Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή ενδιαφέροντος για την πώληση του 67% του ΟΛΠ - Δεδομένη η συμμετοχή της Cosco

tags :
Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή ενδιαφέροντος για την πώληση του 67% του ΟΛΠ - Δεδομένη η συμμετοχή της Cosco
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και επενδυτικά σχήματα θα πρέπει να έχουν ίδια κεφάλαια 250 εκατ. ευρώ
Σήμερα το απόγευμα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή ενδιαφέροντος στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 67% του ΟΛΠ.
Μέχρι τώρα δεδομένη θεωρείται η εδήλωση ενδιαφέροντος της κινέζικης Cosco, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συμμετοχής και της Morrison & Co - ICM Limited.
Αυτοί που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα κληθούν στην συνέχεια να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αποκρατικοποίησης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους.
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και επενδυτικά σχήματα θα πρέπει να έχουν ίδια κεφάλαια 250 εκατ. ευρώ και εμπειρία διαχείρισης εμπορευματικών σταθμών με ετήσια ικανότητα 750.000 εμπορευματοκιβωτίων, ή εναλλακτικά τερματικό σταθμό διακίνησης αυτοκινήτων ετήσιας ικανότητας 400.000 οχημάτων ή εναλλακτικά ακτοπλοϊκό τερματικό σταθμό ο οποίος διακινεί 1 εκατ. επιβάτες ετησίως.
Οι Morgan Stanley, Τράπεζα Πειραιώς, ΜΑΡΝΕΤ Α.Ε., HPC Hamburg Port Consulting GmbH, Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και Αλεξίου - Κοσμόπουλος Εταιρεία Δικηγόρων ενεργούν ως σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας.

Πρώτη ενημέρωση: 10:03, Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης