Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εθνική συνεργασία για να σωθεί η παραγωγική βάση της χώρας ζητάει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

Εθνική συνεργασία για να σωθεί η παραγωγική βάση της χώρας ζητάει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος
Το σύνολο των εταιρειών αντιμετωπίζει προβλήματα στις πληρωμές και στις εισπράξεις
Ένα βήμα πριν την καταστροφή οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας της εφαρμογής των Capital Controls ενώ η σωτηρία τους περνά υποχρεωτικά από ψήφιση των μέτρων που θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση του τραπεζικού συστήματος.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο οποίος σε έρευνά του κατέγραψε ένα προς ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Συνδέσμου.
Το σύνολο των εταιρειών αντιμετωπίζει προβλήματα στις πληρωμές και στις εισπράξεις.
Οι εννέα στις δέκα και σε ποσοστό 94% δεν είναι σε θέση να κάνουν εξαγωγές, σε ποσοστό 92% αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή και στη διάθεση μετρητών.
Τα προβλήματα στις πληρωμές και στις εισπράξεις προέρχονται από τις απαιτήσεις των προμηθευτών για την καταβολή μετρητών σε ποσοστό 94% ,από την αδυναμία εξόφλησης και πληρωμής με επιταγές και από την άρνηση των πελατών να πληρώσουν σε μετρητά σε ποσοστό 88%.
Τα μεγαλύτερο πρόβλημα στις εξαγωγές προέρχονται από τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις στις εγκρίσεις πληρωμών προμηθευτών αλλά και από τις αυξημένες εξασφαλίσεις που ζητούν οι ξένοι προμηθευτές.
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας αναφέρει στην έρευνα του ότι οι επιχειρήσεις δεν είχαν πρώτες ύλες και δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν στα αιτήματα πελατών τους. Ο ΣΒΒΕ με σκληρή γλώσσα απαιτεί να λήξουν τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της πραγματικής οικονομίας. Ζητάει να επικρατήσει η νηφαλιότητα και η εθνική συνεργασία, διαφορετικά, διακυβεύεται το μέλλον της παραγωγικής βάσης τα χώρας ενώ ενέχει τον κίνδυνο απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης