Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η οικονομική θέση της Forthnet επιδεινώνεται αλλά οι αμοιβές του διοικητικού συμβουλίου αυξάνονται

tags :
Η οικονομική θέση της Forthnet επιδεινώνεται αλλά οι αμοιβές του διοικητικού συμβουλίου αυξάνονται
Tα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ είδαν τις αμοιβές τους να αυξάνονται
Μπορεί η Forthnet να βρίσκεται επί αρκετό χρονικό διάστημα σε δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά αυτό δεν εμπόδισε την αύξηση των αμοιβών των μελών του ΔΣ το 2015.
Ειδικότερα όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις τα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ είδαν τις αμοιβές τους να αυξάνονται σε 316 χιλ. Ευρώ από 308 χιλ Ευρώ πέρυσι ενώ των μη εκτελεστικών μελών εκτινάχθηκαν στις 267 χιλ Ευρώ από 121 χιλ. Ευρώ και φαίνεται να έχουν καταβληθεί ολοσχερώς σε αντίθεση με τις αμοιβές των Διευθυντικών Στελεχών προς τα οποία υπάρχουν σημαντικές οφειλές.
Και όλα αυτά ενώ οι δύο ορκωτοί ελεγκτές περιγράφουν την εικόνα της εταιρίας με μελανά χρώματα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Όμιλος δεν προχώρησε σε αποπληρωμή δόσεων ύψους € 202,5 εκατ. οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι την ημερομηνία της εκθέσεως ελέγχου ενώ  το σύνολο των μακροπρόθεσμων δανείων του Ομίλου και της Εταιρείας απεικονίστηκαν στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις καιτο σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του Ομίλου και της Εταιρείας υπερβαίνει το σύνολο των κυκλοφορούντων περιουσιακών τους στοιχείων και, ως εκ τούτου, δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.
Επισημαίνεται ότι οι ζημίες το 2015 ξεπέρασαν τα 53 εκ Ευρώ από 43 εκ Ευρώ στην προηγούμενη χρήση ενώ ο όμιλος έχει αρνητικό κεφάλαιο 164 εκ Ευρώ με το σύνολο των υποχρεώσεων να φτάνουν τα 656 εκ Ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης