Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παλαιογιάννης (ΔΕΠΑ): Πόλος έλξης επενδύσεων ο τομέας της ενέργειας - Aβέβαιο το τοπίο, προσοχή στην απαξίωση

Παλαιογιάννης (ΔΕΠΑ): Πόλος έλξης επενδύσεων ο τομέας της ενέργειας - Aβέβαιο το τοπίο, προσοχή στην απαξίωση
Δεν απέκλεισε πιθανή επιβάρυνση των πελατών της ΔΕΠΑ από τη μετακύληση του κόστους από τις ρήτρες take or pay
Σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στον τομέα της ενέργειας πρότεινε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Σπύρος Παλαιογιάννης, μιλώντας  στο ετήσιο συνέδριο του Economist.
Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για χρονική επέκταση των αδειών διανομής, διεύρυνση των γεωγραφικών περιοχών που δραστηριοποιούνται οι ΕΠΑ και θέσπιση ρήτρας ανάπτυξης δικτύων και χρήσης αερίου από τους καταναλωτές.
Ανέφερε, μάλιστα, ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο αύξησης της χρήσης LNG στη ναυτιλία και της αεριοκίνησης στα οχήματα.
Ο κ. Παλαιογιάννης επεσήμανε ότι ο τομέας ενέργειας μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επενδύσεων, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το τοπίο παραμένει αβέβαιο με κίνδυνο να απαξιωθούν παραγωγικές επενδύσεις.
Παράλληλα, δεν απέκλεισε πιθανή επιβάρυνση των πελατών της ΔΕΠΑ από τη μετακύληση του κόστους από τις ρήτρες take or pay.
Σχολιάζοντας προηγούμενη αναφορά του ιδρυτή και γενικού διευθυντή του National Energy Security Fund της Ρωσίας Konstantin Simonov, ο οποίος δεν απέκλεισε επιπλοκές στη διαδικασία προμήθειας φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας τον επερχόμενο χειμώνα, ανέφερε ότι πρόκεται για μία στάση η οποία πλήττει την έως τώρα αξιοπιστία της ρωσικής πλευράς στον τομέα της προμήθειας φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης