Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μεγάλη συμφωνία στον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας - Στην Κίνα πάει η Βιανέξ του Ομίλου Γιαννακόπουλου

tags :
Μεγάλη συμφωνία στον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας - Στην Κίνα πάει η Βιανέξ του Ομίλου Γιαννακόπουλου
Ν. Μηταράκης: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία κατακτά την Κίνα
Τη νέα εποχή για την Ελλάδα και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία σηματοδοτεί η προώθηση στην Κίνα ενέσιμων αντιβιοτικών φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που παρασκευάζονται στη χώρα μας από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία Βιανέξ του Ομίλου Γιαννακόπουλου και αναμένεται να φτάσουν τα 10.000.000 φιαλίδια ετησίως μέχρι το 2019.
Η τριμερής συμφωνία που υπεγράφη πριν από 16 μήνες, προβλέπει ότι, μέχρι το τέλος του 2014 θα εξαχθούν στη Κίνα 2.000.000 φιαλίδια του ενέσιμου αντιβιοτικού βανκομυκίνης της Lilly, 6.000.000 το 2015 και 6.300.000 φιαλίδια το 2016.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συνεργασία αυτή αποτελεί μόνο την αρχή.
Ήδη στον προγραμματισμό της εταιρείας περιλαμβάνεται η παραγωγή και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα με σκοπό την εξαγωγή τους σε τρίτες χώρες.
Για τη συνεργασία της Βιανέξ με τη Lilly, με αντικείμενο την παραγωγή βανκομυκίνης για την αγορά της Κίνας, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα ένα πρότυπο εξαγωγικό αναπτυξιακό μοντέλο, μίλησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο «ήδη, έχουν επενδυθεί περισσότερα από 11 εκατ. ευρώ, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια προβλέπεται ότι θα χρειαστούν επιπλέον 2 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, 2 εκατομμύρια τεμάχια βανκομυκίνης θα εξαχθούν προς την Κίνα το 2014, ενώ για το 2015 οι παραγωγικές ανάγκες υπολογίζονται σε 6 εκατομμύρια τεμάχια και για το 2016 σε 6.300.000 τεμάχια, με αυξητική τάση».
Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Διονύσης Φιλιώτης, αναφέρθηκε στην ίδρυση και τις δραστηριότητες του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ, EPhForT, δραστηριότητες καινοτόμες με αναπτυξιακό και εξαγωγικό χαρακτήρα αλλά και μεγάλη εντόπια προστιθέμενη αξία, όπως η προώθηση της κλινικής έρευνας στη χώρα μας, η προώθηση της παραγωγής φαρμάκων μεγάλων διεθνών εταιρειών σε ελληνικά εργοστάσια με προορισμό την εξαγωγή τους σε μεγάλες διεθνείς αγορές κ.α.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Φαρμασέρβ-Λίλλυ και του Φαρμακευτικού Φόρουμ EPhForT του ΕΒΕΑ Διονύσης Φιλιώτης, ο αντιπρόεδρος & γενικός διευθυντής της Φαρμασέρβ-Λίλλυ Σπύρος Φιλιώτης, ο αντιπρόεδρος & αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Βιανέξ Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος Lilly Europe, Australia & Canada Andrew Hotchkiss, ο αντιπρόεδρος Lilly Finance, Strategy & Business Development China, Richard Johnathan Parsons και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη Δρ. Ευγένιος Καλπύρης.

Ν. Μηταράκης: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία κατακτά την Κίνα
Ἡ Ελλάδα αποκτά το πελονέκτημα να εμφανίζεται δυναμικά στην Κίνα και στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας".
Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό φαρμακοβιομηχανίες κολοσσοί στην παγκόσμια αγορά να επιλέγουν την Ελλάδα για την παραγωγή προϊόντων προς εξαγωγή στις διεθνείς αγορές, ενώ είναι επίσης σημαντικό ελληνικές βιομηχανίες πρότυπο, που έχουν συνδέσει την εξωστρέφεια με πρωτοπόρες διαδικασίες παραγωγής να κερδίζουν την εμπιστοσύνη στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Το δημόσιο επιχειρεί να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, τόνισε επίσης ο κ. Μηταράκης, αλλά όπως συμπλήρωσε "υπάρχει και αρκετός δρόμος ακόμη για να φτάσουμε στο στόχο μας. Και αυτή η πορεία μας προς το στόχο δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη και στις περιστάσεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης