Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Forthnet, η γυναίκα συγγενής μεγαλοεπιχειρηματία και η είσοδος από το παράθυρο στην τηλεόραση ελεύθερης εκπομπής

tags :
Η Forthnet, η γυναίκα συγγενής μεγαλοεπιχειρηματία και η είσοδος από το παράθυρο στην τηλεόραση ελεύθερης εκπομπής
Οι τρύπες του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες που ανοίγουν την πόρτα σε εταιρίες με υψηλό δανεισμό
Οι ακροβασίες της νομοθεσίας για τις τηλεοπτικές άδειες θεωρητικά μπορεί να επιτρέψει στη Forthnet να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ελεύθερης εκπομπής αν και αυτό δείχνει δύσκολο δεδομένου ότι πρέπει να λάβει τραπεζική ενημερότητα πριν καν υλοποιηθεί η συμφωνία αναδιάρθρωσης δανείων που προβλέπει και την έκδοση ομολογιακού δανείου.
Υπό αυτές τις συνθήκες φαντάζει πιθανό το ενδεχόμενο η Forthnet να αποτελέσει το όχημα που θα χρησιμοποιήσει τρίτος που θα κατέβει στο διαγωνισμό για τις άδειες. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 26 του μηνός ιδρύθηκε Ανώνυμη Εταιρία της οποίας ιδιοκτήτρια εμφανίζεται γυναίκα η οποία έχει συγγενική σχέση με πολύ γνωστό επιχειρηματία με «ενδιαφέροντα» στα ΜΜΕ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η εταιρία ετοιμάζεται να κατέβει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και στη συνέχεια εφ όσον πετύχει το στόχο της να εμφανιστεί ως «λευκός ιππότης» στη Forthnet καλύπτοντας το μετατρέψιμο ομολογιακό των 100 εκ ευρώ γεγονός που θα της εξασφαλίσει και το μετοχικό έλεγχο της εταιρίας.
Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι Wind-Vodafone που έχουν δικαίωμα προτίμησης στο μετατρέψιμο ομολογιακό δεν θα καλύψουν τη συμμετοχή τους δυσκολεύοντας τις όποιες κινήσεις, πράγμα που αυτή τη στιγμή φαντάζει σχεδόν απίθανο. Επισημαίνεται ότι περίπου δύο μήνες πριν και σε ανύποπτο χρόνο η διοίκηση της Forthnet είχε μιλήσει για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που ανοίγονται αποφεύγοντας να λάβει επισήμως θέση για το αν συμμετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πράγμα που κάνει επιμελώς μέχρι σήμερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το παράδοξο με το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες πως αν με κάποιο τρόπο η Forthnet εξασφάλιζε τραπεζική ενημερότητα θα μπορούσε να μετέχει στο διαγωνισμό παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Και αυτό διότι η μητρική εισηγμένη εταιρία έχει ίδια κεφάλαια που ξεπερνούν τα 80 εκ Ευρώ πράγμα που καλύπτει τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Βέβαια σε ενοποιημένη βάση η καθαρή θέση είναι αρνητική. Είναι προφανές ότι η Forthnet μπορεί να εξασφαλίσει την εγγυητική επιστολή των 3 εκ Ευρώ που απαιτείται.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης