Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τουριστικές επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ προωθούνται στην Ελλάδα... παρά την οικονομική αβεβαιότητα

Τουριστικές επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ προωθούνται στην Ελλάδα... παρά την οικονομική αβεβαιότητα
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επένδυση της Dolphin Capital στο νομό Αργολίδας
Tουριστικά projects ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου προωθούνται μέσα στη διετία 2015-2016, κόντρα στην οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί στην παρούσα περίοδο στην Ελλάδα. 
Έτσι, λοιπόν, από του χρόνου θα ξεκινήσει η μεγάλη επένδυση στο Τοπλού της Κρήτης προϋπολογισμού 267,7 εκατ. ευρώ, μετά και την απεμπλοκή της από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
H επένδυση αφορά στην τουριστική ανάπτυξη περιοχής συνολικής έκτασης 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο» του Νομού Λασιθίου.
Η ανάπτυξη περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών καθώς και βοηθητικών υποδομών.
Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 267,7 εκ. ευρώ.
Φορέας της επένδυσης είναι η βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.
Στην τελική ευθεία βρίσκεται και η επένδυση της Dolphin Capital στο νομό Αργολίδας με την επωνυμία Kilada Hills.
Η επένδυση της Kilada Hills θα αναπτυχθεί στην περιοχή Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας σε έκταση 2.000 στρεμμάτων.
Η επένδυση αποτελείται από ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ υψηλών προδιαγραφών και beach club.
Το θέρετρο KILADA HILLS θα λειτουργεί σε ετήσια βάση με αυστηρά κριτήρια αειφόρου ανάπτυξης και δεσμεύσεις και αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη στη χώρα μας, όπως τουλάχιστον 600 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας του καθώς και 2.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 418 εκατ. ευρώ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η Β΄ φάση του Costa Navarino του Ομίλου Κωσταντακόπουλου στην Καλαμάτα μετά και την είσοδο του επενδυτικού fund σαουδαραβικών συμφερόντων Olayan στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤΕΜΕΣ (εταιρεία ανάπτυξης της επένδυσης).
Οι προγραμματισμένες επενδύσεις της ΤΕΜΕΣ για την περίοδο 2014-2016 ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν την προσθήκη τριών νέων γηπέδων γκολφ ανεβάζοντας σε πέντε τον συνολικό αριθμό τους αλλά και κατασκευή τρίτης πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή Navarino Bay, δυναμικότητας 300 κλινών.
Τέλος, σάρκα και οστά αναμένεται να λάβει μέσα στο 2015 η τουριστική επένδυση της Λοκρός, το Atalanti Hills, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει στην περιοχή έναν ποιοτικό τουριστικό προορισμό για όλον τον χρόνο.
Την εταιρεία Λοκρός απαρτίζουν η Europa Capital, εκ των μεγαλύτερων διεθνών επενδυτικών οργανισμών ακινήτων στην Ευρώπη, που έχει επενδύσει πάνω από 5 δισ. σε δεκαεπτά ευρωπαϊκές χώρες, και η Prufrock Investments, επενδυτική με σημαντική εμπειρία σε project διαφόρων κλάδων, που έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα και διεθνώς.
Το Atalanti Hills θα βρίσκεται στο νότιο άκρο της Φθιώτιδας, στα σύνορα με τη Βοιωτία, σε ιδιωτική έκταση.
Απέχει περίπου 1 χλμ. από την κοινότητα Εξάρχου στα βόρεια και σχεδόν εφάπτεται του συνόρου με τη Βοιωτία (Δήμος Ορχομενού) στα νότια.
Το έργο, έκτασης 12.500 στρεμμάτων, περιλαμβάνει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων, 5.000 τουριστικές κατοικίες, τρία γήπεδα γκολφ (τα μεγαλύτερα της Ευρώπης), ακαδημία γκολφ, δεκατρία γήπεδα τένις, ακαδημία τένις, δύο spa, ιππικό κέντρο, water park, ελικοδρόμιο, παιδότοπο, ανοιχτό αμφιθέατρο 700 θέσεων, βοτανικό λόφο 700 στρεμμάτων, βιολογικές καλλιέργειες 1.000 στρεμμάτων κλπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης