Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ροζακέας (Αναπλ. CEO Σαράντη): Η άνοδος του ΑΕΠ το πρώτο βήμα αισιοδοξίας για οικονομία

Ροζακέας (Αναπλ. CEO Σαράντη): Η άνοδος του ΑΕΠ το πρώτο βήμα αισιοδοξίας για οικονομία
Αισιόδοξος για την Ελλάδα δηλώνει στο bankingnews.gr, ο αναπληρωτής  διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής του ομίλου Σαράντη κ. Κώστας Ροζακέας
Αισιόδοξος για την Ελλάδα δηλώνει στο bankingnews.gr, ο αναπληρωτής  διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής του ομίλου Σαράντη κ. Κώστας Ροζακέας, ο οποίος αναφέρει ότι τα χειρότερα πέρασαν για την ελληνική οικονομία.  
Ο κ. Ροζακέας, θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία έστω και με δειλά βήματα εμφανίζει θετικό πρόσημο. 
Ο ίδιος θεωρεί πολύ σημαντική την άνοδο του ΑΕΠ ακόμη και στα επίπεδα του 1% ή 1,5% και σημείωσε ότι αυτό περιμέναμε όλα  αυτά τα χρόνια.
Ο κ. Ροαζακέας κάνει λόγο για το πρώτο σκαλοπάτι της ανάπτυξης, που είναι αναγκαίο τόσο για τη βελτίωση της κατανάλωσης όσο  και της αισιοδοξίας.
Υπογραμμίζει ότι οι εταιρείες μόνο με το θετικό πρόσημο του ΑΕΠ θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν καλύτερα τα πλάνα τους και   να προσδοκούν σε κάτι καλύτερο.
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και οικονομικής διευθυντής αναφορικά με τις προοπτικές του Ομίλου Σαράντη είπε ότι  στοχεύει στην Ανατολική Ευρώπη.
Επισήμανε ότι γίνονται συζητήσεις για εξαγορές και διευκρίνισε ότι είναι αρκετά πρόωρο να ειπωθεί κάτι παραπάνω καθώς ακόμη  βρισκόμαστε στο στάδιο των συνομιλιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Σαράντη προβλέπει ότι το 2017 οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 353 εκατ. ευρώ, έναντι 329,02 εκατ. ευρώ το 2016.
Πάντως ο όμιλος  Σαράντη δεν… ένοιωσε την εγχώρια οικονομική κρίση καθώς από το 2010 μέχρι σήμερα οι συνολικές πωλήσεις  είναι αυξημένες  κατά 60%.
Το 2010 έφθαναν τα 220 εκατ. ευρώ και το 2017 θα ξεπεράσουν τα 350 εκατ. ευρώ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι πωλήσεις στην Ελλάδα το 2016 είχαν σημειώσει άνοδο κατά 16,77% στα 119,76 εκατ. ευρώ και οι ξένες αγορές σημείωσαν αύξηση κατά 18,76% στα 209,26  εκατ. ευρώ έναντι 176,20 εκατ. ευρώ το 2015.
Στο εννεάμηνο του 2017 οι πωλήσεις του ομίλου έφθασαν τα 255,01 εκατ. ευρώ, με την εγχώρια αγορά να σημειώνει αύξηση κατά 6,46%, φθάνοντας τα 95,6 εκατ. ευρώ.
Οι ξένες αγορές είχαν  άνοδο των πωλήσεων κατά 6,18% φθάνοντας τα 159,32 εκατ. ευρώ.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η βελτίωση της εσωτερικής οικονομικής κατάστασης της χώρας ότι θα προσδώσει επιπλέον αξία στον όμιλο  Σαράντη με άνοδο των πωλήσεων και της κερδοφορίας.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης