Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ξιφαράς (ΔΕΣΦΑ): Στόχος του ΔΕΣΦΑ η μείωση του ενεργειακού κόστους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά

tags :
Ξιφαράς (ΔΕΣΦΑ): Στόχος του ΔΕΣΦΑ η μείωση του ενεργειακού κόστους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά
Οι επενδύσεις του ΔΕΣΦΑ αποτελούν καταλύτη για την περιφερειακή συνεργασία
Στόχος του ΔΕΣΦΑ παραμένει η ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και μείωση του ενεργειακού κόστους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Κώνσταντίνος Ξιφαράς, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist.
Ο κ. Ξιφαράς χαρακτήρισε απαραίτητη τη διαφοροποίηση ενεργειακών πηγών και πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις του ΔΕΣΦΑ αποτελούν καταλύτη για την περιφερειακή συνεργασία.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ξιφαράς στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσσας και κυρίως της κατασκευής της 3ης δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου.
Με τον τρόπο αυτό, υποστήριξε ο κ. Ξιφαράς, η αποθηκευτική δυνατότητα του σταθμού αυξάνεται κατά 73% δηλαδή περίπου 225.000 κυβικά μέτρα αερίου, ενώ η δυνατότητα αεριοποίησης αυξάνεται στα 1.400 κυβικά μέτρα αερίου την ώρα από 1.000 κυβικά την ώρα σήμερα.
Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην ενεργειακή ασφάλεια των Βαλκανίων και να ενισχύσουμε το διασυνοριακό εμπόριο, ανέφερε ο κ. Ξιφαράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης