 π.μ. και έκλεισε τον μήνα στο 12%.
Η απόδοση του ινδικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση 30 μονάδων βάσης τον Μάρτιο.
Οι διακυμάνσεις του δείκτη INR παρέμειναν πολύ περιορισμένες, ενώ για το οικονομικό έτος 2017-18, τα Αμοιβαία Κεφάλαια, NIFTY και CNXMIDCAP κέρδισαν 14,36%, 10,33% και 9,07% με ετήσια πτώση 2,44%, 12,50% και 15,24% αντίστοιχα.
Τέλος, στην ενημέρωση των επενδυτών, το fund επικαλείται την επικείμενη "άγρια", όπως τη χαρακτηρίζει, ​​εκλογική μάχη στην πολιτεία Καρνατάκα στην Ινδία τον Μάιο, τονίζοντας ότι αναμένει ένα άλμα της μεταβλητότητας και είναι τοποθετημένο έτσι ώστε να ωφεληθεί ευκαιριακά από το σημερινό περιβάλλον.

Πρώτη ενημέρωση 12:16 6 Μαίου 2018

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης