Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά αεροδρόμια θα ακυρωθεί... η γερμανική Fraport όμως περιμένει

Ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά αεροδρόμια θα ακυρωθεί... η γερμανική Fraport όμως περιμένει
O νέος Υπουργός Μεταφορών Γ. Σταθάκης έχει δηλώσει ότι η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων δεν θα προχωρήσει
Στάση αναμονής τηρεί η Fraport σχετικά με τον διαγωνισμό για τη διαχείριση και εκμετάλλευση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η εταιρεία που πλήττεται άμεσα από τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι η Fraport.
Μόλις πριν από δύο μήνες η γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων γνωστοποίησε ότι θα αναλάβει τη διαχείριση 14 ελληνικών αερολιμένων έναντι 1,2 δισ. ευρώ και για μία περίοδο 40 ετών.
Η συμφωνία επρόκειτο να κλείσει μέχρι το προσεχές φθινόπωρο.
Η Fraport τηρεί προς το παρόν στάση αναμονής και εμφανίζεται αισιόδοξη.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι και η νέα ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να επεκτείνει αυτήν την τόσο σημαντική για τη χώρα τουριστική υποδομή», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας.
Ως γνωστόν, η γερμανική Fraport, με τον όμιλο Κοπελούζου, αναδείχτηκαν ανάδοχοι του σχετικού διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, προσφέροντας 1,23 δισ. ευρώ (εφάπαξ τίμημα).
Πάντως ο νέος Υπουργός Μεταφορών Γ. Σταθάκης έχει δηλώσει ότι η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων δεν θα προχωρήσει.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η σύμβαση για τα αεροδρόμια προβλέπει τον διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου, αυξάνοντας έτσι το κόστος μετακίνησης για τους Έλληνες πολίτες αλλά και πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου, τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά.
Άρα δεν επιβαρύνουν με κανέναν τρόπο τα δημόσια ταμεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης